Zeci de angajați RCS&RDS, fără salarii

2 329 vizualizări
47 răspunsuri
autor subiect #1
catalinman
Începător
6 mesaje
din 13/12/2008
25 decembrie 2008, 14:44:14
Chiar dacă nu și-au primit simbria de multă vreme, salariații sunt amenințați că, dacă părăsesc compania, nu-și vor mai recupera banii.

Zeci de angajați ai operatorului de telecomunicații RCS&RDS nu și-au mai primit salariile sau comisioanele de câteva luni. La sucursalele din București și Craiova, compania are restanțe de zeci de mii de lei la angajați și la colaboratori.

"De mai bine de cinci luni, angajaților, mai ales celor care lucrează pe bază de comision, nu li se mai respectă drepturile salariale. De exemplu, există restanțe mai mari de 4.000 de lei, în unele cazuri mult mai mult, la un singur angajat. Sunt prezentate mai multe scuze, precum nereguli la contabilitate, dar angajații nu primesc decât promisiuni“, ne-a declarat George M., un agent de vânzări al operatorului, din Craiova.

La București, aproximativ 30 de agenți de vânzări nu și-au mai luat banii de câteva luni. "Sunt angajat RCS&RDS de aproape doi ani și vreau să vă spun că este cea mai mare bătaie de joc. Suntem aproximativ 30 de agenți care nu ne-am mai luat banii de câteva luni, mai exact pe lunile februarie, iunie, iulie, august, septembrie și octombrie. Mie îmi datorează circa 9.000 de lei“, ne-a declarat un angajat care ne-a solicitat anonimatul. El spune că nici nu își pot da demisia, deoarece în cazul în care pleacă sunt amenințați că nu-și mai recuperează niciodată banii.

Cine ia atitudine este dat afară

Majoritatea din cei 30 sunt studenți și sunt angajați fie cu contract de muncă, fie cu contract de colaborare.

"Eu nu am mai reușit să plătesc taxa la facultate și sunt pe cale de a fi exmatriculat. Abia am plătit chiria, am telefonul mobil neplătit de trei luni, iar operatorul la care am abonamentul vrea să mă dea în judecată pentru recuperarea datoriei. Iar ei nici nu vor să discute cu noi. Am avut un șef care a avut curajul să vină să se întâlnească cu noi, ne-a ascultat și în final a spus că până de Sărbatori vom primi măcar o parte din bani. La 2-3 zile însă acesta a fost dat afară. Suntem disperați! Ne gândim că vin Sărbătorile și nu avem un ban în buzunar“, ne-a mai scris acesta. El ne-a rugat să nu-i dezvăluim numele real, deoarece este convins că șefii săi, "niște comuniști“, potrivit spuselor sale, l-ar da afară și nu ar mai recupera niciun ban.

Am contactat telefonic, dar și prin intermediul e-mailului, atât conducerea RCS&RDS, cât și secretariatul central, însă nimeni nu ne-a răspuns pentru a reda și viziunea companiei.

Conform datelor Ministerului de Finanțe, RCS&RDS a avut în 2007 o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei și un profit net de 62 de milioane de lei, în scădere față de 2006, când profitul consemnat a fost de 123 de milioane de lei.

NEREGULI PE BANDĂ

Factură la Digi.Mobil fără să fi primit telefon

Cazurile în care clienții serviciului de telefonie mobilă Digi.Mobil, al companiei RCS&RDS, au primit facturi umflate substanțial sunt deja binecunoscute. Alții au primit factură fără să folosească serviciul. Valeria C., din Făgăraș, are abonament de internet și telefonie fixă la RCS&RDS. Când a primit ultima factură, a observat că acolo erau trecute și convorbiri în perioada iunie-iulie, de circa 100 de lei, în rețeaua de telefonie mobilă Digi.Mobil, pe care ea însă nu o folosește și pentru care nici măcar nu a făcut solicitare că ar dori să o utilizeze. "Menționez că eu nu am Digi.Mobil și nu am efectuat acele convorbiri. Acum nu îmi mai pot plăti internetul separat și am fost decuplată. Mi-au spus că nu pot achita internetul până nu achit factura integral, adică și la Digi.Mobil“, ne-a declarat Valeria. Aceasta a depus deja reclamație la operator și așteaptă ca acesta să îi reconecteze internetul.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/832866/Zeci-de-angajati-RCSampRDS-fara-salarii-/
Publicitate
Publicitate
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
25 decembrie 2008, 14:46:24 • actualizat 25 decembrie 2008, 14:48:15 (1 ori)
criza loveste in o droaie de companii :(

e trist...

Totusi schimba si tu titlul topicului in "Conflicte de munca" sau ceva mai general ,pentru ca mai mult ca sigur in clipele astea nu e singura astfel de situatie din tara

Si un moderator sa mute topicul in free-zone.

Daca tot vreti sa atrageti atentia bagati si cate un comentariu despre astea pe http://desprefirme.com sa stie si altii cum sta treaba la aia...
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
whiteboy
MW Addicted
5940 mesaje
din 01/03/2008
5 aprecieri
25 decembrie 2008, 14:54:23
da,asta este,si sunt sigur ca asa va fi in continuare,dar intr-un final tot isi vor primi salariile,si nu este cazul doar la RDS & RCS ...
deleteduser2
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
25 decembrie 2008, 15:35:44
criza loveste in o droaie de companii

e trist...
E adevarat! Recesiunea aste ne loveste pe TOTI in mod direct sau indirect: salarii restante sau platite in rate, disponibilizari, somaj tehnic in lunile de iarna si lista poate continua.
Ce se intampla in cazul RDS nu este ceva izolat. Cat priveste facturile umflate...nici asta nu e un caz izolat!
Probabil ca si administratorii de retea RDS au configurat serverele de telefonie dupa salariile pe care le-au primit! :lol:
Ce sa spun: Lipsa de profesionalism sau bataie de joc! :down:
info
MW Addicted
4011 mesaje
din 21/07/2006
1 aprecieri
25 decembrie 2008, 19:24:25
Nasol pentru angajati, dar oricum pe mine ca si client nu ma intereseaza, asa-i Flavia ? Pe noi ne intereseaza doar sa beneficiem de cea ce scrie in contract si la un pret cat de mic posibil.
Nu imi trimiteti mesaje private pe acest forum, sunt banat la cerere!!! Pot fi gasit pe djgsm.info
autor subiect #6
catalinman
Începător
6 mesaje
din 13/12/2008
25 decembrie 2008, 21:45:08
Pai ce sa zic, nu stiu daca e tocmai asa. Daca angajatii mor de foame mai lucreaza cu trebuie ? Angajatii aia nu muncesc tot pentru client ?
florinet4
MW Addicted
1917 mesaje
din 29/08/2006
25 decembrie 2008, 22:50:04
sunt companii mult mai mari precum General Motors, Ford, Audi... care trec prin criza asta! daca oamenii nu primesc bani nu cumpara servicii!
dar nu inteleg de ce primul tau post a fost asta si acum arunci cu noroi in RDS
[IMG]http://www.speedtest.net/result/510584718.png[/IMG]
******HTC TOUCH PRO - MicroSDHC 6Gb / HTC TOUCH DIAMOND / HTC TOUCH DUAL******
info
MW Addicted
4011 mesaje
din 21/07/2006
1 aprecieri
26 decembrie 2008, 02:49:43
E Flavia de pe softpedia, deaia.
Nu imi trimiteti mesaje private pe acest forum, sunt banat la cerere!!! Pot fi gasit pe djgsm.info
Hidralazina
MW Addicted
2028 mesaje
din 16/06/2006
26 decembrie 2008, 08:45:44
Imi place ca si-a luat id-ul unui alt user de pe softpedia, care e fan Vodafone! Ce sa vrei de la ea, incearca sa-si castige o paine, daca altceva nu stie sa faca...
arab
MW Addicted
2758 mesaje
din 23/06/2005
Symbian
26 decembrie 2008, 09:41:16
Propaganda curata...!Si alte firme procedeaza asa si chiar mai rau,vezi RTC si Vodafone care fac disponibilizari pentru 2009!
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
26 decembrie 2008, 21:07:38 • actualizat 26 decembrie 2008, 21:08:15 (1 ori)
Lasa-i tu pe Vodafone ca o duc bine,e firma mare,cu multi abonati. Insa la RDS situatia e disperata. ganditi-va si voi,ei au venituri minime iar valoarea investitiilor le depaseste cu mult. Credeti ca acoperirea asta 3G + intretinerea retelei s-a facut cu bani putini? He he...
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
26 decembrie 2008, 21:24:13
in economie cred ca e o singura regula. ori scoti profit ori... incerci altceva  :D parca de RDS ne doare pe noi

In judetul Olt prin disponibilizarile de la ALRO , va fi avariat grav tot judetul pentru ca de ALRO mai depindeau si alte firme...asa...de RDS ...ete fleosc  :P
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
deleteduser2
MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
27 decembrie 2008, 08:33:20
Ca sa ramai pe piata si sa ai succes trebuie sa reinvestesti profitul!
La mine in oras au facut astia de la RDS un tam-tam cu lansarea telefoniei mobile; cu invitatii la sediul local al operatorului pentru a incheia noi contracte si pentru ridica telefoanele mobile. . .pentru ca dupa aia sa-si ceara scuze cu un sfert de gura, ca "a fost o erorare de marketing".
Locuitorii orasului trebuie sa mai astepte pana va fi gata reteaua de telefonie mobila in oras! :down:
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
27 decembrie 2008, 13:44:56
Ori vand reteaua 3G ori... falimentu ii asteapta!
Publicitate
Publicitate
wurdulak
MW Addicted
2320 mesaje
din 11/02/2006
30% warn
Symbian
27 decembrie 2008, 14:08:52
si cine sa o cumpere? :cry:
Înapoi la RCS & RDS
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 16 ani
catalinman
Începător
Ultimul acum 15 ani
Raoul
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.029⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!