Android OS vs. Windows Mobile
11 785 vizualizări
104 răspunsuri
Linkuri topic "Android OS vs. Windows Mobile"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri

dupa cum am zis. unii nu muncesc ,ca sa vada in ce situatii te poti afla... asa ca sa ma joc mi-as lua iphone . nici wm nici android nici altceva
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you

Începător
15 mesaje
din 12/05/2010
31 mai 2010, 17:45:39
Cred ca va asteptati prea mult de la un simplu telefon.
Eu personal consider Androidul mai bun pentru ca am un Samsung Galaxy Spica ce are os-ul acesta pe el.
Eu personal consider Androidul mai bun pentru ca am un Samsung Galaxy Spica ce are os-ul acesta pe el.

MW Addicted
2891 mesaje
din 27/04/2006
24 aprecieri

Începător
1 mesaje
din 02/06/2010
02 iunie 2010, 20:07:04
Buna
Eu am o alta parere fata de voi, am trecut prin toate cele 3 sisteme de operare, respectiv Iphone OS(iphone 3gs, firmware 3.1.3), Android OS(Htc Hero, firmware version 2.1), Windows Mobile(Toshiba TG01, firmware version 6.5) fiecare are avantajele si dezavantajele sale:
Iphone Os:
Dezavantaje
1. Cel mai importat dezavantaj ar fi lipsa suportului flash.
2. Exceptand iphone 3GS, in momentul in care rulai mai mult de 3 aplicatii, telefonul inceapa sa se miste super greu, desi uneori parca si 3gs se misca greu
3. Lipsa unui Task Manager si a Multitasking, exista variante sa-l instalezi din Cydia (Proswicher, Multitasking, etc)
4. Daca nu ar fi disponibile aplicatii atunci ar fi doar un telefon simplu de prin 1999
5. Instabil
Avantaje
1.Cel mai important avantaj, multimea aplicatiilor disponibile
2.Prezenta jocurilor 3d cu o grafica de exceptie
3.Modul in care poti modifica aspectul meniului folosind winterboard
4.Modul usor in care poti dezintala o aplicatie
Android Os:
Dezavantaje
1. Lipsa unui Task Manager
2. Utilizare Ram-ului aiurea, cand iesi dintr-o aplicatie, ia ramane deschisa in fundal
3. Ca sa dezinstalezi o aplicatie trebuie sa intri Manager Program dureaza 1-2 minute
4. Instabil
Avantaje
1. Prezenta Notification Bar
2. Prezenta widgets-lor
Windows Mobile
Dezavantaje
1. Ca si la Android Os modul in care trebuie sa dezinstalezi o aplicatie
2. Lipsa posibilitatii de a schimba limba fara a trebui sa reinstalezi softul
3. Utilizare Ram-ului
Avantaje
1. Modul usor in care poti iti aranja aspectul meniului
2. Prezenta pachetului Office
3. Modul in care poti sa transmiti de pe telefon pe calculatori si viceversa a internetului
4.Prezenta widgets-lor
5 Prin utilizarea unui emulator poti avea jocuri 3d cu o grafica acceptabila
Asadar, cred ca nu conteaza care este mai bun sau nu, ci de felul in care folosesti telefonul si la ce ai nevoie de el
Din pacate in Romania se cumpara un telefon doar de fitze si nu pentru ca are nevoie de el.
Tot din pacate in Romania, toate smartphone-urile nu sunt utilizate la capacitatea lor, nu stim sa folosim un telefon la capacitatea lui
Asa ca in momentul in care te decizi sa cumperi un telefon trebuie sa te gandesti la ce ai nevoie:
- Doar telefon - as recomanda un nokia(personal detin un nokia e71, si il utilizez doar ca si telefon)
- Multimedia orice telefon care ruleaza Adroid Os sau Iphone OS(personal detin un Iphone 3gs)
- Bussines, aici ar fi telefoanele cu Symbian si Windows Mobile(personal detin un Toshiba Tg01)
Deci in concluzie, nu mai aruncati cu bani pe telefoane doar de "fitze", cumparativa un telefon care sa corespunda nevoilor voastre
O seara placuta
Eu am o alta parere fata de voi, am trecut prin toate cele 3 sisteme de operare, respectiv Iphone OS(iphone 3gs, firmware 3.1.3), Android OS(Htc Hero, firmware version 2.1), Windows Mobile(Toshiba TG01, firmware version 6.5) fiecare are avantajele si dezavantajele sale:
Iphone Os:
Dezavantaje
1. Cel mai importat dezavantaj ar fi lipsa suportului flash.
2. Exceptand iphone 3GS, in momentul in care rulai mai mult de 3 aplicatii, telefonul inceapa sa se miste super greu, desi uneori parca si 3gs se misca greu
3. Lipsa unui Task Manager si a Multitasking, exista variante sa-l instalezi din Cydia (Proswicher, Multitasking, etc)
4. Daca nu ar fi disponibile aplicatii atunci ar fi doar un telefon simplu de prin 1999
5. Instabil
Avantaje
1.Cel mai important avantaj, multimea aplicatiilor disponibile
2.Prezenta jocurilor 3d cu o grafica de exceptie
3.Modul in care poti modifica aspectul meniului folosind winterboard
4.Modul usor in care poti dezintala o aplicatie
Android Os:
Dezavantaje
2. Utilizare Ram-ului aiurea, cand iesi dintr-o aplicatie, ia ramane deschisa in fundal
3. Ca sa dezinstalezi o aplicatie trebuie sa intri Manager Program dureaza 1-2 minute
4. Instabil
Avantaje
2. Prezenta widgets-lor
Windows Mobile
Dezavantaje
1. Ca si la Android Os modul in care trebuie sa dezinstalezi o aplicatie
2. Lipsa posibilitatii de a schimba limba fara a trebui sa reinstalezi softul
3. Utilizare Ram-ului
Avantaje
1. Modul usor in care poti iti aranja aspectul meniului
2. Prezenta pachetului Office
3. Modul in care poti sa transmiti de pe telefon pe calculatori si viceversa a internetului
4.Prezenta widgets-lor
5 Prin utilizarea unui emulator poti avea jocuri 3d cu o grafica acceptabila
Asadar, cred ca nu conteaza care este mai bun sau nu, ci de felul in care folosesti telefonul si la ce ai nevoie de el
Din pacate in Romania se cumpara un telefon doar de fitze si nu pentru ca are nevoie de el.
Tot din pacate in Romania, toate smartphone-urile nu sunt utilizate la capacitatea lor, nu stim sa folosim un telefon la capacitatea lui
Asa ca in momentul in care te decizi sa cumperi un telefon trebuie sa te gandesti la ce ai nevoie:
- Doar telefon - as recomanda un nokia(personal detin un nokia e71, si il utilizez doar ca si telefon)
- Multimedia orice telefon care ruleaza Adroid Os sau Iphone OS(personal detin un Iphone 3gs)
- Bussines, aici ar fi telefoanele cu Symbian si Windows Mobile(personal detin un Toshiba Tg01)
Deci in concluzie, nu mai aruncati cu bani pe telefoane doar de "fitze", cumparativa un telefon care sa corespunda nevoilor voastre
O seara placuta

02 iunie 2010, 21:05:21 • actualizat 02 iunie 2010, 21:06:28 (1 ori)
Daca ati vazut dvs cocalari din astia, asta este partea a doua!
Dar va garantez ca in Italia sunt mult mai multi care.si cumpara telefon doar pt ca arata misto!
Edit: Si imi cer scuze pt oftopic.
Dar va garantez ca in Italia sunt mult mai multi care.si cumpara telefon doar pt ca arata misto!
Edit: Si imi cer scuze pt oftopic.
07 iunie 2010, 15:10:40
In esenta daca cel ce il cumpara este multumit de el indiferent daca e despre cum arata sau ce stie sa faca - de ce sa-i stricam noi bucuria asta?

MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005

Rapty09 02-06-2010 20:07:04
Android Os:Dezavantaje
4. Instabil
Avantaje
2. Prezenta widgets
ps, parca update-ul pt hero nu era aparut :-)

Începător
41 mesaje
din 12/05/2010
16 iunie 2010, 16:08:25
Sunt atat de multe obtiuni pe android incat tot ce a rapty09 este usor de remediat. Asta e avantajul androidului - poti sa schimbi si sa modifici tot ce vrei la el.

MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
02 iulie 2010, 09:31:37
eu unu m-am convins cu androidul. nu e nici un OS wow! ci e doar un alt OS, ca si win mobile, ca si iphone. parere strict personala, e exact ca iphone cu alte chestii. dar exact ca si acolo totul e centralizat, aplicatii doar in market (la ei totul e pe itunes), te chinui ca boul sa faci operatiuni simple (cum ar fi sa copiezi in fisierele de sistem ceva - pe win mobile faci ce vrei tu), contactele si alte chestii (care pt unii sunt personale) sunt centralizate undeva pe net, etc. daca desire avea posibilitate de full access poate il mai pacaleai dupa bunul plac. dar sa iei ceva scump, si sa astepti? ce-i asta
. ca si cum ti-ai lua bmw seria 7 de lux, full options, si ti se zice: va rugam asteptati, geamuri electrice si aer conditionat urmeaza sa apara pt masina d-voastra - dupa ce dai vreo 60-70.000 euro!

SGS2

zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
02 iulie 2010, 12:08:19
Tin sa te contrazic. Nu pot sa trec cu vederea, sorry.
- la android poti schimba efectiv totul, de la dialer, contacte, picker, system options pana la icoane, culori, etc. Fiecare aplicatie e tratata egal, nu se fac diferente intre o aplicatie sistem sau una user
- nu stiu daca ai observat, dar daca instalezi twitter, bt explorer, etc.. apar optiuni in meniul contextual din "Share" al oricarei aplicatii.
- poti naviga in system foarte usor cu un root explorer, ex: Android Mate. Evident, trebuie rootat (operatiune usoara)
- poti instala din ORICE sursa aplicatii APK, nu doar Market. Si nici nu trebuie sa fie rootat pt asta. Doar bifat in setai Allow from Unknown sources.
- android isi tine anumite setari intr-o baza de date SQL lite. inclusiv mesajele si altele chestii. asta inseamna ca poti manipula relativ de usor datele din baza de date (select, update, delete, insert) daca ai toolurile necesare
- da, contactele se sincronizeaza cu google/gmail. E un feature foarte ok. Le ai mereu online in caz de ceva. Se poate anula acest lucru.. nu stiu daca prin setari sau pur si simplu nu te loghezi cu contul de gmail (dar nu mai ai Market)
Asa ca, no offence, nu ai avut tu rabdare sa descoperi Android-ul. In nici un caz eu nu m-as reintoarce la WM. Singurul lucru care-mi lipseste TARE e lipsa de suport proxy http in aplicatii
. In rest, mi se pare peste WM. Sa nu mai zic de interesul developerilor (in continua crestere) pt Android. Chiar recent companii mari (Amazon, Yahoo) au lansat aplicatii pt Android (Yahoo Messenger, Mail, IMDb). WM e.. cam mort (WP 7 n-are nicio legatura cu WM).
- la android poti schimba efectiv totul, de la dialer, contacte, picker, system options pana la icoane, culori, etc. Fiecare aplicatie e tratata egal, nu se fac diferente intre o aplicatie sistem sau una user
- nu stiu daca ai observat, dar daca instalezi twitter, bt explorer, etc.. apar optiuni in meniul contextual din "Share" al oricarei aplicatii.
- poti naviga in system foarte usor cu un root explorer, ex: Android Mate. Evident, trebuie rootat (operatiune usoara)
- poti instala din ORICE sursa aplicatii APK, nu doar Market. Si nici nu trebuie sa fie rootat pt asta. Doar bifat in setai Allow from Unknown sources.
- android isi tine anumite setari intr-o baza de date SQL lite. inclusiv mesajele si altele chestii. asta inseamna ca poti manipula relativ de usor datele din baza de date (select, update, delete, insert) daca ai toolurile necesare
- da, contactele se sincronizeaza cu google/gmail. E un feature foarte ok. Le ai mereu online in caz de ceva. Se poate anula acest lucru.. nu stiu daca prin setari sau pur si simplu nu te loghezi cu contul de gmail (dar nu mai ai Market)
Asa ca, no offence, nu ai avut tu rabdare sa descoperi Android-ul. In nici un caz eu nu m-as reintoarce la WM. Singurul lucru care-mi lipseste TARE e lipsa de suport proxy http in aplicatii

MW Addicted
1173 mesaje
din 07/01/2008
02 iulie 2010, 13:00:54
Am trecut si eu acum cateva zile de la diamond 2 la nexus one si pana acum imi place foarte mult androidul.
Ady in legatura cu marketul eu zic ca e o chestie de opinie personala,mie imi place sa caut aplicatii prin market,sa vad ce apare nou si tot asa.
Si cum a zis dsf, tot mai multi developeri se indreapta spre android si fac niste aplicatii foarte bune.
Ady in legatura cu marketul eu zic ca e o chestie de opinie personala,mie imi place sa caut aplicatii prin market,sa vad ce apare nou si tot asa.
Si cum a zis dsf, tot mai multi developeri se indreapta spre android si fac niste aplicatii foarte bune.

MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
02 iulie 2010, 13:07:19 • actualizat 02 iulie 2010, 13:13:49 (4 ori)
DSF simplu, vreau 3 versiuni de navigatie pe el, pt ca asta folosesc 80%. cum le pun?
. si de-aici denaturez discutia spre altele. Developerii? Fara modestie, si eu fac parte dintre ei, motiv pt care am si desire-ul; interesul e mai mare pt ca banii sunt mai multi, nu ca e performant OS-ul (chiar intrebasem sefu: de ce nu facem aplicatia aia si pt win mobile? raspuns: ma platesti tu? ca toti vor android, deci de asta facem...mi-a dat raspunsul de care aveam nevoie: nu e tare OS-u, asta se cere pe piata - nu denaturez ca e nush cum, e f bun..dar la fel de bun e si win mobile...De ce? depinde fffff mult ce faci cu el; si din prisma mea e fff ok). in rest sunt de-acord cu tine, atata vreme cat te pricepi. la win mobile nu tre sa te pricepi. in fine, ideea era simpla, nu trebuie dezbatuta la nivel tehnic intr-o amanuntime atat de crunta (din pct meu de vedere). Poate unii dintre voi au timp berechet pt multe, eu nu. nu am timp sa caut tot felu de prostii ca sa fac un lucru simplu. vreau imediat, ca repet, de-asta am dat atatia bani. daca nu, luam 1100 si stiam ca e doar telefon si-atat. Si @DSF e normal sa ma contrazici, daca nu ar fi oameni cu opinii diferite nu ar exista inteligenta pe pamant, asa ca e binevenita. Toate cele punctate de tine sunt conforme cu realitatea, pana la un punct, cand fiecare alege dupa bunul plac ce il intereseaza. De ex, eu pe net stau pe un telefon 1%, pt ca 99% din timp am pc si laptop, si ar fi dovada de idiotenie si lipsa de neuroni fata de mine daca as avea mijloace mult mai accesibile si bune, si as prefera sa stau pe net pe telefon
)). Si de-asta voi punctati dintr-un punct de vedere, eu din altul.
si ca un mic exemplu: ultima oara am fost in argentina, loc in care cand auzeau de android sau win mobile radeau de se prapadeau. acolo cel mai bun e blackberry, si sunt o sumedenie de developeri care fac app pt blackberry, doar ca totul era intern la ei (in firma Yara). totul tine de bani, de putere de cumparare. se cere android? asta facem. se muta totul pe win mobile? asta facem. etc etc etc.
Din pct meu de vedere totul e subiectiv si obiectiv. nu se poate generaliza asa usor. Eu doar explicam de ce nu e convenabil pt mine android-ul. sunt de-acord cu @Dsf, dar poate unii aveti timp liber mai mult si va permiteti cautari din astea. eu nu am timp sa ma familiarizez si cu asta, si cu aia, peste 6 ani daca apare altceva, si cu aia, si tot asa. depinde enorm de fiecare, si de tinta sa, de cerintele sale asupra unui tel.
@DSF crezi ca exista o diferenta majora intre win mobile si android (cu caracter pozitiv spre android) care sa nu includa internetul pe telefon? (ca din pct meu de vedere, nu e).

si ca un mic exemplu: ultima oara am fost in argentina, loc in care cand auzeau de android sau win mobile radeau de se prapadeau. acolo cel mai bun e blackberry, si sunt o sumedenie de developeri care fac app pt blackberry, doar ca totul era intern la ei (in firma Yara). totul tine de bani, de putere de cumparare. se cere android? asta facem. se muta totul pe win mobile? asta facem. etc etc etc.
Din pct meu de vedere totul e subiectiv si obiectiv. nu se poate generaliza asa usor. Eu doar explicam de ce nu e convenabil pt mine android-ul. sunt de-acord cu @Dsf, dar poate unii aveti timp liber mai mult si va permiteti cautari din astea. eu nu am timp sa ma familiarizez si cu asta, si cu aia, peste 6 ani daca apare altceva, si cu aia, si tot asa. depinde enorm de fiecare, si de tinta sa, de cerintele sale asupra unui tel.
@DSF crezi ca exista o diferenta majora intre win mobile si android (cu caracter pozitiv spre android) care sa nu includa internetul pe telefon? (ca din pct meu de vedere, nu e).
SGS2

MW Addicted
1173 mesaje
din 07/01/2008
02 iulie 2010, 13:44:13
pai daca il cer multi androidul nu crezi ca e un semn ca ar putea sa fie ceva bun?

zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
02 iulie 2010, 13:49:12
Da, aici inca un punct forte la WM. De acolo poti sa rulezi o aplicatie FARA sa o instalezi, ca si pe PC. Asta da, e intr-adevar ceva util de multe ori.
La Android daca vrei sa instalezi mai multe versiuni ale aceluiasi program.. cred ca trebuie modificat APK (care e o arhiva jar) si altele..
Eu folosesc mai mult internetul, si experienta mi se pare muuuult mai buna decat cea pe care am avut-o cu HTC Touch Pro (WM 6.1, WM 6.5).
nu e tare OS-u, asta se cere pe piataDaca cere piata, inseamna ca are ceva bun, nu crezi? 
@DSF crezi ca exista o diferenta majora intre win mobile si android (cu caracter pozitiv spre android) care sa nu includa internetul pe telefon? (ca din pct meu de vedere, nu e).Minore sunt multe, iar majora ar fi UI-ul mai placut, practic (sa nu ne mai ascundem, conteaza mult UI-ul la un telefon). Iar bara de notificare e fenomenala (stiu, am zis-o de nu stiu cate ori). Imi place cum comunica aplicatiile cu OS-ul. Vezi tot timpul ce-i mai important..
Uite.. WM nici macar nu foloseste GPU la interfata, iti dai seama cand esti in landscape si scrollezi.. E prea outdated. Plus ca nu cred ca poti compara un kernel de linux cu unul WindowsCE.
Pt utilizatorii de Android recomand LauncherPro. E superb
.
La Android daca vrei sa instalezi mai multe versiuni ale aceluiasi program.. cred ca trebuie modificat APK (care e o arhiva jar) si altele..
Eu folosesc mai mult internetul, si experienta mi se pare muuuult mai buna decat cea pe care am avut-o cu HTC Touch Pro (WM 6.1, WM 6.5).

Uite.. WM nici macar nu foloseste GPU la interfata, iti dai seama cand esti in landscape si scrollezi.. E prea outdated. Plus ca nu cred ca poti compara un kernel de linux cu unul WindowsCE.
Pt utilizatorii de Android recomand LauncherPro. E superb

MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
02 iulie 2010, 14:57:41
dap, ai dreptate aici...mai ales daca ne referim la un domeniu anume (eu GPS si telefon si ceva "fun" intre timp, tu mare parte net, ca multi altii de altfel). dar ma bucur ca nu zici ca "asta e cel mai dintre cele mai"
). in principiu asa e, depinde f mult de user.

SGS2
Înapoi la Versus
Topicuri similare
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.