imi explica si mie cineva cum sta treaba cu master device si slave device ?Am vazut in poza asta .Intreb pentru ca am un prieten care si-a cumparat un hard nou pe langa cel de 80 care il are.maine ma duc sa il instalez si vreau sa stiu cateva chestii :
1.Vreau ca pe hardul de 80 sa ramana windwosul,celalalt il las doar pe o partitie [cel nou] 2.Ca master device[primary] il las pe cel unde am windowsul nu ? salve[secundary] fiind hdd proaspat achizitionat nu? 3.Cablul de alimentare[power] ,el are in unitate acolo 2 mufe din astea libere numerotate ceva de genul p7 si p3 parca.vor putea fi conectate la noul hard nu ?
Doar nu ai vrea sa se duca la un service doar pt asta On: Master si slave se seteaza din jumperi. E pe HDD o schema in care iti arata cum sa pui jumperii. Pui HDD cu windows pe master si cel nou pe slave.
a.k.a. ReMMy ThE DeMoN SHOWCASE [img]http://mowned.com/sig/remmythedemon.jpg[/img]
ok,m-a lamurit si laur pe messenger.eu aveam o nedumerire cu acele cabluri de alimenatre lasate libere ,daca sunt special pentru asa ceva.poate conectez ceva si fum fum fum )
Esti sigur ca hardul e pe interfata IDE? Banuiesc ca PC-ul prietenului e mai vechi, daca avea hard de 80. S-ar putea ca placa de baza sa nu aiba conector SATA, sau poate ca sursa nu are cablu de alimentare pentru dispozitive cu interfata SATA. In cazul asta, va trebui sa cumperi adaptoare.
Imi poate recomanda cineva un soft pentru a face din 4 partitii una singura? Eventual si un tutorial sau cum se face exact.Nu as vrea sa pierd datele de pe partitiile respective un urma unirii.Fara partition magic,multumesc
Paragon partition manager recovery CD (adica e un CD bootabil. Daca te intrebi de ce... pentru ca e mai sigur). Cauta de la versiunea 10 in sus. Daca e server edition e mai bine. Nu o sa pierzi nimic daca urmezi instructiunile si ai cateva cunostinte de baza. Dupa faza de mai sus ma indoiesc dar avand in vedere simplitatea si un pic de bafta (inca respiri), cred ca o sa reusesti. Ai grija sa nu ramai fara curent in timpul procesului. O sa fie grav daca se intampla.
alternativa la paragon...easus partition manager. free 12mb ,si mai e o versiune de 40 ...
si aia mica face aproape tot ce vrei de la un hdd. interfata super ok si intuitiva
1 apreciază
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times! TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
27 ianuarie 2014, 23:24:48 • actualizat 27 ianuarie 2014, 23:25:07 (1 ori)
Cint 2014-01-27 21:24:44
Intre timp : WD 2tb mort , Seagate 2tb mort....
PS: daca mai stiti alti producatori mai buni de hdd decat WD si Seagate let me know... (samsung hdd a fost cumparat de Seagate ) btw... felicitari celui cu WD EZRX Very good choice. NOT
De ce nu Western Digital EZRX? Cumva cel de 2tb ce ti s-a stricat era EZRX?
Modelul ce mi l-am achiziționat NU E CEL care parcheaza capul la fiecare nu stiu secunde..
28 ianuarie 2014, 07:16:23 • actualizat 28 ianuarie 2014, 07:19:51 (2 ori)
Well, ok...bafta. WDul meu era EURS (2TB) insa un prieten de-al meu a pierdut un EZRX de 1 TB, si inca un coleg cu un WD 2 TB dar care nu-mi aduc aminte exact ce cod avea... .
Singurul care a fost schimbat fara scandal la service a fost EZRXul, gen...se astepta la aceeasi atitudine de kkt a serviceurilor romanesti cand a sunat...si il intreaba aia ...da ce model de WD reclamati? Pai...EZRX... Aaaa...bun, aduceti ca va dam altul . Il stiau baietii se pare....
Eu cu EURS-ul am avut mare mare mare noroc sa moara cu 2 luni inainte de sfarsitul garantiei de 3 ani. (acum se dau maxim 2 - ma intreb de ce ) . EURSul l-am schimbat la IMPORTATOR pentru ca magazinul mi-a refuzat garantia. Am primit in schimb un alt model refurbished . Iar cel cu alt tip de WD 2 TB s-a lasat cu reclamatie la politie-OPC-etc. Pana la urma a rezolvat si el, dar cu mult timp pierdut. Toate au murit din senin, toate de desktop deci nu au fost expuse socurilor ca astea externe, toate au pierdut toata informatia de pe ele.
Iar Seagate-ul era Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB
PS: citatul pe site merge ca naiba. Dau citeaza si nu apare nimic cum era inainte. Ar mai fi util un buton de clear format text. Remove formatting ala nu merge.
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times! TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
Bine ca stau bine cu profiturile ca produsele au scazut calitativ ENORM.... Am probleme cu hardurile astea noi si nu am avut nevoie nici macar de un checkdisk la alea din 2008. La fel MAXTORul din pcul vechi (din 2001) merge ireprosabil...
1 apreciază
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.