Azi am trecut si eu printr-o chestie aiurea cu portocala. Din pacete s-au mai intamplat si aceste chestii devin tot mai dese.
Toata treaba e ca am 2 abonamente. Acum vreo 2 luni am pierdut un telefon impreuna cu abonamentul si am suspendat ulterior acel numar temporar pana imi cumpar un alt telefon, defapt mai degraba "pana cand 'oi avea nevoie de doua numere". De maine incolo voi avea nevoie si de acel numar asa ca am trecut pana la orange shop (Satu Mare) sa iau cartela cu acel numar. Ii spun unei tipe de la casa daca imi poate da sim aici, ii explic cum sta treaba, ok, incepe procedura, buletin, n-am, va dau permis de conducere, ma intreaba de sim-ul vechi ii raspund "pai cum sa-l am daca mi-a fost furat". Intre timp se mai baga in fata mea cativa cartelari pentru coduri de reincarcare, ii serveste si pe ei, alta cu informatii despre optiuni de mesaje. Pana la urma primesc o foaie sa semnez, o semnez, primesc un sim, il bag in buzunar, Ok, mersi, ceau. Si am plecat.
Ajung acasa, am nevoie sa dau un telefon, ma uit la telefon vad ca nu am semnal (pe celalalt numar, care era activ). wtf? Restart. La fel. Ma intreb daca iar a cazut semnalul de la orange in SM.. Hai sa vad, pe celalalt numar cum face, bag sim-ul in nokia, este semnal sau nu? Este. O fi o problema cu spv-ul

Hai sa bag proaspatul sim in spv. Este semnal. Ce naiba au facut astia de la orange? Intr-un final ma gandesc sa vad cate minute am pe abonamentul care mi-a fost suspendat. Exact atatea cate trebuia sa am pe cel care a fost activ. Mi-am dat seama ca practic tipa mi-a facut o schimbare de sim-uri. Mi-a inlocuit sim-ul la abonamentul activ.
Sun la 411, acolo una imi explica ca neaparat trebuie sa merg la orange shop daca vreau sa fac ca totul sa mearga bine, adica ambele cartele. Caldura, dar nevoie mare, merg!
Ajung acolo, aceeasi tipa (blonda, ah!) statea la casa. Ii explic ce s-a intamplat, ce a facut si se uita in nustiuce si isi da seama, ah, da... Nu imi zice absolut nimic si dupa imi da iar o hartie sa o semnez, o citesc si de data asta era clar ca face ce trebuie. Imi da cartela.
Ma gandesc eu...asa nu trebuie sa isi ceara scuze, ca totusi a facut o greseala si a trebuit sa imi pierd aiurea timp? Nu-i zic de asta in schimb ii zic: bun, si pentru schimbarile astea de sim-uri cine va plati? ea: pai nu veti plati ca aveti vechime. eu: pai deja am facut o inlocuire de sim luna trecuta ca era sim-ul stricat si atunci a trebuit sa platesc! ea: pai acum nu veti plati ca nu dvs ati stricat sim-ul.

eu: pai si tu in raport scrii ca ai gresit tu? ea: pai va fi gratuita schimbarea
ce te agiti.. era vadit iritata ca ii cer explicatii pentru greseala, cu care va plati buzunarul meu.
Totul mi-a spuso pe un ton foarte flegmatic, ironic si nici nu si-a cerut scuze.
Toata treaba e in felul urmator. in octombrie 2007 mi-am cumparat un sim+, in iulie am hotarat sa renunt ca avea buguri. A trebuit sa platesc inlocuirea de sim pe factura august 2008, desi acum nu am schimbat sim+ ci am facut un downgrade. Ai o schimbare de sim gratuita pe an, restul se taxeaza cu 7 euro (ea zicea 5). Toata tampenia asta de la orange ma face sa platesc sim-uri in valoare totala de 21 euro (dupa calculele celei de la shop 15).
Cine imi va plati? Dar pentru oboseala? Transport? Timp?
Voi scrie un mail si celor de la info @ orange si daca nu se rezolva sunt hotarat sa merg mai departe. (chiar imi doresc ca si cei de la mailuri sa imi raspunda in doi peri doar ca sa am destule date). Mai am un an jumate de abonament cu ei la care vreau sa renunt. Nu stiu pe ce sa ma mut, dar orange e de tot rahatul mai nou!
Serviciul de relatii cu clienti lasa MUUULT de dorit, si la fel au inceput si serviciile.
Ca o precizare, tot ce semnezi se face in doua copii, nu? Ei bine, tipa asta nu mi-a facut si mie copii. S-or fi schimbat legile. Nu am insistat. Am un portofoliu suficient ca sa o scot de acolo.
Chiar mi se parea pana nu demult Orange Shop Satu Mare a fi peste standardul Orange dar se pare ca au dat-o-n bara cu angajata de azi.