Daca aveti un telefon Windows Mobile cititi topicul SPV C500 ca modem pentru PC
Necesitati:
- telefon mobil compatibil GPRS
- telefon mobil cu modem integrat (majoritatea telefoanelor care au GPRS au modem integrat)
- acces la serviciul GPRS (serviciu activat de catre operator)
- PC sau laptop cu sistem de operare Windows
- Driverele de la telefon (de pe site-ul producatorului)
- Cablu sau adaptor irda sau bluetooth
Nota:
- daca aveti WindowsXP si port IrDA (infrarosu) atunci pentru unele telefoane NU mai trebuie instalat driver, acesta fiind automatic instalat
- telefoanele care fac parte din aceasta categorie: Nokia S60 (probabil si telefoanele noi din Seria40), Ericsson, Sony Ericsson si altele.. in general telefoanele de pe care se poate trimite/primi prin infrarosu imagini, sunete, etc
- telefoane care nu fac parte din aceasta categorie: Sagem MyX5m, majoritatea Nokia S40, Nokia S30, majoritatea Samsung... in general telefoanele care pot folosi infrarosul doar pe PC cu niste programe speciale
Setari telefon:
- Depinde de telefon
- La unele telefoane trebuie doar activat irda-ul sau bluetooth
- La telefoanele symbian s60 trebuie activat Infrared Modem
Setari PC/Notebook:
- Faceti legatura intre PC si telefon (prin cablu sau infrarosu sau bluetooth)
- Trebuie instalat driverul modemului (la unele telefoane trebuiesc instalate si niste programe care se gasesc pe siteul producatorului)
- Mergeti in "Control Panel"
- Alegeti "Phone and Modem Options" (asa e in XP, in 9x e Modems)
- Alegeti modemul telefonului si dai click pe Properties
- Click pe tab-ul "Advanced"
- Adaugati la "Extra initialization commands":
AT+cgdcont=1,"IP","APN-AICI","",0,0
(unde APN-AICI este apn-ul care vreti sa-l folositi, de ex: wap sau internet)
- Dupa asta se face o conexiune dial-up normala care sa foloseasca modemul telefonului
- Numarul dial-up este: *99#
Daca aveti WAP Unlimited puteti naviga cu setarile WAP 2.0 fara a plati nimic in plus (DAR NU ESTE RECOMANDAT). Cititi aici mai multe despre setarile Orange WAP 2.0
PS: va rog nu intrebati pe PM cum sa va conectati cu modemul telefonului folosind wap unlimited.
Telefonul mobil folosit ca modem la un PC
193 609 vizualizări
147 răspunsuri
Linkuri topic "Telefonul mobil folosit ca modem la un PC"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
02 august 2005, 00:55:37

MW Addicted
9475 mesaje
din 30/07/2005
29 aprecieri

Sal...ma intereseaza daca poti sa intri pe pag.web cu ajutorul tel. conectat la pc...(prin wap unlimited) si daca poti downloada....cati mb. poti si ce viteza de transfer....sau depinde de marca telefonului?!

MW Addicted
9475 mesaje
din 30/07/2005
29 aprecieri

ok..am citit celalalt Topic......esti cool man
Doar un mb se poate descarca?!!
( dar daca instalezi Mircu pe pc poti sa intri pe el prin wap?

MW Addicted
812 mesaje
din 28/04/2005

Raspuns: Nu poti. Tot traficul pe care il faci se face prin intermediul proxy-ului de la orange, iar acesta nu ofera posibilitatea de a te conecta la un server irc.
d[x.x]b

MW Addicted
2125 mesaje
din 07/07/2005
4 aprecieri

E adevarat ca Nokia 3100 nu are modem intern? Am sunat azi la serviciul clienti si mi-a zis ca nu are asa ceva 
Edit: multumesc BeNi.

Edit: multumesc BeNi.

MW Addicted
812 mesaje
din 28/04/2005

Intr-adevar, nokia 3100 nu are modem intern.
Daca vrei sa verifici daca telefonul tau dispune de asemenea functie, verifici la 'Settings' si daca ai o sa fie acolo GPRS Modem settings.
Daca vrei sa verifici daca telefonul tau dispune de asemenea functie, verifici la 'Settings' si daca ai o sa fie acolo GPRS Modem settings.
d[x.x]b

Începător
30 mesaje
din 01/08/2005

Eu am un nokia 6650 model din 2004 iunie si cand incerc sa ma conectez imi zice ca nu sunt abonat la gprs, dar e? am wap unlimited pe pre pay!
Vladdreq

MW Addicted
916 mesaje
din 02/07/2005
1 aprecieri

Dsf ce setari trebuie sa fac pt a intra pe net de pe pc, folosind un k700 si un dispozitiv bluetooth?

zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
09 august 2005, 20:40:00
Cracku aceleasi setari, numai ca faci legatura intre PC si telefon prin bluetooth. Instaleaza si driverul de la modem (Bluetooth modem)..
Cauta pe CD-ul de la telefon sau pe site-ul SonyEricsson
Cauta pe CD-ul de la telefon sau pe site-ul SonyEricsson

MW Veteran
647 mesaje
din 08/06/2005
2 aprecieri
10 august 2005, 18:53:08
stiti cumva daca merge si sagem myx5 2? parca are modem incorporat. A incercat cineva?

zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
10 august 2005, 19:49:40
Gherea merge, trebuie sa instalezi un program de pe CD, dar poate merge si fara program daca vrei sa te conectezi prin infrarosu

MW Veteran
647 mesaje
din 08/06/2005
2 aprecieri
10 august 2005, 19:53:20
prin cablu de date vreau. Io am k500 si am istalat driver-ul pentru cablu si dupa am instalat telefonu ca modem..plus restu setarilor si a mers. La sagem e altfel? Pentru ca ma duc acum la un prieten sa incercam sa-l facem sa mearga.

MW Addicted
916 mesaje
din 02/07/2005
1 aprecieri

Dsf o sa incerc sa iau programul de pe net. Tel meu e furat din "Strainezia" si nu am cd la el. Cand l-am cumparat nu am primit nici macar cutia de la el;-). Tks

MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
11 august 2005, 10:21:34
@Cracku:
fii si tu mai discret...nu mai gasesti cutia in care a venit sau ti s-a spart CD etc.

Începător
30 mesaje
din 01/07/2005

Salutare! A venit omul cu probleme (in general)! Cam ce am mai patit, luasi cablu de date 4 my phone (k500i) si am 2 saptamani in care adorm si ma trezesc cu dureri de cap! 
nu reusesc sa intru pe wap de pe pc, spune ceva de genul : Could not connect!
(692) there was a hardware failure in the modem(or other conecting device)

(692) there was a hardware failure in the modem(or other conecting device)
Înapoi la Operatori
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.