SPI - Stateful Packet Inspection
DoS SPI Firewall: SPI firewall can protect your Intranet PCs from illegal access and many kinds of DoS attacks from the Internet, and alert you by e-mail when such event happens. Firewall also provides Internet access control function
Tine de secutitate, protejeaza pc-urile dintr-o retea impotriva accesului neautorizat, trimitand alerte pe email cand cineva incearca sa penetreze reteua!
In legatura cu router-ele...
5 903 vizualizări
162 răspunsuri
Linkuri topic "In legatura cu router-ele..."
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
13 august 2009, 17:32:58 • actualizat 13 august 2009, 17:43:24 (1 ori)
Bun, asta stiu ca la "Port Forwarding" pot inchide sau deschide porturi catre unele aplicatii din PC. Intrebarea mea era alta. Atat timp cat eu nu am umblat la setarile default ale router-ului, conectiunea mea care vine de la provider e oarecum "strangulata" la intrarea si iesirea din router?
@klax187 inseamna ca cele doua casute de la "Firewal setting" le voi lasa debifate.
@klax187 inseamna ca cele doua casute de la "Firewal setting" le voi lasa debifate.
cît despre ceea ce va fi, deocamdată e sublim

MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
13 august 2009, 17:51:27
Deoarece router-ul face NAT (Network Address Translation)! In fond pentru asa ceva l-ai achizitionat!
Un alt aspect demn de luat in seama este urmatorul:
Viteza maxima suportata de router conform carti tehnice este obtinuta in conditii ideale - pachete de dimensiune mare.
Viteza in conditii normale de exploatare este mult mai mica, deoarece pachetele de date care circula prin router nu sunt toate de aceeasi dimensiune, cu cit dimensiunea acestora e mai mica (sunt mai multe pachete de routat) cu atat largimea de banda se micsoreaza.
Un alt aspect demn de luat in seama este urmatorul:
Viteza maxima suportata de router conform carti tehnice este obtinuta in conditii ideale - pachete de dimensiune mare.
Viteza in conditii normale de exploatare este mult mai mica, deoarece pachetele de date care circula prin router nu sunt toate de aceeasi dimensiune, cu cit dimensiunea acestora e mai mica (sunt mai multe pachete de routat) cu atat largimea de banda se micsoreaza.

MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
13 august 2009, 18:10:23 • actualizat 13 august 2009, 18:14:46 (1 ori)
Mai pe intelesul meu, NAT (Network Address Translation) inseamna impartirea si distribuirea conexiunii de internet catre mai multe destinatii. In cazul meu cele doua PC-uri.
Adica asta e scopul unui router.
Adica asta e scopul unui router.

MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
13 august 2009, 18:24:21
NAT este un mecanism de translatare a adreselor IP private dintr-o retea in adrese publice. NAT este utilizat la granita dintre doua retele: una privata si cealalta publica.
Exemplu: Un router configurat cu NAT leaga o retea privata de o retea publica (adica lega reteaua ta formata 2 pc-uri la internetul furnizat de provider).
Pc-urile din reteaua interna beneficiaza de adrese private, in timp ce routerul are configurata pe interfata expusa spre reteaua interna o adresa privata iar pe interfata expusa spre reteaua publica (internet) are configurata o adresa publica.
Serviciul NAT examineaza traficul ce trece prin router si construieste o tabela de routare in care mapeaza conexiunile intre hosturile din reteaua interna si hosturi din reteaua externa.
Si ca sa-ti raspund si la: cele doua casute de la "Firewal setting" le voi lasa debifate.
Casutele respective trebuie sa fie bifate, adica Enable = Activat ; asta daca nu vrei sa-ti lasi reteaua expusa.
Exemplu: Un router configurat cu NAT leaga o retea privata de o retea publica (adica lega reteaua ta formata 2 pc-uri la internetul furnizat de provider).
Pc-urile din reteaua interna beneficiaza de adrese private, in timp ce routerul are configurata pe interfata expusa spre reteaua interna o adresa privata iar pe interfata expusa spre reteaua publica (internet) are configurata o adresa publica.
Serviciul NAT examineaza traficul ce trece prin router si construieste o tabela de routare in care mapeaza conexiunile intre hosturile din reteaua interna si hosturi din reteaua externa.
Si ca sa-ti raspund si la: cele doua casute de la "Firewal setting" le voi lasa debifate.
Casutele respective trebuie sa fie bifate, adica Enable = Activat ; asta daca nu vrei sa-ti lasi reteaua expusa.

MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
13 august 2009, 19:37:21 • actualizat 13 august 2009, 20:38:20 (2 ori)
Fac o asociere din ce mi-ai explicat tu, cu datele din routerul meu, asta ca sa fac ordine in cunostintele mele.
1.Adresa mea publica(este cea primita de la providerul de internet): 94.177.17.xxx
2.Adresa router-ului(cea prin care accesez router-ul din interfata web): 192.168.0.1
3. Adresele private(pt. fiecare PC in parte): 192.168.0.100 si 192.168.0.101
As vrea sa stiu cate ceva despre "MAC Address" stiu ca atat router-ul cat si PC(placa de retea) are cate o adresa MAC.
1.Adresa mea publica(este cea primita de la providerul de internet): 94.177.17.xxx
2.Adresa router-ului(cea prin care accesez router-ul din interfata web): 192.168.0.1
3. Adresele private(pt. fiecare PC in parte): 192.168.0.100 si 192.168.0.101
As vrea sa stiu cate ceva despre "MAC Address" stiu ca atat router-ul cat si PC(placa de retea) are cate o adresa MAC.

MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
13 august 2009, 21:25:16 • actualizat 13 august 2009, 21:25:51 (1 ori)
Adresa MAC (Media Acces Control) este un identificator unic atribuit placilor de retea de catre producatori. Aceasta adresa este formata din 6 grupuri de cate 2 cifre hexadecimale (in baza 16) de tipul 00-08-a1-03-d2-11. Primele 3 grupuri de cate doua caractere (in cazul nostru 00-08-a1) identifica intotdeauna producatorul placii de retea, iar următorii 6 identifica dispozitivul in sine.
Adresa MAC este inscriptionata la momentul fabricatiei in chipul de memorie ROM al placii de retea.
Adesa MAC este folosita de catre Puntile si Comutatoarele dintr-o retea pentru a gestiona traficul in reteaua respectiva. Prin intermediul acestor adrese unice sunt identificate statiile sursa, care transmit cadre in retea, precum si destinatiile acestora.
Pe baza adreselor MAC sunt constituite tabele pentru controlul accesului la mediu , foarte utile in monitorizarea unei retele. Ceva in genul tabelelor de rutare.
Conditia pe care trebuie sa o indeplineasca un cadru care traverseaza o punte/comutator este aceea ca adresele sursa si destinatie sa se afle in segmente diferite ; altfel cadrul va fi abandonat. Atunci cand un cadru este primit, puntea/comutatorul inregistreaza adresa MAC a sursei, portul prin care a fost receptionat, adica segmentul de retea din care apartine sursa.
Exemplu de functionare al unei punti/comutator pe baza Adresei MAC:
Intr-o retea ce aprtine unei institutii Gaza (pc-ul) 2, transmite un cadru prin portul 1 al puntii/comutatorului, iar Gazda 10 un cadrul prin portul 2, puntea/comutatotul va "invata" carui segment apartine fiecare gazda si prin ce port se poate ajunge la ea.
Cu alte cuvinte puntile si comutatoarele fiind mai "prostute" lucreaza pe baza Adreselor MAC, iar router-ele fiind mai "inteligente" lucreaza pe baza adreselor IP.
In retelele de mari dimeniuni sunt folosite, pe langa nelipsitele router-e, modem-uri si Comutatoare si Punti. Din moment ce acestea din urma nu stiu sa lucreze cu adrese IP si nici nu pot lucra "pe ghicite" vor functiona pe baza adreselo MAC.
Cam asta ar fi in mare. Sper ca am fost destul de explicit!
Adresa MAC este inscriptionata la momentul fabricatiei in chipul de memorie ROM al placii de retea.
Adesa MAC este folosita de catre Puntile si Comutatoarele dintr-o retea pentru a gestiona traficul in reteaua respectiva. Prin intermediul acestor adrese unice sunt identificate statiile sursa, care transmit cadre in retea, precum si destinatiile acestora.
Pe baza adreselor MAC sunt constituite tabele pentru controlul accesului la mediu , foarte utile in monitorizarea unei retele. Ceva in genul tabelelor de rutare.
Conditia pe care trebuie sa o indeplineasca un cadru care traverseaza o punte/comutator este aceea ca adresele sursa si destinatie sa se afle in segmente diferite ; altfel cadrul va fi abandonat. Atunci cand un cadru este primit, puntea/comutatorul inregistreaza adresa MAC a sursei, portul prin care a fost receptionat, adica segmentul de retea din care apartine sursa.
Exemplu de functionare al unei punti/comutator pe baza Adresei MAC:
Intr-o retea ce aprtine unei institutii Gaza (pc-ul) 2, transmite un cadru prin portul 1 al puntii/comutatorului, iar Gazda 10 un cadrul prin portul 2, puntea/comutatotul va "invata" carui segment apartine fiecare gazda si prin ce port se poate ajunge la ea.
Cu alte cuvinte puntile si comutatoarele fiind mai "prostute" lucreaza pe baza Adreselor MAC, iar router-ele fiind mai "inteligente" lucreaza pe baza adreselor IP.
In retelele de mari dimeniuni sunt folosite, pe langa nelipsitele router-e, modem-uri si Comutatoare si Punti. Din moment ce acestea din urma nu stiu sa lucreze cu adrese IP si nici nu pot lucra "pe ghicite" vor functiona pe baza adreselo MAC.
Cam asta ar fi in mare. Sper ca am fost destul de explicit!

MW Addicted
4824 mesaje
din 14/11/2005
27 aprecieri
13 august 2009, 21:59:38
Intr-o oarecare masura am inteles, atat cat "ma duce mintea" De fapt, mai mult nici nu am nevoie sa stiu 
Cand ma mai "lovesc de ceva" o sa cer ajutorul aici. Mersi

Cand ma mai "lovesc de ceva" o sa cer ajutorul aici. Mersi

MW Veteran
667 mesaje
din 25/12/2008
17 august 2009, 18:32:47 • actualizat 17 august 2009, 18:33:15 (1 ori)
Salut!
Am un router D-LInk DIR 635 si 2 laptopuri + o imprimnata Canon Pixma IP 2000. Am gasit pe pagina de suport D-Link la routerul asta aplicatia Share Port Network usb utility si nu reusesc s-o folosesc cum arata in manualul de instalare...
Pe scurt ce trebuie sa faca aplicatia asta...
trebuie sa leg imprimanata cu cablul usb direct la router ca e prevazut cu usb si sa pot printa pe ea de pe orice laptop sau pc din retea. faza e ca nu-mi merge, nu-mi vede niciun laptop imprimanta. a mai incercat cineva sa faca asta?
Am un router D-LInk DIR 635 si 2 laptopuri + o imprimnata Canon Pixma IP 2000. Am gasit pe pagina de suport D-Link la routerul asta aplicatia Share Port Network usb utility si nu reusesc s-o folosesc cum arata in manualul de instalare...
Pe scurt ce trebuie sa faca aplicatia asta...
trebuie sa leg imprimanata cu cablul usb direct la router ca e prevazut cu usb si sa pot printa pe ea de pe orice laptop sau pc din retea. faza e ca nu-mi merge, nu-mi vede niciun laptop imprimanta. a mai incercat cineva sa faca asta?

MW Addicted
2803 mesaje
din 20/08/2005
17 august 2009, 19:27:48 • actualizat 17 august 2009, 19:28:32 (1 ori)
Si driver-ele pentru imprimata unde sunt? Cum vrei sa fie "vazuta" imprimanta?
Daca vrei sa poti printa de pe orice pc din retea va trebui, mai intai, sa partajezi acea imprimanta in retea.
Ca sa poti utiliza o imprimanta in retea ai nevoie de unul din aceste 2 lucruri:
- un server de imprimanta
sau
- o imprimanta cu placa de retea, care are incorporata si un server de imprimanta
Daca vrei sa poti printa de pe orice pc din retea va trebui, mai intai, sa partajezi acea imprimanta in retea.
Ca sa poti utiliza o imprimanta in retea ai nevoie de unul din aceste 2 lucruri:
- un server de imprimanta
sau
- o imprimanta cu placa de retea, care are incorporata si un server de imprimanta

MW Addicted
4477 mesaje
din 09/08/2007
20 aprecieri
17 august 2009, 19:41:58
sau mai simplu tii pe un pc (server) acea imprimanta si ii dai share in retea, si vor putea imprima si ceilalti pe ea ...
nu stiu exact setarile cum se fac dar stiu ca sugur merge asa
nu stiu exact setarile cum se fac dar stiu ca sugur merge asa

Ati vazut ca cei de la www.emag.ro au si carti de vanzare?
Carti - Te fac neprost!
Carti - Te fac neprost!

MW Addicted
8382 mesaje
din 17/04/2007
4 aprecieri

nu-ti trebuie setari suplimentare, tot ce iti trebuie sunt urmatoarele:
- driveri instalati pe desktop-ul/notebook-ul unde conectata imprimanta.
- o retea pusa la punct, adica sa se vada pc-urile intre ele si sa se poata face transferul intre ele.
- sa dai sharing la imprimanta din control panel.
- driveri instalati pe desktop-ul/notebook-ul unde conectata imprimanta.
- o retea pusa la punct, adica sa se vada pc-urile intre ele si sa se poata face transferul intre ele.
- sa dai sharing la imprimanta din control panel.

MW Veteran
667 mesaje
din 25/12/2008
17 august 2009, 21:22:12 • actualizat 17 august 2009, 21:23:16 (1 ori)
deci...
eu am pe laptop vista, deci imi vede imprimanta fara drivere instalate. merge perfect, nu am treaba cu ea conectata la laptopul meu. driverele ei de pe cd nu merg pe vista, imi spune ca e o incompatibilitate cunoscuta... imprimanta e canon pixma ip 2000. de unde iau drivere pt vista eventual?
pe celalalt laptop am xp ca nu duce un vista... pe laptopul meu am pus imprimanta la partajare dar cum fac din xp-ul ala sa vad reteaua toata? de unde
mai detaliat va rog! multumesc!
eu am pe laptop vista, deci imi vede imprimanta fara drivere instalate. merge perfect, nu am treaba cu ea conectata la laptopul meu. driverele ei de pe cd nu merg pe vista, imi spune ca e o incompatibilitate cunoscuta... imprimanta e canon pixma ip 2000. de unde iau drivere pt vista eventual?
pe celalalt laptop am xp ca nu duce un vista... pe laptopul meu am pus imprimanta la partajare dar cum fac din xp-ul ala sa vad reteaua toata? de unde

MW Veteran
667 mesaje
din 25/12/2008
17 august 2009, 21:36:43
de pe site-ul D-Link am luat aplicatia asta dar nu pot s-o fac sa mearga ca acolo. de ex cand dau in try pe iconul ala clic dreapta nu imi apare si rubrica de sus cu routerul sa-i dau enable.... de ce oare?

MW Veteran
667 mesaje
din 25/12/2008
19 august 2009, 14:10:16
am rezolvat singur.
am luat de aici ultimele 2 arhive. intr-una e ultima vers de upgrade la routerul DIR 635 si in cealalta e ultima versiune de soft la SharePort Network USB utility adica vers 1,14. cu upgrade la router si vers asta de program am reusit sa conectez la routerul wireless o imprimanta si mai multe stikuri de memorie( nu am un hard ca ar merge si ala) printr-un hub usb care e conectat la usb-ul din router. asa ca acum orice laptop din retea are acces la imprimanta si stikuri(sau ce mai pun in hubul ala) si asta wireless...
faina treaba, nu?
am luat de aici ultimele 2 arhive. intr-una e ultima vers de upgrade la routerul DIR 635 si in cealalta e ultima versiune de soft la SharePort Network USB utility adica vers 1,14. cu upgrade la router si vers asta de program am reusit sa conectez la routerul wireless o imprimanta si mai multe stikuri de memorie( nu am un hard ca ar merge si ala) printr-un hub usb care e conectat la usb-ul din router. asa ca acum orice laptop din retea are acces la imprimanta si stikuri(sau ce mai pun in hubul ala) si asta wireless...
faina treaba, nu?

Înapoi la Rețelistică
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.