Misto spotul Oly, intr-adevar, chiar are cel mai rapid autofocus... Oly E3 e foarte bun, e profi, are weather sealing, display rabatabil cu live view si o groaza de chestii, dar... are senzorul Four-Thirds(la fel ca si Panasonic), cu factor de crop 2x pe format full-frame (Nikon are 1,5x si Canon 1,6x) ceea ce inseamna un noise mai vizibil decat la slr-urile concurentei(unii mai si mint cand spun ca e Full Frame fara factor de crop, doar pentru marketing). Slava domnului ca are un filtru de noise destul de bun...

Oricum, eu n-as lua E3, as lua 40D sau D200, am posibilitati de upgrade mai multe, pentru toate buzunarele. In timp ce Oly n-au nici 20 de obiective disponibile, Nikon are vreo 80 si Canon vreo 200 (cu tot cu third-party), nu mai zic de blitzuri si alte sute de accesorii

Mda, acum se poarta megapixelii, insa majoritatea nu stiu ce e un pixel. Cum naiba Canon continua sa scoata porcarii de 12 megapixeli pe senzor de 1/2,5" din moment ce de la 4-5 megapixeli (deja inghesuiti) se vede noise la iso 80/100 ?!
Iar despre fotografi...deh, sunt multi care au dslr-uri cu obiective lungi cu banda rosie (L-urile de la Canon) si se cred fotografi de nunta sau fashion, iar daca le ceri un portofoliu...te ia groaza.
Intamplare... In oras la mine sunt doua centre de foto pe film, d-astea de te-aseaza si-ti baga blitul in ochi, vii si iei pozele developate... La unul dintre ele vad scris "Foto digital", si intru si eu sa intreb daca fac si printuri pe hartie foto. Erau doi tarambeti acolo, unul era un mos cu dinti de aur... Buna ziua, buna ziua, faceti printuri digitale? Da cum sa nu... Vreau sa stiu si eu pretul la o poza A5 si A4... La care mosu cica sa-i spun cate poze vreau sa printez, ca la 5 imi ia X ron si la 20 imi ia mai putin... Hmm... zic si io 50 de poze... Cica el "hai sa facem un calcul...corect...sa zicem 3 lei la aia A5 si 7,5 lei la aia A4" ! Am ramas prost... Adica eu daca printez 50 de poze pe hartie foto A5 ma costa 150 ron ?! N-am mai zis nimic, m-am indreptat spre usa... Inainte sa deschid sa plec, l-am intrebat de curiozitate ce camera foloseste... Mosu habar n-avea, si l-a chemat pe alalaltu... Ghici, centru cu "pretentii" de fotografi, foloseau S5600! Pe deasupra si nesimtiti cu tariful ala, m-au vazut mai mic si s-au gandit ca ma prostesc... Daca erau profesionisti, imi prezentau o oferta si nu ma luau cu vrajeli... Nici nu ma gandesc cum mi-ar fi iesit pozele si pe ce imprimanta de 2 milioane mi-ar fi printat... Le-am zis ca revin intr-o jumate de ora cu pozele si le-am dat buna ziua...