12 septembrie 2007, 19:12:22 • actualizat 12 septembrie 2007, 19:57:49 (2 ori)
Cercul Xenei e SF.S-ar putea întoarce un cerc înapoi însă doar purtat de vânt fara nici o legătură cu principiile de zbor ale bumerangului.Informativ,fenomenul care cauzează întoarcerea unui bumerang la aruncator poartă denumirea de "precesie",un fenomen fizico-aerodinamic destul de complicat. In fine,ultima dar nu mai putin importanta chestie de luat in considerare la un bumerang este forma in profil a bratelor care trebuie sa fie cam asa:
f f interesant. imi aminteste de copilarie... ce vremuri eu imi confectionam unul in forma de cruce cu niste sipci sibtiri. cumparasem unul cu doua brate si l-am aruncat... dar nici pana in ziua de azi nu s-a mai intors
16 septembrie 2007, 23:28:34 • actualizat 16 septembrie 2007, 23:35:22 (1 ori)
Uitati aici niste desene care vă vor ajuta sa înțelegeți mai bine cum trebuie aruncat un bumerang pt a avea un zbor cât mai precis si o întoarcere garantată. 1.răsucirea bumerangului peste deget atunci când îl aruncați pt a-i imprima mișcarea de rotație:. 2.Directia fata de vant: 3.Inclinatia bumerangului fata de verticală: 4.Elevatia: 5.Aruncarea: 6.Prinderea,folosind ambele maini pt a nu va rani la degete:. V-am pus totul ca sa se inteleaga,acuma sa va vad.Mai trebuie sa va explic ceva mai detaliat cum exact trebuie sa fie forma aerodinamica a bumerangului si va veti putea confectiona si voi unul.succes! ps: daca vreti un bumerang de-a gata,vopsit ca lumea si cu instructiuni de utilizare dati-mi pm.
f f interesant. imi aminteste de copilarie... ce vremuri eu imi confectionam unul in forma de cruce cu niste sipci sibtiri. cumparasem unul cu doua brate si l-am aruncat... dar nici pana in ziua de azi nu s-a mai intors
mai ai si tu un pic de rabdare,poate n-are permisiune de aterizare
18 aprilie 2008, 15:46:14 • actualizat 18 aprilie 2008, 18:02:24 (1 ori)
Rauldark,in dictionar cuv bumerang e scris asa cum se aude,e cuvant imprumutat si adaptat fonetic.Asa ca nu gasesc vreun motiv pt care sa scriu 'boomerang'.dar oricum facem offtopic.Trebuie vazut ce e cu pozele de nu le afiseaza in xhtml.
18 aprilie 2008, 16:17:39 • actualizat 18 aprilie 2008, 16:24:47 (1 ori)
Eu am spus-o ca pe un fapt divers nu am spus ca ar trebui sa scrii intr-un anume fel :-).Si business e cuvant imprumutat dar asta nu inseamna ca trebuie scris bisnis cum se pronunta.Dar ai dreptate o dam in off.Sorry.Dar ai dreptate in Dex e trecut bumerang.Nu e logic.Ar trebui adaptate atunci toate cuvintele imprumutate.In fine.
10 martie 2009, 23:25:28 • actualizat 10 martie 2009, 23:30:34 (2 ori)
Uitasem de acest topic.. zilele trecute am lucrat rapid la un bumerang in forma de ... 'vultur' ( are 3 brate, din care doua identice ca forma- aripile, si unul cu forma specifica-coada. Intre cele doua aripi am facut un colt ascutit ce seamana a cioc .. dupa ce il vopsesc postez si poza. La probele de aruncare am avut succes 100%. Fiind ceva mai greu are nevoie de curenti de aer mai puternici pentru a se intoarce, insa la aruncare se duce la peste 60-80 de metri! Am tot vrut sa urc un film explicativ cu aruncarea bumerangului dar nu am o camera video buna..
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.