Symbian
18 decembrie 2008, 00:04:54
desi am vazut cam tarziu topicul asta,tin sa fac sh eu o remarcare,sau poate mai multe,asa mai mici! Au avut dreptate uni useri cand au spus ca cele 2 telefoane nu s pot compara,sh asta pentru ca sunt dedicat unor categori diferite de oameni! O mica comparatie intre ele e foarte usor de facut.minusuri si plusuri au amandoua,categoric,dar va spun eu ca atat Nokia,cat sh Apple au dezvoltat strategia de marketing! E adevarat ca dupa aparitia iphone,au aparut si programele pentru el,dar zicetimi unul care era free? Pana si acel program care ii tranforma memoria in flash trebuia platit,sh credetima faptul ca trebuie mereu sa sincronizezi q iTunes,e cel mai mare minus! Pe langa asta,are o tastatura, cu care te vei obisnui cu ea dupa foarte mult exercitiu! Am probat,sh merge doar cu degetul,nu se poate folosi un creion optic,sh daca esti un om ca sh unchiu meu cu degete mari,uneori e chiar greu! Mai mvlt,carcasa e capsata,deci bateria nu o poti scoate,sh cine sti daca o poti inlocui in service cand e moarta! Legat de date,nu s poate naviga pe wap cu el,cel putin,eu nu am reusit! Dar pe langa toate astea,sa nu uitam de acel zoom inteligent,care il faci cu 2degete,sau google maps,care e mai mult google earth,foarte tare...sau acel accelerometru care poate intoarce imagine 360'. Mai are in dotare un bluethooth,dar care poate fi folosit doar pentru casti, Wi'fi sh memorie mare! Mai are in dotare unele jocuri,sh alea trial,care sunt excelente,si e o placere sa t joci p el!
In schimb n95, are o tastatura palpabila,accesibila,ce e drept,nu e QWERTY memorie flash,posibilitatea de a instala o multitudine de programe,multumita platformei symbian,pentru date foloseste hspda,in acoperia 3g,ceea c e mult superior iphone, are camera mai buna, functie stereo,camera mai buna,bluethoth,pt orice,nu doar casca ca la iphone, infrarosu,A GPS,TV OUT,sh lista desigur poate continua! Minusuri pentru n95? M-as chinui sa gasesc cateva,daca voi reusi! Lipsa unui soft pre instalat pt GPS, nu are functia accelerometrului prea avansata(vorbesc de vs 8gb),sh are mult mai multe bug-uri decat iphone,ceea ce e sh normal,folosind platforma symbian,dar nimic nu e perfect,nu?

Cam atat cu comparatia mea,poate nu vasta,dar era din experienta proprie

pentru ca leam incercat pe amandoua,unul dintre ele,chiar il detin!

deci daca ar fi sa aleg,as alege cu ochi inchisi n95!