Proza, maxime, poezie, cugetari...

4 746 vizualizări
340 răspunsuri
ADS
MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
03 august 2009, 16:40:25
Nu te gandi la ziua de maine, ca si asta de azi e prea mult pentru tine.
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim
Publicitate
Publicitate
Blandu
Art Director
6160 mesaje
din 25/08/2005
16 aprecieri
03 august 2009, 18:04:38
"Cugetare tampita asupra timpului" sau "Azi a fost Maine Ieri!"

Majoritatea asteptam cu nerabdare ziua de Maine. Si Maine stie ca o asteptam si asteapta si ea sa vina cu nerabdare. Si cand vine, se transforma in Azi si e ignorata de cei ce o asteptau. Cei ce o asteptau se gandesc iar la ziua de Maine... o alta Maine. Astfel Maine devenita Azi, se intristeaza si pleaca repede devenind Ieri. In felul acesta timpul care trebuia sa il petrecem cu Maine se scurteaza si asteptam o noua Maine in fiecare zi, fara sa ne dam seama ca Maine ce tot asteptam e de fapt Azi si va deveni Ieri intr-un proces ireversibil!
Carpe diem sau traieste azi in fiecare zi si vei avea mai mult timp!  ;)
Chiupy
MW Addicted
1256 mesaje
din 24/10/2005
15 februarie 2010, 03:12:45
Nu stiu cine a scris asta dar e... :coolup:

“De ce nu iubim femeile pitipoance? Pentru că totul este afișat ca pe un galantar dintr-o piață de fructe. Tâtele, la vedere, umflate artificial, cu sfârcurile luptând să iasă la suprafața tricoului îndoielnic. Cu bucile înfășurate strâns în blugii cu două numere mai mici și picioarele înfipte în cizme cu tocuri înalte. Femeile pitipoance n-au povești de spus. Nu sunt nici măcar “cărți deschise". Ele sunt niște condici de reclamație pe caiete dictando. Vii, semnezi și pleci. Sânii lor nu par să se mai înfioare. Ei privesc lumea sfidător și miros a cauciuc ars. Buzele răspândesc miros de bani și sărută în ritmul plescăitului de gumă de mestecat.
Femeile pitipoance așteaptă zi și noapte același destin: o cafea, câteva schimburi de cuvinte, mereu aceleași, momentul plictisitor al sexului și gloria de câteva săptămâni a locului din dreapta într-o mașină de lux. Pxxxa femeii pitipoance nu cunoaște decât frecarea. Ea nu e parte din Ființa femeii. E doar un mecanism. Nu este iubită. Nu este venerată, adorată. Buzele barbatului n-o vor confunda niciodată cu buzele femeii iubite, acoperind-o cu sărutari tandre. Nu va cunoaște niciodată fierbințeala limbii unui bărbat care uită de sine. Prin însăși natura ei Femeia pitipoanca nu te poate face să uiți de tine. Este un trofeu menit să gâdile orgoliul vânătorului. Atat."
wurdulak
MW Addicted
2320 mesaje
din 11/02/2006
30% warn
Symbian
15 februarie 2010, 08:21:02
parca nu ar fi vorba de o fiinta umana. :down:
trist...
redhot
MW Lurker
204 mesaje
din 03/11/2009
09 aprilie 2010, 21:00:13
McMaster 16-08-2007 06:10:17
Incer ca scriu,sa-mi mazgalesc durerea.
Pe hartiute,telefon si monitor,si pietre plate.
Dar ce sa scriu cand fericirea,
Mie-n suflet ieri si azi si maine noapte?
Sa scriu de fericire?
Nu cunosc - si nu credeam vreodata.
N-am scris nicicand,invat acum....Si sterg, mesaj dupa mesaj si piatra dupa piatra.
Acum nici sa-ti vorbesc in soapte Nu mai pot, ca sufletul imi striga...
Cand stiu ca eu...si stiu ca tu...si nu mai sper ca "poate".
E noapte acum.
Si noapte-o sa mai fie.
Eu nu-mi traiesc ci-ti traiesc tie.
Si cand privirea-ti neagra cu scanteieri de stele,
De oboseala,spre vis ea o sa-ti piara,
Sa stii c-o s-o visez,si-o s-o iubesc...
Si peste ani,ca si acum, si-aseara.
leul 31-03-2007 22:42:49
Exista atatea feluri de a muri,incat mi-e frica ca nu cumva cautand moartea ideala sa traiesc la nesfarsit.
am gasit niste lucruri frumoase pe topicul asta
nu mai scrie nimeni?
filip
MW Addicted
2171 mesaje
din 06/02/2008
50% warn
Symbian
09 aprilie 2010, 23:33:45
"Bautura si manele si femei de 7 stele!" :))
Blandu
Art Director
6160 mesaje
din 25/08/2005
16 aprecieri
10 aprilie 2010, 23:11:50
Fara nicio suparare... sau daca o sa fie putin imi pasa, dar cineva se rostogoleste in mormant "vazand" superficialitatea, ignoranta si lipsa de bun simt pentru tot ce te inconjoara. Probabil ar vrea sa iasa de acolo si sa tremine ce a inceput, sau poate s-a intors decat cu spatele, acceptand cu mahnire faptul ca esti irecuperabil.
Daca realizezi despre cine e vorba, ar trebui sa iti bagi capul in perna si cu lacrimi de crocodil sa ii ceri iertare pentru toate chestiile josnice ce le faci in fiecare zi si sa ii promiti ca nu mai faci. Si poate iti respecti cuvantul! http://mobilewave.ro/engine/res/smilies/angry.gif
filip
MW Addicted
2171 mesaje
din 06/02/2008
50% warn
11 aprilie 2010, 00:09:32
Cine eu? Dar Ce-am facut? In realitate sunt un om civilizat. Mai circul si eu fara bilet, dar nu arunc gunoaie pe jos, repsect oamenii din jurul meu... Vrei exemplu de nesimtire?!!? Nesimtit e ala care a parcat ieri langa mine, langa locul meu platit la ADP, a deschis usa si mi-a tras o zgarietura de 1 cm pe nervura usii, si la mine se vede nasol grundul de sub vopsea, si nici nu mi-a lasat numarul in geam sa-si ceara scuze ca mi-a stricat propietatea. ASTA E NESIMTIRE, SUPERFICIALITATE SI LIPSA DE BUN SIMT!!!
ADS
MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
18 aprilie 2010, 12:52:16 • actualizat 18 aprilie 2010, 13:58:02 (2 ori)
Mitocanul s-a născut jignit.
Şi o floare îl poate jigni.

Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim
ADS
MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
01 iulie 2010, 13:00:28
Este mai greu sa lucrezi cu binele, fiindca trebuie sa-l inveti si sa lupti pentru el, pe cand raul te subjuga imediat, nu trebuie decat sa ti-l propui si imediat ajungi in lumea lui, ce-i drept, fara intoarcere.
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim
filip
MW Addicted
2171 mesaje
din 06/02/2008
50% warn
01 ianuarie 2011, 17:41:03
" Coruptia totala a naturii umane
Avand in vedere ca traim in cea mai proasta din toate lumile posibile, in mod necesar natura vietii (in special a omului) este si ea cea mai proasta din toate posibile. Afacerea vietii socio-biologice este fara scop insa are mereu ca finalitate temporara suferinta.

De ce este omul corupt? Din cauza nevoilor si dorintelor sale egoiste care creeaza contradictii intre oameni in lupta lor pentru satisfactie pe baza unor posibilitati limitate. Regula este ca nimic nu este gratis. Cand obtii ceva pentru binele tau in mod necesar ii furi altuia posibilitatea lui, astfel in condamni la o stare proasta.

Si ai putea sa-mi reclami faptul ca exista oameni buni care nu provoaca suferint altora. Si eu iti spun astfel: acei oameni buni, ei fac bine unui anumit grup, astfel ei nu fac bine celor care sunt inafara acelui grup. Ei sunt totodata rai. Interdependenta lucrurilor cauzeaza coruptia sa fie totala, ca un strop de otrava intr-un pahar de vin, desi otrava este foarte putina ea corupte toata bautura.

Tot ce ai avut, ai sau vrei sa ai ar fi putut fi ale altcuiva, iar acel cineva care nu le are pentru ca le ai tu, el sufera din lipsa lor in timp ce tu esti plictisit de ceea ce ai avut, comod cu ceea ce ai si dornic de ceea ce vei avea in detrimentul altora.

Binele tau este raul altuia. Un sir de lucruri bune creeaza un sir mai mare de lucruri rele. Astfel lucrurile rele sunt predominante, si guverneaza existenta noastra. Nu exista nici o solutie aici, doar o spirala a suferintei, contradictiile nu au finalitate.

Servitutidinea omului fata de nevoi si dorinte este mizeria omului de langa el, si tot asa se resfrange suferinta si durerea ca o boala contagioasa de la un membru al speciei la altul.

Un alt mod de a vedea coruptia totala a omului este prin prisma ambivalentei sentimentelor. Fericirea ta este tristetea altuia, numai prin comparatia lor aceste sentimente pot exista, caci daca nu exista oameni tristi, cum poti masura fericirea? La fel si cu alte sentimente, cum poti iubi pe cineva daca nu dispretuiesti pe ceilalti? Cand ceilalti sunt fericiti in jurul tau in mod necesar vei fi trist si ii vei detesta. Daca ei te vor ura atunci tu te vei iubi, si invers. Cand multe femei te iubesc atunci tu iti vei bate joc de ele, la fel si invers.

Politetea si bunele maniere sunt mastile coruptiei umane, menite sa cosmetizeze uratenia omului ca sa poata sa inchida ochii la propria sa prostie in care se scalda zi de zi.

Absolut toate sentimentele, pana si cele mai frumoase, sunt nascute din coruptia umana. Iar coruptia reiese din slabiciunea vietii, care este ceva nebinevenit in acest univers mort. Slabiciunea vietii este nevoia nevoilor, adica nevoia de consum fara limita, un sistem corupt inca de la aparitie.

Coruptia si suferinta sunt cei doi piloni care sintetizeaza filozofia vietii. Se mentin reciproc pe slabiciune si ignoranta. Omul vrea neaparat sa fie ignorant, o minte nepatata de dubii si resentimente este o minte odihnita si optimista! El (si mai ales Ea) vrea sa se simta bine in propria piele, si sa creada ca merita totul, o viata buna, sa fie iubit(a),etc. Dar cand e vorba de raul facut altora toti se eschiveaza, ca defapt nu e vina lor, dar totul este interconectat, cum sa nu fie vina lor? Faptul ca existi este destul sa creezi suferinta altora, pana si cea mai mica actiune egoista provoaca suferint altora. Dar oamenii sunt ignoranti, pana si cei care citesc asta si se cred mai putin ignoranti sunt la fel de ignoranti. E usor sa te simti exclus din generalizarea asta atunci cand citesti textu asta drept interlocutorul meu, dar defapt nu esti interlocutorul meu, ci cel pe care eu il acuz. Totodata ma acuz si pe mine.

Aceasta slabiciune care caracterizeaza viata in univers este cheia in a intelege atat suferinta cat si coruptia. Selectia naturala cel mai malefic proces la care existenta supune viata, impinge organismul la coruptie si mai mare din partea nevoilor. Procesul selectiei naturale este ignorant la fel ca si omul ignorant care nu se poate prinde de jocurile Naturii cu mintea sa. Omul prost este mereu hedonist, este necesar sa fie sclavul nevoilor, niciodata capabil sa spuna "nu". Satisfactia excesiva a nevoilor si dorintelor provoaca toleranta care apoi provoaca nevoi si mai mari de consum a acelor resurse care provoaca satisfactie, si tot asa. Nu exista nici o finalitate pentru hedonism.

Oamenii divini au fost intotdeauna aceia care au atins un grad ridicat de autocontrol si astfel au putut sa nu fie la fel de sclavi ca oamenii mediocri. Cei precum Isus, Diogene, Buddha, Heraclit si ceilalti ca ei, care au practicat abnegatia au reusit sa castige admiratia omului mediocru care nu putea decat sa viseze la capacitatile lor de autocontrol. Pretul platit pentru autocontrol este sacrificiul de sine iar rasplata este toleranta pentru suferinta vietii. Cel care vrea foarte putin este mult mai liber decat cel care se chinuie zi de zi sa acapareze totul, atat de simplu si totusi atat de greu de practicat sau inteles pentru omul depravat.

Omul mediocru se sprijina de ziduri sa nu cada in depresie. Depresia are o factura de realism, ne aduce aminte de superfluozitatea existentei, devenirii si vietii.

Puteti observa idiotii cum se distreaza zi de zi ca si cum fug de realitatea irelevantei vietii. Fie se ingrop in munca, fie beau si fumeaza pana li se prajeste organismul, fie se fut pana la plictiseala, fie se apuca de hobby-uri retardate sau isi gasesc implinirea prin simbolistica diplomelor sau premiilor. Ce fac ei defapt este sa isi distraga constiinta de la suferinta lor, unii din ei neaga total ca sunt corupti iar altii se lauda ca si cum coruptia ar fi o virtute. Sunt atat de inapti incat nici nu inteleg ideea de sacrificiu de sine, le e frica si sa fie ajutati de cineva.

Sa plang pentru suferinta cuiva care nu e prost incat sa accepte ajutor?
Dar cred ca idiotii nu vor realiza niciodata ideea de sacrificiu de sine, vor ramane in acelasi narcisism copilaresc sado-masochistic. In final ei vor sa sufere, d-aia fac rau celor care incearca sa-i ajute, sunt putrezi pana la maduva, si cateodata se mandresc cu asta. Binele costa, iar ei vor sa se sacrifice altii pentru ei, dar cand e vorba sa se sacrifice si ei iti intorc spatele si pretind ca esti un strain.

Doar curve si idioti... cu suflete total depravate care se pretind culti si civilizati, niste suboameni care isi merita suferinta. Si totusi ce ma atrage la ei, ii urasc si vreau sa sufere si totusi o parte din mine plange pentru ei si vrea sa ii ajute."

Daca mai vreti sa mai cititi: http://lexslair.blogspot.com/

Cred ca link-ul asta e cea mai buna contributie a mea. Cine are rabdare si minte sa inteleaga, o sa fie mai castigat.
Înapoi la Free zone
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 15 ani
iluzie
Începător
Ultimul acum 10 ani
filip
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 27% ⋅ 35
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 131 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.034⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!