Aici puteti scrie pas cu pas cum se face un update de ROM pentru telefoanele Windows Smartphones.
De ce programe avem nevoie? Unde se pot gasi ROM-uri?
Edited by DSF at 01-11-2005, 12:18
Vedeti si topicul:
SPV C600 Rom Update
Edited by DSF at 08-04-2006, 00:24
Titlu vechi: Update ROM la Windows Smartphones
Edited by DSF at 13-10-2008, 15:28
Update HTC Typhon (SPV C500/Qtek 8010/i-mate SP3) ROM
13 888 vizualizări
366 răspunsuri
Linkuri topic "Update HTC Typhon (SPV C500/Qtek 8010/i-mate SP3) ROM"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
20 iulie 2005, 15:07:05
20 iulie 2005, 15:24:29
mda........@subiect.bun bun cataline ne bazam pe tine m-ar bate si pe mine un gand.ca vad ca se poate pune si t9 in romana pe alt rom
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=MIH.png[/img]
MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri
Nokia6610I
20 iulie 2005, 15:49:04
Ce este rom?Gasisem ceva in connect despre backup la cardul de memorie!
vrei sa faci bani jucadu-te pe net? http://www.anno1777.com/index.php?i=55612
MW Lurker
338 mesaje
din 28/04/2005
20 iulie 2005, 17:35:21 • actualizat 20 iulie 2005, 17:43:29 (4 ori)
Pai, inainte sa va hotarati daca merita o schimbare a ROM-ului, m-am gandit sa fac un scurt review.
In primul rand nu exista modificari a timpului de stand-by, sau o crestere in viteza de executie a aplicatiilor, deci telefonul se va comporta la fel ca inainte.
Dupa efectuarea update-ului, prima diferenta notabila e data de modul de afisare a textului. Fonturile au un aspect usor difuz din cauza sistemului ClearType, care (cica) ar trebui sa imbunatateasca vizibilitatea. Afisarea ClearType poate fi anulata prin modificarea unui key din registri (am citit pe Modaco)
Aplicatiile care nu mergeau pe ROM-ul original, din cauza protectiei, functioneaza pe romul de Qtek
Meniul telefonului arata cam asa (primul este homescreen):
Alta diferenta fata de versiunea veche apare in cazul mms-ului, care are un meniu inbunatatit.
Windows Media Player 10, probabil punctul de atractie pt cei ce vor sa faca update-ul, seamana foarte mult cu cel de pe pc, nu doar grafic, ci si ca functionare. Permite derularea audio, video, iar Media Library-ul e sincronizabil cu cel de pe pc
Incoming/Bluetooth:
Acum despre partea proasta:
Nu are PvPlayer, iar streamingul orange merge doar cu PvPlayer. Din fericire, poate fi instalat ulterior
PS: imaginile nu sunt luate de pe net, sunt print-screen-uri de pe telu' meu
Modificat de DSF: am salvat pozele la calitate mai mica pt a acupa mai putin
In primul rand nu exista modificari a timpului de stand-by, sau o crestere in viteza de executie a aplicatiilor, deci telefonul se va comporta la fel ca inainte.
Dupa efectuarea update-ului, prima diferenta notabila e data de modul de afisare a textului. Fonturile au un aspect usor difuz din cauza sistemului ClearType, care (cica) ar trebui sa imbunatateasca vizibilitatea. Afisarea ClearType poate fi anulata prin modificarea unui key din registri (am citit pe Modaco)
Aplicatiile care nu mergeau pe ROM-ul original, din cauza protectiei, functioneaza pe romul de Qtek
Meniul telefonului arata cam asa (primul este homescreen):
Alta diferenta fata de versiunea veche apare in cazul mms-ului, care are un meniu inbunatatit.
Windows Media Player 10, probabil punctul de atractie pt cei ce vor sa faca update-ul, seamana foarte mult cu cel de pe pc, nu doar grafic, ci si ca functionare. Permite derularea audio, video, iar Media Library-ul e sincronizabil cu cel de pe pc
Incoming/Bluetooth:
Acum despre partea proasta:
Nu are PvPlayer, iar streamingul orange merge doar cu PvPlayer. Din fericire, poate fi instalat ulterior
PS: imaginile nu sunt luate de pe net, sunt print-screen-uri de pe telu' meu
Modificat de DSF: am salvat pozele la calitate mai mica pt a acupa mai putin
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
20 iulie 2005, 19:13:41 • actualizat 20 iulie 2005, 19:19:05 (1 ori)
@mih
@geopsi ROM (read only memory) - memorie 'read-only' rezervata sistemului de operare si a fisierelor sistem
@catalin mersi pentru informatii si pt screenshoots! Parca tot tu ai zis ca ROM-ul nou de la Qtek aduce imbunatatiri si camerei digitale.. asa e?
Poti scrie aici pas cu pas ce ai facut? Telefonul a trebuit sa fie 'sim-unlock'?
Si daca stii cum se face backup la ROM (la ROM, nu la fisiere...) ar fi super
Am gasit pe Modaco 'Install newest QTek 8010 firmware on SPV C500', dar e prea lung si e in engleza...
@geopsi ROM (read only memory) - memorie 'read-only' rezervata sistemului de operare si a fisierelor sistem
@catalin mersi pentru informatii si pt screenshoots! Parca tot tu ai zis ca ROM-ul nou de la Qtek aduce imbunatatiri si camerei digitale.. asa e?
Poti scrie aici pas cu pas ce ai facut? Telefonul a trebuit sa fie 'sim-unlock'?
Si daca stii cum se face backup la ROM (la ROM, nu la fisiere...) ar fi super
Am gasit pe Modaco 'Install newest QTek 8010 firmware on SPV C500', dar e prea lung si e in engleza...
MW Lurker
338 mesaje
din 28/04/2005
20 iulie 2005, 20:18:56 • actualizat 20 iulie 2005, 20:26:46 (1 ori)
Pai, exact de pe adresa aia am luat si eu ROM-ul.
Am mai descarcat si un "NBF Tools", cu care tre' sa modifici ceva la noul rom, inainte sa-l instalezi. Dupa ce l-am modificat, pur si simplu am conectat telu la pc si am rulat aplicatia. In timpul instalarii, telu intra in Bootloader mode, un fel de bios. Totul dureaza cam 10 minute. Nu conteaza daca telu e blocat in retea sau pt aplicatii fara certificat
@camera, asa e, dar nu in clitatea imaginii, ci la autoexpunere
Am mai descarcat si un "NBF Tools", cu care tre' sa modifici ceva la noul rom, inainte sa-l instalezi. Dupa ce l-am modificat, pur si simplu am conectat telu la pc si am rulat aplicatia. In timpul instalarii, telu intra in Bootloader mode, un fel de bios. Totul dureaza cam 10 minute. Nu conteaza daca telu e blocat in retea sau pt aplicatii fara certificat
@camera, asa e, dar nu in clitatea imaginii, ci la autoexpunere
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
20 iulie 2005, 22:42:30 • actualizat 05 august 2005, 17:12:25 (4 ori)
OK, am preluat indicatiile de pe pagina la care i-am facut link in mesajul anterior si am tradus in lb. romana
Inainte de a incepe instalarea cuplati telefonul la PC prin cablul USB.
Instalare Qtek ROM 2.1.32.11 pe SPV C500
1) Downloadati ROM-ul Qtek de la:
http://www.qtek.nu/files/Qtek%208010.2.1.32.11.zip
Decomprimati arhiva oriunde pe PC. De exemplu pe desktop in directorul WinMobile/ROM/ ...
2) Downloadati TyphoonNBFTool:
http://www.spv-developers.com/content/TyphoonNBFTool.zip
Extrageti TyphoonNBFTool oriunde pe PC. De exemplu pe desktop in directorul WinMobile/TyphoonNBFTool
3) Deschideti ROM-ul Qtek.
4) Veti vedea un mesaj introductiv. Apasati NEXT - fisierele temporare se vor creea de catre SETUP. Nu continuati inca!
Deschideti programul Typhoon-NBF-tool.
5) Folositi Typhoon-NBF-tool pentru a deschide fisierul nbf-file localizat undeva in:
C:\Documents and Settings\(your username)\Local Settings\Temp\pft(a number).tmp\
Nota! Daca nu vedeti aceasta structura de directoare si fisiere se poate sa fie din cauza ca Windows Explorer este setat sa nu afiseze directoarele si fisierele ascunse.
Pt a vedea fisierele si directoarele ascunse deschideti Explorer (Windowskey + E), duceti-va la "Tools", alegeti "Folder Options", apoi "View". Bifati optiunea "show hidden files and folders".
Nota! Libraria specificata mai inainte s-ar putea sa aibe alt nume. Cautati pe acolo, este pe undeva un fisier .nbf-file intr-un director. Daca nu gasiti, use SEARCH
6) In NBFTool, alegeti Tools > Edit Header Data
7) Stergeti totul in campul 'Operator' (unde apare ceva ciudat - doar stergeti!)
8 ) Apasati OK
Alegeti Tools > Recalculate Header CRC32
9) Alegeti File > Save As si scrieti peste fisierul nbf-file pe care tocmai l-ati editat...
9.5) Reintoarcetiva in fereastra de instalare a ROM-ului QTek. Bifati casuta unde spune ca toata responsabiliteatea va cade dvs si nu-si asuma nici un risc bla bla
.. si continuati cu instalarea.
10) In acest moment se scriu datele pe telefon. La 99% din update va sta mai mult dar nu va impacientati
11) Dupa instalarea cu succes a noului ROM, telefonului ii va lua mai mult la bootare ca in modul normal.. telefonul se va updata, aceasta fiind prima bootare (Cold boot - bootare rece), dupa aceea se va restarta.
12) Gata!
Credit: jakobdam
PS: daca mai ai ceva de completat catalin, o poti face
Daca a mai facut cineva update, just let us know
EDIT: am schimbat linkul de la ROM pt ca era gresit
EDIT2: se pare ca nu mai merge linkul catre ROM-ul Qtek ... cautati-l pe retele de tip file sharing (eMule) sau daca gasiti voi link catre ROM puteti posta aici
Edited by DSF at 10-11-2005, 19:16
Inainte de a incepe instalarea cuplati telefonul la PC prin cablul USB.
Instalare Qtek ROM 2.1.32.11 pe SPV C500
1) Downloadati ROM-ul Qtek de la:
http://www.qtek.nu/files/Qtek%208010.2.1.32.11.zip
Decomprimati arhiva oriunde pe PC. De exemplu pe desktop in directorul WinMobile/ROM/ ...
2) Downloadati TyphoonNBFTool:
http://www.spv-developers.com/content/TyphoonNBFTool.zip
Extrageti TyphoonNBFTool oriunde pe PC. De exemplu pe desktop in directorul WinMobile/TyphoonNBFTool
3) Deschideti ROM-ul Qtek.
4) Veti vedea un mesaj introductiv. Apasati NEXT - fisierele temporare se vor creea de catre SETUP. Nu continuati inca!
Deschideti programul Typhoon-NBF-tool.
5) Folositi Typhoon-NBF-tool pentru a deschide fisierul nbf-file localizat undeva in:
C:\Documents and Settings\(your username)\Local Settings\Temp\pft(a number).tmp\
Nota! Daca nu vedeti aceasta structura de directoare si fisiere se poate sa fie din cauza ca Windows Explorer este setat sa nu afiseze directoarele si fisierele ascunse.
Pt a vedea fisierele si directoarele ascunse deschideti Explorer (Windowskey + E), duceti-va la "Tools", alegeti "Folder Options", apoi "View". Bifati optiunea "show hidden files and folders".
Nota! Libraria specificata mai inainte s-ar putea sa aibe alt nume. Cautati pe acolo, este pe undeva un fisier .nbf-file intr-un director. Daca nu gasiti, use SEARCH
6) In NBFTool, alegeti Tools > Edit Header Data
7) Stergeti totul in campul 'Operator' (unde apare ceva ciudat - doar stergeti!)
8 ) Apasati OK
Alegeti Tools > Recalculate Header CRC32
9) Alegeti File > Save As si scrieti peste fisierul nbf-file pe care tocmai l-ati editat...
9.5) Reintoarcetiva in fereastra de instalare a ROM-ului QTek. Bifati casuta unde spune ca toata responsabiliteatea va cade dvs si nu-si asuma nici un risc bla bla
.. si continuati cu instalarea.
10) In acest moment se scriu datele pe telefon. La 99% din update va sta mai mult dar nu va impacientati
11) Dupa instalarea cu succes a noului ROM, telefonului ii va lua mai mult la bootare ca in modul normal.. telefonul se va updata, aceasta fiind prima bootare (Cold boot - bootare rece), dupa aceea se va restarta.
12) Gata!
Credit: jakobdam
PS: daca mai ai ceva de completat catalin, o poti face
Daca a mai facut cineva update, just let us know
EDIT: am schimbat linkul de la ROM pt ca era gresit
EDIT2: se pare ca nu mai merge linkul catre ROM-ul Qtek ... cautati-l pe retele de tip file sharing (eMule) sau daca gasiti voi link catre ROM puteti posta aici
Edited by DSF at 10-11-2005, 19:16
MW Lurker
338 mesaje
din 28/04/2005
21 iulie 2005, 00:22:11 • actualizat 21 iulie 2005, 00:24:02 (2 ori)
Pai as mai avea inca un motiv in favoarea romului de Qtek: MMS-ul
Cu romul original aveam probleme la expedierea mms-urilor. Se intampla de multe ori sa nu ajunga la destinatie, sau sa ajunga dupa cateva zile, asta doar daca mai trimiteam eu ceva. Initial am crezut ca e o problema de la orange, dar am aflat ca si altii aveau aceeasi problema. Dupa ce i-am facut update problema a disparut. Anyway, ideea e ca noul rom a fost creeat mai mult in vederea rezolvarii unor bug-uri. Cam toti operatorii care au teluri HTC au lansat noi versiuni de rom, inclusiv orange france si uk. Vad ca varianta romanesca se lasa asteptata...
Cu romul original aveam probleme la expedierea mms-urilor. Se intampla de multe ori sa nu ajunga la destinatie, sau sa ajunga dupa cateva zile, asta doar daca mai trimiteam eu ceva. Initial am crezut ca e o problema de la orange, dar am aflat ca si altii aveau aceeasi problema. Dupa ce i-am facut update problema a disparut. Anyway, ideea e ca noul rom a fost creeat mai mult in vederea rezolvarii unor bug-uri. Cam toti operatorii care au teluri HTC au lansat noi versiuni de rom, inclusiv orange france si uk. Vad ca varianta romanesca se lasa asteptata...
MW Luver
130 mesaje
din 05/05/2005
21 iulie 2005, 15:14:13 • actualizat 21 iulie 2005, 15:19:09 (1 ori)
Eu am instalat romu de la francezi, sperind sa scap de o problema veche pe care o aveam si pe softul ro: cind se umplea call list-u nu-mi mai inregistra nici un apel (dat, primi, ratat) dar am in continuare aceeasi problema. La softul de qtec s-a rezolvat problema?
@ ctalin: dezvolta ce imbunatatiri aduce softu de qtec la camera, ca io nu stiu ce-i ala timp de expunere. la mine parca o deschide mai repede.
PS: si romu de la francezi se instaleaza identic
@ ctalin: dezvolta ce imbunatatiri aduce softu de qtec la camera, ca io nu stiu ce-i ala timp de expunere. la mine parca o deschide mai repede.
PS: si romu de la francezi se instaleaza identic
MW Lurker
338 mesaje
din 28/04/2005
22 iulie 2005, 23:50:36 • actualizat 22 iulie 2005, 23:51:01 (1 ori)
Expunerea e reglarea sensibilitatii la lumina, cat despre lista de apeluri, nu "se infunda"
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
27 iulie 2005, 02:45:27
deci mih faci si tu update la ROM sau ti frica?
MW Addicted
2253 mesaje
din 26/07/2005
02 august 2005, 18:36:30
ma ajuta cineva cu ROM-ul Qtek? adresa de mai sus nu mai functioneaza, daca il are cineva poate sa-l trimita la e-mail: adioperator@yahoo.com
multumesc anticipat !
multumesc anticipat !
Windows CE
02 august 2005, 20:43:18
pmpl @dsf. nu prea am vreme de facut. da tot il fac eu
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=MIH.png[/img]
MW Addicted
2253 mesaje
din 26/07/2005
03 august 2005, 10:46:53
chiar nu ma ajuta nimeni, sa-mi dea ROM-ul Qtek?
adioperator@yahoo.com
adioperator@yahoo.com
Începător
47 mesaje
din 28/04/2005
EricssonR520
03 august 2005, 14:13:41
@adioperator ai incercat sa cauti ROM-ul pe reteaua eMule sau pe torrents?
Pt servere eMule cauta pe google..sigur ai sa gasesti ceva..
Si varianta sa primesti ROM-ul pe e-mail nu e prea buna ptr ca este prea mare fisierul, cred ca vreo 30MB
Pt servere eMule cauta pe google..sigur ai sa gasesti ceva..
Si varianta sa primesti ROM-ul pe e-mail nu e prea buna ptr ca este prea mare fisierul, cred ca vreo 30MB
Read the [local=help.php]forum help/faq[/local] and forum rules!
Înapoi la HTC Windows Smartphone
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.