Un SSD in conditii de utilizare corespunzatoare, si fara sa aiba probleme din fabrica, te tine cel putin 3ani(asta din estimarile datelor oferite de producatori + ca atata garantie comerciala are). Tot atat te tine si un HDD obisnuit, care in ultima vreme crapa destul de rapid ele. Intr-adevar, diferenta de pret e destul de mare, dar merita. Totusi, un SSD il iei pt s.o. si jocuri(eventual softuri de grafica, etc), deci nu pastrezi date foarte importante pe el(spre deosebire de un HDD), iar daca crapa rapid(probabil defect de fabricatie), e in garantie si va fi inlocuit.
Acum, fiecare cu parerea lui, nu incerc sa te conving pe tine, sau pe altcineva, sa-ti iei un SSD. Eu mi-am luat unul pt plusul de performanta, cu toate ca la banii pe care i-am dat pe el mi-as fi luat 1 sau 2 HDD-uri de 1TB pt laptop.
SSD ( Solid State Drive )
2 773 vizualizări
69 răspunsuri
Linkuri topic "SSD ( Solid State Drive )"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

CleanUP Crew
2439 mesaje
din 10/03/2006
187 aprecieri

好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
02 septembrie 2014, 20:30:15
relu 2014-08-31 02:46:06
Un SSD in conditii de utilizare corespunzatoare, si fara sa aiba probleme din fabrica, te tine cel putin 3ani(asta din estimarile datelor oferite de producatori + ca atata garantie comerciala are). Tot atat te tine si un HDD obisnuit, care in ultima vreme crapa destul de rapid

SSDul e impropriu numit hard disk. E o memorie flash mai mare, ca un card de memorie ultra-rapid.
Dar...merg cam incet. SanDisk a scos microSD-uri de 128GB si sunt cat o unghie de mari. La asa avans tehnologic si dimensiune, e mai mult decat clar ca pretul INCA mare de azi pentru SSDuri e faptului ca au produs mai mult decat au vandut si toti au stocurile burdujite. Pana nu se va epuiza stocul cu vechituri pretul o sa ramana sus, ca doar nimeni nu e cretin sa vanda in pierdere. Seagate a scos HDDuri de 8TB la 5900 rpm care intrec la viteza de transfer 7200rpm enterprise de la WD. DAR, au garantie de doar 2 ani. Naiba cu pretul de pe 128GB SSD iei 3-4TB HDD....
Nu contest utilitatea unui SSD dar cel putin din punctul meu de vedere nu isi merita banii la ora actuala. Pret premium si durata de viata scazuta. Intr-adevar e misto ca se incarca windowsul in 10-15 secunde...dar ca mi se deschide Wordul cu 2 secunde mai devreme ma lasa rece...La fel jocurilor nu le pasa ca e hdd sau ssd mementan, oricum e impropriu sa pui Wolfenstein de 40GB pe un ssd... Pentru muzica si filme nici nu mai zic. So... pentru cine CHIAR ARE NEVOIE, POATE, altfel... astept sa treca valul asta de marketing.
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you

Începător
38 mesaje
din 02/08/2014
-59 aprecieri
03 septembrie 2014, 00:33:39 • actualizat 03 septembrie 2014, 00:40:07 (2 ori)
lucreaza tu 1 an pe un PC cu SSD si cind ai sa treci pe orice naveta de calculator care este pe HDD!! ai sa vezi ca o sa ti se para... ca se misca precum, moartea in vacanta
cind stai 57secunde pina la 1.30 minute poate si mai mult sa-ti incarce o configuratie ( un pc configurat cu anumite programe in startup _) ...etc
Pina atunci daca nu ati pupat macar odata un SSD pe miinile voastre !! nu vad de ce atitea comentarii?!!!!
BTW.. ceva TIPIC ROMANESC CIND ROMANUL NU ISI POATE CUMPARA SAU ACHIZITIONA UN PRODUS FOARTE PERFORMANT!! INCEPE SA CRITICE SI SA ARUNCE CU NOROI, FARA SA AIBA MACA CEA MAI MICA IDEEIE DESPRE CE SI CUM SE COMPORTA ACEL PRODUS
PS: SI DACA SE STRICA UN SSD IN 3 ANI!!! CARE E PROBLEMA FRATE
E EXTRAORDINAD DE BUN SA_TI TII SISTEMUL DE OPERARE SI SA PROFITI DE VITEZA ULUITOARE PE CARE O OFERA MAI ALES PE APLICATII CARE FOLOSESC HARDWARE ACCELERATION
in printul de jos aveti PC -ul meu foarte vechi si actualul; care detine un SSD abea am instalat windowsul pe el ca sa vedeti diferenta de scor pe HDD- vs-SSD de multe ori 1 punct in windos score poate fi 200 sau 300% mai buna performanta exemplu fostul meu q8400 nu cel din print care este un e6600 scotea 7.3 cpu si 7.3 ram actualul Pc scoate 7.8 cpu si 7.8 ram diferenta de 0.5 inseamna 325% extra performanta si la asta folosind aceeiasi rami DDR 3 pe 1333 Mhz daca pun de 2400 sare de 7.9 si nu mai poti face comparatii ca deja diferentele sunt uluitoare!!!

cei care sunteti pe sata 2 nici macar sa nu va ginditi la SSD normal ca multi care au sata 2 si au pus SSD au de facut numa comentarii inutile!!! recomand ssd numai pe sata 3 pt a profita din plin de performantele si viteza de raspuns pe care le ofera
[b][b]cei care vreti sa vedeti ce poate sa faca cu adevarat un sistem de operare instalat pe un SSD, recomand sa vedeti clipul pina la capat[/b]
https://www.youtube.com/watch?v=KnXNfFgwy-w[/b]

Pina atunci daca nu ati pupat macar odata un SSD pe miinile voastre !! nu vad de ce atitea comentarii?!!!!
BTW.. ceva TIPIC ROMANESC CIND ROMANUL NU ISI POATE CUMPARA SAU ACHIZITIONA UN PRODUS FOARTE PERFORMANT!! INCEPE SA CRITICE SI SA ARUNCE CU NOROI, FARA SA AIBA MACA CEA MAI MICA IDEEIE DESPRE CE SI CUM SE COMPORTA ACEL PRODUS

in printul de jos aveti PC -ul meu foarte vechi si actualul; care detine un SSD abea am instalat windowsul pe el ca sa vedeti diferenta de scor pe HDD- vs-SSD de multe ori 1 punct in windos score poate fi 200 sau 300% mai buna performanta exemplu fostul meu q8400 nu cel din print care este un e6600 scotea 7.3 cpu si 7.3 ram actualul Pc scoate 7.8 cpu si 7.8 ram diferenta de 0.5 inseamna 325% extra performanta si la asta folosind aceeiasi rami DDR 3 pe 1333 Mhz daca pun de 2400 sare de 7.9 si nu mai poti face comparatii ca deja diferentele sunt uluitoare!!!

cei care sunteti pe sata 2 nici macar sa nu va ginditi la SSD normal ca multi care au sata 2 si au pus SSD au de facut numa comentarii inutile!!! recomand ssd numai pe sata 3 pt a profita din plin de performantele si viteza de raspuns pe care le ofera
[b][b]cei care vreti sa vedeti ce poate sa faca cu adevarat un sistem de operare instalat pe un SSD, recomand sa vedeti clipul pina la capat[/b]
https://www.youtube.com/watch?v=KnXNfFgwy-w[/b]
Here There Nowhere

Începător
38 mesaje
din 02/08/2014
-59 aprecieri
03 septembrie 2014, 00:51:38 • actualizat 03 septembrie 2014, 00:52:30 (2 ori)
Si ca sa inchid gura CIRCOTASILOR "
Crucial Solid State Drive SSD in a 6 YEAR OLD Dell Latitude D620 D630 Laptop
https://www.youtube.com/watch?v=bSv0SgwKV-U
Crucial Solid State Drive SSD in a 6 YEAR OLD Dell Latitude D620 D630 Laptop
https://www.youtube.com/watch?v=bSv0SgwKV-U
Here There Nowhere

MW Addicted
4594 mesaje
din 31/07/2007
45 aprecieri
03 septembrie 2014, 04:31:41
Acel scor din Windows 7 este irelevant și Tocmai de aceea in Windows 8/8.1 nici nu mai există.
Ideea e că un SSD aduce un plus de performanță atât pentru sistemele vechi, cât și pentru cele noi. Cine își permite invesiția să nu mai stea pe gânduri.
Ideea e că un SSD aduce un plus de performanță atât pentru sistemele vechi, cât și pentru cele noi. Cine își permite invesiția să nu mai stea pe gânduri.
Device : Samsung Galaxy S6 Edge
Rom : Stock 7.0
Rom : Stock 7.0

CleanUP Crew
2439 mesaje
din 10/03/2006
187 aprecieri
03 septembrie 2014, 17:16:47
@JustMee: Ti-ai cam dat singur cu tesla undeva... Prima data spui ca daca nu avem sata3 sa nu ne gandim la un SSD, dar in postul urmator ne dai un clip cu un SSD pe sata1 care se misca mai bine decat un HDD.
Nu cred ca a comentat cineva ca nu merge un SSD bine pe sata2, eu il am pe sata2 si merge fantastic fata de un HDD. Comentariile negative au fost doar despre pretul ridicat al SSD-urilor in comparatie cu durata medie de viata, care este foarte mica.
La faza cu aruncatul cu noroi fara sa stim despre ce e vorba, ti-ai dat din nou cu tesla aia undeva(oare cat mai suporti?). Majoritatea celor care au comentat au sau au avut un SSD, iar multi dintre ei au avut probleme cu el, adica le-a crapat SSD-ul dupa cateva luni, un timp destul de scurt, ASTA este adevarata lor problema, avand in vedere ca un SSD de 120GB e in jur de 350lei, bani cu care iti poti lua un HDD de 1 sau 2TB, care te va tine mai mult.
Nu cred ca a comentat cineva ca nu merge un SSD bine pe sata2, eu il am pe sata2 si merge fantastic fata de un HDD. Comentariile negative au fost doar despre pretul ridicat al SSD-urilor in comparatie cu durata medie de viata, care este foarte mica.
La faza cu aruncatul cu noroi fara sa stim despre ce e vorba, ti-ai dat din nou cu tesla aia undeva(oare cat mai suporti?). Majoritatea celor care au comentat au sau au avut un SSD, iar multi dintre ei au avut probleme cu el, adica le-a crapat SSD-ul dupa cateva luni, un timp destul de scurt, ASTA este adevarata lor problema, avand in vedere ca un SSD de 120GB e in jur de 350lei, bani cu care iti poti lua un HDD de 1 sau 2TB, care te va tine mai mult.

MW Addicted
6350 mesaje
din 01/01/2006
60 aprecieri

MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
05 septembrie 2014, 12:15:27
Cint 2014-09-02 20:30:15
Astea noi da, alea vechi nu prea. Am pe pc-ul vechi un Maxtor 250GB IDE de prin 2005-2006, care in ultimii 4 ani a fost folosit aproape in fiecare zi aproximativ 11 luni pe an. Si din pana in 2008 cand mi-am luat actualul pc, zi de zi aproape 

好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
05 septembrie 2014, 20:48:23
JustMee 2014-09-03 00:33:39
lucreaza tu 1 an pe un PC cu SSD si cind ai sa treci pe orice naveta de calculator care este pe HDD!! ai sa vezi ca o sa ti se para... ca se misca precum, moartea in vacanta 

Eu n-am aruncat cu noroi, eu doar mi-am zis punctul meu de vedere. Am ~30 TB hard diskuri cand dau drumul la pc, crede-ma mi-as fi permis si un SSD daca imi doream neaparat... dar asa cum ai zis si tu...
"PS: SI DACA SE STRICA UN SSD IN 3 ANI!!! CARE E PROBLEMA FRATE

Pai ...la mine e... Sistemul de operare eu il pun de obicei cand iau un pc. Instalez atat de multe incat pur si simplu reinstalarea sistemului de operare e OUT OF THE QUESTION. Mai degraba imi iau pc nou decat sa reinstalez toate pe acelasi hardware. Windowsul de pe care scriu il am din 2008. 2008,2009,2010,2011,2012,2013,...si acus trece si 2014. NU, nu folosesc soft clonare hard, backup si alte cacaturi. Mereu pun cate ceva nu vreau backup la unde am fost acum nush cate luni. Si nici sa tin suta de gb pe drive pt backup.... no way.
Repet e doar parerea mea.
PS: daca SSD ti se pare tie "produs foarte performant" e clar ca nu esti la curent cu http://www.extremetech.com/extreme/182096-ibm-demonstrates-next-gen-phase-change-memory-thats-up-to-275-times-faster-than-your-ssd
Eu folosesc pcul acasa la:
- filme si muzica
- video encoding (dupa ce am mai toate programele cu hardware accel pe GPU am revenit pe CPU encoding - daca intrebi de ce da google si compara rezultatele, e un tip care a facut cu tot cu capturi de ecran un post in privinta asta)
- internet
- jocuri
- jocuri
.....
- jocuri

Astept cu interes reply-ul tau cum SSDul imi va schimba viata pentru astea 4 categorii de taskuri fata de un HDD

Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!

Începător
38 mesaje
din 02/08/2014
-59 aprecieri
06 septembrie 2014, 01:53:56
Penibilitatea a atins cote maxime ))))))))))) eu am un hdd de 1Gb printre primele aparute
multiani de sfaturi !!! o sa pun windowsul pe ala si asta de 1Gb foarte super comprimat, eventual poate voi folosi si o menghina ca sa-mi intre in carcasa si sa fac un downgrade la 486
cu siguranta voi fi multumit de performantele "uluitoare" cam miroase a gesturi si replici de 98 pe aici
PS: poate un moderator sa-mi stearga toate posturile si contul? va rog frumos chear insist... am terminat gradinita si clasele primare cu mult timp in urma.
BTW: intradevar la
''Doi si-un sfert'' trebuie multi TERRA dar eu prefer la doi si zece ca este cu sot "numar par"

PS: poate un moderator sa-mi stearga toate posturile si contul? va rog frumos chear insist... am terminat gradinita si clasele primare cu mult timp in urma.
BTW: intradevar la
''Doi si-un sfert'' trebuie multi TERRA dar eu prefer la doi si zece ca este cu sot "numar par"

Here There Nowhere

好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
06 septembrie 2014, 22:19:32
JustMee sincer acum, nimeni nu a zis nimic ofensator la adresa ta. E un forum hardware si am dreptul sa am propria mea parere.
Nu trebuie sa iei la misto pe nimeni ca nu gandeste ca tine , si mai ales pe cei care nu-si permit pentru ca sunt si cativa pe forum care probabil nu au ultimele apariti hardware.
Daca tot faci misto, pot sa-ti zic ca primul meu pc a fost un p1 133mhz cu 1.7GB hdd , 32mb ram din care 1-2mb pentru placa video. Si ma bucuram de el...
Dar sa-ti zic ca pe vremea cand altii jucau la sega d-alea pe tv ma chinuiam sa fac rost de ultimele jocuri pe HC?

Si avea si o versiune de QBASIC ala deja instalat
"am terminat gradinita si clasele primare cu mult timp in urma"
Pacat, nu se vede. Mereu mi-am zis de astia nascuti mai incoace saracii ca s-au nascut cu pc puternice la nas si nu stiu sa aprecieze nimic.

Daca tot faci misto, pot sa-ti zic ca primul meu pc a fost un p1 133mhz cu 1.7GB hdd , 32mb ram din care 1-2mb pentru placa video. Si ma bucuram de el...
Dar sa-ti zic ca pe vremea cand altii jucau la sega d-alea pe tv ma chinuiam sa fac rost de ultimele jocuri pe HC?

Si avea si o versiune de QBASIC ala deja instalat
"am terminat gradinita si clasele primare cu mult timp in urma"
Pacat, nu se vede. Mereu mi-am zis de astia nascuti mai incoace saracii ca s-au nascut cu pc puternice la nas si nu stiu sa aprecieze nimic.
24 septembrie 2014, 23:28:22
Mi-am luat de curand un alt laptop (asus ux303ln) avand pe el un hdd cu W8 preinstalat.I-am scos hdd-ul sa-i pun un SSD (crucial MX100 512gb ) pe care nu-l vede. De fapt in bios el imi apare dar cand dau sa instaleze windows 7 de pe stickul bootabil, cand trebuie sa selectez driveul nu imi apare si ma pune sa dau un rescan. Acelasi SSD pe un alt laptop putin mai vechi a mers ca uns. Pe un laptop mai vechi am facut imaginea sistemului care am transferato pe SSD si a mers impecabil.
Cum pot face sa fie detectabil acest SSD pe noul sistem. SSD_ul l-am pus in noul laptop atat cu vechea imagine a vechiului sistem cat si formatat rezultatul fiind acelasi. Ce as mai putea face?
Cum pot face sa fie detectabil acest SSD pe noul sistem. SSD_ul l-am pus in noul laptop atat cu vechea imagine a vechiului sistem cat si formatat rezultatul fiind acelasi. Ce as mai putea face?

Începător
38 mesaje
din 02/08/2014
-59 aprecieri
25 septembrie 2014, 00:34:13
vezi daca ai ceva de gen enable HOT PLUG din bios la HDD sett si sa fie setat pe SATA poate biosul in defoult il cauta pe IDE (ata)!!! asta daca il vere in bios.
PS: am avut si io o problema de gen !! nu mai retin exact ca e ceva timp ...!!! dar asa sa rezolvat la mine! SPER SA FIE DE FOLOS INFORMATIA
PS: am avut si io o problema de gen !! nu mai retin exact ca e ceva timp ...!!! dar asa sa rezolvat la mine! SPER SA FIE DE FOLOS INFORMATIA

Here There Nowhere

CleanUP Crew
2439 mesaje
din 10/03/2006
187 aprecieri
25 septembrie 2014, 16:52:16 • actualizat 25 septembrie 2014, 16:53:52 (1 ori)
@Claudiu21: Intra pe site-ul celor de la Asus, sectiunea Support > Drivers, alegeti laptopul si verifica care e ultima versiune de BIOS pt el, dupa care verifici pe al tau daca e aceasi versiune. Daca al tau e mai vechi, baga hardul cu Win8, descarca BIOS-ul mai nou si fa update. Dupa aia intri in BIOS si cauti optiunea Boot Mode si il pui pe Legacy. Dupa asta salvezi, iesi din BIOS, opresti laptopul, montezi SSD-ul si ar trebui sa mearga.
Legat de ce a spus JustMee, cauta si SATA Mode si pune-l pe AHCI, dar cred ca e deja setat asa daca a venit cu Win8.
Legat de ce a spus JustMee, cauta si SATA Mode si pune-l pe AHCI, dar cred ca e deja setat asa daca a venit cu Win8.
25 septembrie 2014, 22:53:00
AM rezolvat.Solutia era treaba aia cu stick bootabil in modul UEFI.Raspunsul l-am gasit pe http://www.razvang.ro/instalare-windows-pe-bios-uefi/ apoi cum laptopul meu are numai porturi USB 3.0 trebuiesc setate musai pe modul AUTO pt ca by default sunt puse pe enable si nu merge asa.
Merci oricum pt raspunsuri
Merci oricum pt raspunsuri
Înapoi la Hardware
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.