Sfatul meu e sa nu mai folositi formatter-ul din windows pentru carduri, pentru ca uneori pur si simplu nu merge si pentru ca acest formatter nu respecta in realitate toate standardele specifice cardurilor de memorie.
Eu am avut o problema mare cu cardul meu microSD Sandisk de 8 GB ( dupa un hard reset s-a corupt in asa stil incat am pierdut tot de pe el si nu mai functiona nici in telefon, nici in pc nu il mai puteam accesa). Dupa ce am incercat zeci de softuri am gasit SOLUTIA.
Prima data se foloseste programul
HP USB FW Master si se incearca formatarea cardului in NTFS, avand in vedere ca un card corupt refuza de regula sa se mai formateze la pc in fat/fat32.
Apoi folositi programul
Panasonic SD Formatter pentru a formata din nou cardul, de data aceasta in FAT32. Acest program este printre putinele care respecta in totalitate specificul arhitecturii cardurilor de memorie si recurge la o formatare special dedicata acestora.
Eu in aceasta modalitate mi-am recuperat cardul dupa zile intregi de incercari si cautari pe net a unei solutii, cu putine sperante avand in vedere ca pc-ul refuza sa il formateze (imi dadea mereu o eroare- Windows was unable to complete the format).
Nu stiu insa ce sa zic despre formatarea cardurilor parolate, incercati totusi cele doua programe ( mai jos aveti link de download cu o arhiva care le contine pe ambele).
DOWNLOAD Panasonic SDformatter & HP USB FW Master