08 august 2008, 19:17:04 • actualizat 08 august 2008, 19:22:57 (2 ori)
scuze ca am fost asa evaziv cu detaliile despre acest router...Linksys WRT54GL(subdivizie CISCO)asta spune multe pt cunoscatori..nu o sa pun poze si alte tampenii..mai degraba o sa fac o descriere a lui. E foarte util si usor de manevrat..se poate schimba softul lui de operare cu un fel de linux care automat pe un utilizator de linux si nu numai il avantajeaza...sta foarte bine la capitolul semnal...are o gramada de functii ceea ce altele nu prea au..una din cele mai importante functii ar fi DMZ`ul..port fowarding...si culmea culmilor e printre putinele routere care nu este limitat la Upload/Download...sincer eu il folosesc cam de 2 ani la birou...da net la 30 de PC`uri fara nici o problema..de aproape 2 ani singurul restart care si l`a dat singur a fost o data cand s`a luat curentu si s`a terminat si UPS`ul...asta e parerea mea
laur1989 08-08-2008 19:11:05
pai spune pentru ce ai nevoie, doar nu sunt ghicitor, ma intrebi si iti raspund, app de "ai ales un router doar pt ca a iesit produsul anului intr-o revista?" cred ca baietii care au votat acest router au ceva cunostinte in domeniul asta acest router nu se adreseaza doar utilizatorilor profesionisti si dac te-ai fi interesat un router duce cam 300-400m in exterior (camp deschis), iar in interior maxim 100 m.
scuze ca te contrazic dar aici cam vb aiurea..un AP duce atat..un router bate cam 35-40M in interior dat fiind faptul ca sunt pereti...si in exterior cam 100-150M...cat despre cei care voteaza diverse echipamente sa stii ca sunt foarte usor influentati...nu zic ca D-Link`ul ala ar fi de rahat dar nu mai lua de buna chiar tot ce scriu astia prin reviste...eu unu lucrez in domeniul IT de 12 ani si mi`au trecut prin mana zeci poate sute de routere de la cisco...pana la no name`uri...nu zic ca eu le`as sti pe toate..dar preferabil ar fi atunci cand recomanzi ceva cuiva sa`l fi folosit tu in prealabil...
08 august 2008, 19:40:42 • actualizat 08 august 2008, 19:48:10 (3 ori)
bine ca vorbesc aiurea, acum 12 ani erau routere asa de performante ? fiecare isi cumpara ce-l taie capul, am auzit pe multi ca router-ul ala pe care-l folosesti a pus multe probleme unor utilizatori.
08 august 2008, 19:50:45 • actualizat 08 august 2008, 19:53:17 (1 ori)
"am auzit pe multi ca route-ul ala pe care-l folosesti a pus multe probleme unor utilizatori."
da e adeavarat..unii sunt foarte "destepti" si nu au nevoie de carte..nu au nevoie sa intrebe pe altii cum se configureaza...n00b..si sincer si cainele meu poate configura un D-LINK...interfata idiot proof echiar foarte ajutatoare...
mIRCea 08-08-2008 19:48:21
adica toate routerele merg pana la 100-150m in exterior si 35-40m interior? man, in roman, de la routerul din skyclub este semnal tot orasul aproape.
cati km are orasul Roman ? si da..de la un router poti da semnal folosind un AP...eu nu cred ca un router chiar si cisco sau orice ar fi el da net la aproape tot orasul...
Deci am un calculator pot sa-mi iau un router wireless sa il conectez la el sa am net gratis.La mine in casa am 5 puncte de acces pe care le prind cu playstationul portabil(psp)si la security scrie none.
08 august 2008, 20:19:46 • actualizat 08 august 2008, 20:23:07 (1 ori)
andupustiu 08-08-2008 20:16:18
Deci am un calculator pot sa-mi iau un router wireless sa il conectez la el sa am net gratis.La mine in casa am 5 puncte de acces pe care le prind cu playstationul portabil(psp)si la security scrie none.
pt a prinde o retea wireless nu ai nevoie de router..routerul se foloseste pt a creea o retea wireless si nu numai pt ceea ce vrei tu ai nevoie doar de o placa de retea sau un usb stik wireless and done poti scoate 300-400m te las pe tine sa-ti dai seama cum ca doar lucrezi in domeniu [/quote] daca cite`ai postul meu vede`ai ca am scris AP sau se mai poate folosi si o antena unidirectionala sau bidirectionala
09 august 2008, 15:46:35 • actualizat 09 august 2008, 15:48:44 (1 ori)
mIRCea 08-08-2008 18:59:39
laur1989, daca vrei sa ajuti, bine, daca nu, asta e.
ai ales un router doar pt ca a iesit produsul anului intr-o revista? eu vreau sa-l aleg potrivit nevoilor mele, nu ale altora. cat despre porturile lan chiar nu ma intereseaza. acum, din caracteristicile date de tine, zi-mi de unde imi dau eu seama care e "raza de actiune" a routerului si viteza conexiunii wireless.
Zi ce nevoi ai Laur a dat un raspuns potrivit pentru clau. Mircea tine secret ce vrea haha cum sa primeasca el un raspuns bun . Si daca Mircea e curios cu ce se mananca nu stiu ce standard poate sa caute pe google . La cat evaziv ai fost "vreau sa-mi achizitionez unul. dar nu prea ma pricep la routere. stiu ca sunt mai multe categorii, cu puteri si viteze diferite (G, G+, super G, G NIMO, etc) dar nu prea stiu ce inseamna fiecare. " E ca si cum " vreau sa mi achizitionez un telefon , dar nu ma pricep la ele" .
@ raza de actiune.. cred ca nu e sanatos sa ai un router puternic acasa
[quote name="mIRCea" time="08-08-2008 18:59:39"] Mircea tine secret ce vrea haha cum sa primeasca el un raspuns bun . Si daca Mircea e curios cu ce se mananca nu stiu ce standard poate sa caute pe google
@ raza de actiune.. cred ca nu e sanatos sa ai un router puternic acasa
"haha" tin secret "haha" daca nu vrei sa-mi explici, nu intra pe topic. nu o sa-mi fie dor, promit
09 august 2008, 17:17:00 • actualizat 09 august 2008, 17:44:33 (2 ori)
parca ti -ai lua plasma nene mare investitie un router wireless. zi pentru ce vrei sa cumperi un router wireless? din ce ai scris pana acum se pare ca vrei sa duca tot orasul
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.