Update Samsung Omnia ROM

128 854 vizualizări
3 496 răspunsuri
nicusori
Începător
47 mesaje
din 29/07/2005
SAMSUNG-SGH-i900
18 decembrie 2008, 14:06:11
Intrebare: am un Omnia nou de la Orange. Are urmartoarea versiune de rom: PDA XXHJ1/XFHJ1 Phone: XXHI5. Va intreb se mai impune upgrade la faimoasa versiune de rom despre care se vorbeste aici? Intreb asta pentru ca bateria mea nu tine mai mult de o zi, e adevarat, cu stat pe net destul de mult. multumesc de raspuns! te
Publicitate
Publicitate
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
18 decembrie 2008, 19:48:06
Pai vad ca tu ai celebra versiune HJ1.  :D
Versiunea de Phone trebuie upgradata insa.
Daca zici ca nu te tine bateria, se impune sa treci la versiunea postata in primul post. Numai daca stii ce faci insa! Sa nu dai vina pe noi, cei de aici, daca pateste ceva telefonul. :)
nicusori
Începător
47 mesaje
din 29/07/2005
19 decembrie 2008, 21:07:26
Pe vechiul HTC TYTN HERMES faceam upgrade-uri fara probleme. pe SAMI mi-e cam teama. alt brand.. e si nou. crezi ca sunt riscuri mai mari decat la schimbarea unui ROM de HTC, de exemplu?
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
20 decembrie 2008, 00:24:57
La versiunea asta nu cred sa apar probleme daca totul e facut ca in pasii descrisi. Am testat atat eu cat si alti utilizatori de aici.
Am citit insa pe net ca unele versiuni s-ar putea sa aiba probleme cu placa video (?) dupa upgrade, si nu neaparat cu versiunea asta de Rom... ci la orice upgrade. Multi s-au plans ca nu li se mai aprinde telefonul, si am vazut ca li s-a raspuns de personalul in tema ca placa respectiva ar fi arsa. Nu mai stiu insa la care serii/versiuni de Omnia. Din ce imi amintesc era vorba de unele Omnia scoase pentru o anumita piata... cred. :)
autor subiect #20
DSF
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
21 decembrie 2008, 16:33:40
In cazul in care aveti probleme cu flashuirea unui ROM... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=418917

Vrei si tu o semnatura asemanatoare? Vezi topicul de creare timeline telefoane mobile.
chester
MW Addicted
1779 mesaje
din 12/08/2007
7 aprecieri
21 decembrie 2008, 16:36:39
mie nu imi merge linkul
"Asa e barbatii, niste porci"
Mai binele e dusmanul binelui
Oricum nimanui nu-i pasa ce elaborezi tu, da-mi place ca totusi iti dai cu parerea.
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
21 decembrie 2008, 16:45:10
Mai e si aici, parca mai bine explicat:

Complete guide to upgrading your Omnia , and what to do when things go wrong!

Sa speram sa nu se ajunga acolo. :cry:
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
25 decembrie 2008, 01:05:03
Tocmai am "aplicat" pe al meu Omnia noua versiune DZHL2, aparuta doar cu cateva ore in urma.  :D

Metoda de flash-uire e diferita de cea postata initial in acest post, in sensul ca aici se lucreaza cu GrandPrix. Nu e cine stie ce greutate, dar am vrut sa precizez acest lucru.
Nu am intampinat absolut nicio problema la flash-uit.

Noutati am observat, in primul rand bara de widgets, care are mult mai multe chestii, si noutatea e ca acum poti seta optiunile pe care le vrei in aceasta.
A doua chestie observata e la panoul de volum care acum niste chestii grafice in forma de cerc, nu mai sunt liniile acelea paralele.
Touch Player-ul e imbunatatit... am observat la albums, copertile se scroll-eaza pe orizontal.
Sunt curios cum se va comporta bateria dupa acest flash.
O sa revin cu noutati, si eventual cu niste link-uri, pentru cei interesati.

P.S. Ce cadou mi-am facut de Craciun!  :D
Saint00003
Începător
5 mesaje
din 25/12/2008
25 decembrie 2008, 19:25:02
Salutare tuturor.SUnt si eu posesor de Omnia si mi-am luat inima in dinti si am trecut la ROM-ul DZHL2 pana acum se comporta bine am observat ca la prima deschidere de iGO 8 acesta nu a mai stat prima oara 5min sa gaseasca satelitii , ia luat numai 30 sec :wow: .Pentru flash-uire am folosit deasemenea GrandPrix si nu am intampinat probleme deasemenea.O sa revin si eu mai tarziu cu alte impresii.
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
26 decembrie 2008, 12:22:56 • actualizat 26 decembrie 2008, 12:26:05 (3 ori)
Primul bug descoperit ar fi ca imi apare fereastra aceea de missed calls asa din senin, dupa restart... dar fara niciun apel in ea... doar goala... dupa care trebuie s-o introduc in bara de widgets.

Alta chestie naspa, e ca incearca sa se conecteze la net, pentru actualizarea vremii, ziare (diverse shortcuturi din widgets)... si cam cheltuie bani.  :D
Nu stiu deocamdata cum sa fac sa nu se mai conecteze. Nu vad nicio setare, ceva de genul sa-i dau eu update manual, nu automat cum face acum. Momentan am instalat No GPRS Data... sa-l mai "domolesc". :)

Alta chestie naspa e ca nu prea mai ramane memorie dupa acest update.... dupa ce am instalat ce aveam si inainte pe telefon, am ramas cu vreo 15 mb liberi.
Sistemul se incarca mai greu. De asemenea, dupa ce inchizi ceva ce ai deschis si iti apare desktopul, dureaza ceva pana imi revin chestia cu widgets si ceasul pe ecran.
Ceasul digital din Widgets, pus pe ecran, are un fundal albastru inchis, nu mai e transparent, cum era inainte.
Bateria vad ca se comporta bine, desi nu am apucat sa-l incarc complet zilele astea, sa vad cat ar tine, dar vad ca nu mi-a murit pana acum.

Nu prea sunt asa incantat... in afara de niste chestii in plus, in widgets, niste schimbari pe ici-colo, niste adaugari precum Samsung LBS, Favorite Settings, Share Pix, in Programs, chestii pe care nu prea le folosesc... nu vad mari schimbari.

O sa incerc zilele astea versiunea DXHK3, de care vad ca multi de pe afara sunt mai incantati, decat de asta.

GPS-ul se conecteaza ok, dar am vazut ca multi considera ca GPS-ul la versiunea DXHL2 e "dark ages again"... probabil la DXHK3 se conecta si mai repede.

O sa incerc si o sa revin cu impresii.
oana2009
MW Veteran
608 mesaje
din 23/11/2008
26 decembrie 2008, 13:27:47
pff ce tari sunteti voi....mie mie frica sa fac pasul asta adik un update....mi-e frica sa nu pateasca ceva....si oricum sunt multumita si de baterie si de telefon...eu am versiunea la PDA : i900XXHI1/XFHI1 si la phone : i900XXHH9 cred ca e cam vechi nu? :) nu ma bag sa fac vreo prostie am dat prea multi bani pe el si desi am toti pasii de update mi-e frica :hmm:
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
26 decembrie 2008, 13:58:54 • actualizat 28 decembrie 2008, 11:11:33 (2 ori)
Tu crezi ca mie, unul, cel putin, nu mi-e frica?
Si mie, chiar dupa ce am repetat procesul de cateva ori, mi-e teama sa nu se intample ceva din senin.
Cea mai naspa faza e ca nu prea mai poti beneficia nici de garantie in caz de ceva. Unele din aceste rom-uri sunt custom rom-uri... si daca vede Samsung-ul ce-ai bagat pe telefon, o sa strambe din nas. :)

On topic: Am luat si DXHK2 si DXHK3, astept sa mi se incarce telefonul, sa-l pot baga sa-i fac un test.  :D
As incerca varianta ultima. Parca e mai laudata...
Revin.

Later Edit:

Am bagat pana la urma acum cateva minute DXHK3 si e totul ok pana acum...o sa vad ce si cum.

Iata insa cum trebuie sa va arate cand faceti update cu metoda .exe:

PDA Device Found!
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA Device ready to download!
Please Press Start Button if You want to download image now...
-------------------------------------------------------------------------------------
PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...
EBOOT image downloaded.
PDA Reboot to download Eboot twice!!!
PDA Device Found!
PDA Device ready to download!
PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...
EBOOT image downloaded.
Step 2. PDA image Downloading
Downloading PDA region #1(DISKIMAGE)...
PDA Image Length : 127985547
PDA image downloaded.
Step 3. Customer image Downloading
Downloading CSC...
GetSize : 3065856
CSC finished.
Step 4. Phone image Downloading
Downloading PHONE...
Switch USB to Phone Success...
PHONE finished!

Simplu, nu ?  :D
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Windows CE
26 decembrie 2008, 15:17:20
Faceti-va backup la rom intotdeauna inainte de un update/schimbare rom. Nu aveti de ce sa va temeti, terminalele windows mobile defectate in urma unor incercari esuate de schimbare a rom-ului pot fi 'recuperate' in 90% din cazuri ( insa macar bootloader-ul sa ramana intact) la domiciliu. Iti trebuie doar pc, cablul usb si unul-doua softuri mici. Chiar si atunci cand telefonul este aparent mort (nu da semne la conectarea cu pc-ul de exemplu ) sunt sanse sa-l repari desfacand telefonul si facand un scurtcircuit intre anumiti pini de pe placa de baza. In scurt timp interesul pt omnia va creste si vor aparea multe chestii pentru el .

Proaspetii posesori de Omnia sa nu uite (daca stiu asta) ca telefonul lor este un pocket pc, si pentru documentatie ar fi bine sa consulte intreaga arie pocket pc de pe forumul Mobilewave, nu doar cele cateva topicuri in care se discuta exclusiv despre Omnia.
steff195
MW Addicted
1347 mesaje
din 17/10/2008
27 decembrie 2008, 08:02:26 • actualizat 27 decembrie 2008, 08:10:34 (1 ori)
Alecs, mersi, insa sper sa nu se ajunga acolo... nu as vrea sa ma apuc si la asta sa-l desfac si sa ma apuc de una, alta. As avea impresia ca nu mai am un lucru nou, "virgin".  :D

Sa revin cu impresii dupa noul upgrade: versiunea asta DXHK3 merge mult mai bine decat ce aveam eu inainte (DXHJ1) si decat ultima versiune DXHL2.
Vad ca bateria nu se "scurge". Sper totusi sa intreaca vechea versiune in materie de baterie.

Suport youtube adaugat, GPS-ul se conecteaza rapid.
Deocamdata nu am vazut nimic dupa upgrade care sa ma deranjeze.
Poate insa e prea curand sa spun, de-abia aseara am pus aceasta versiune.
Mai vedem. :)

P.S.& L.E.:
Vreau sa precizez ca nu mi-am pus versiunea postata de mine pe pagina 1, acea DXHK3 e una prea modificata.
Daca cineva vrea versiunea asta (standard) o poate lua
de aici:
http://rapidshare.com/files/169325856/i900DXHK3.part1.rar
http://rapidshare.com/files/169335112/i900DXHK3.part2.rar
http://rapidshare.com/files/169342573/i900DXHK3.part3.rar

Procedeul de upgrade e cel standard, postat de mine initial pe prima pagina.
Publicitate
Publicitate
sebysebu
Începător
22 mesaje
din 27/12/2008
27 decembrie 2008, 16:13:03
Steff1, am 3 zile de cand mi-am cuparat si eu un omnia de 16 gb, de la orange. dupa ce am citit toate postarile tale m-am hotarat sa instalez la noapte, cand ajung acasa, ultimul ROM anuntat de tine, deja l-am descarcat. inainte de upgrade as vrea sa stiu daca ti-a facut vreo problema si daca aceia sunt toti pasii de instalare de la pagina 1.
Înapoi la Samsung Omnia
Topicuri similare
c0x900
acum 13 ani
5
583 vizualizări
Probleme Samsung Omnia update Firmware în Samsung Omnia  
Deschis de c0x900 ⋅ acum 13 ani
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 16 ani
DSF
zZz ツ
Ultimul acum 10 ani
modoran
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 38
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 32
  • Laser frate! 49% ⋅ 66
Au votat 136 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.051⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!