am citit si rascitit in ultimele 5 ore despre romuri samd.
planul meu de atac?
1. sa gasim ce are atat de special romul de la orange pentru imbunatatirea miscarii joystickului
http://www.buzzdev.net resursa foarte foarte importanta dupa mine
Modificare ROM
2 925 vizualizări
84 răspunsuri
Linkuri topic "Modificare ROM"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
16 ianuarie 2007, 20:36:27 • actualizat 16 ianuarie 2007, 20:39:35 (1 ori)
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
16 ianuarie 2007, 20:54:36
cred ca a fost rescris driveru de la tastatura (\Windows\keybddr.dll)
ar fi fain sa putem face asa:
- sa luam de undeva rom-ul AKU 2.3 de la spv c100/HTC MTeoR
- sa punem driveru de joystick de la rom-ul orange UK (asta daca driveru de la tastatura nu e mai bun la HTC MTeoR
- sa stergem cateva fisiere din ROM (in special alea cu MUI, le lasam doar pt o limba - Engleza - restul sa le stergem) pt a mai elibera ceva spatiu pe Storage..
- decertificat total
- aplicat unele tweakuri
- scos regeditSTG din blacklist (scrie pe modaco cum se poate scoate..)
- altele?
ar fi fain sa putem face asa:
- sa luam de undeva rom-ul AKU 2.3 de la spv c100/HTC MTeoR
- sa punem driveru de joystick de la rom-ul orange UK (asta daca driveru de la tastatura nu e mai bun la HTC MTeoR
- sa stergem cateva fisiere din ROM (in special alea cu MUI, le lasam doar pt o limba - Engleza - restul sa le stergem) pt a mai elibera ceva spatiu pe Storage..
- decertificat total
- aplicat unele tweakuri
- scos regeditSTG din blacklist (scrie pe modaco cum se poate scoate..)
- altele?
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
16 ianuarie 2007, 21:05:42
ar fi si mai bine sa facem exchange de iduri )
ce observ: putem sa luam romul cel mai clean de pe net, adica cel de la htc (qtek whatever) si sa rescriem driveru de tastatura, asa cum ai zis tu.
in sine romul de la orange din cate am vazut nare decat sim manager si nusj ce balarii, alea le putem muta noi.
in legatura cu decertificarea, cel mai frumos ar fi ca cineva care are rom de i-mate sau ceva cu aku2 decertificat total sa ne posteze registrii de la policies. asa am face o comparatie intre registrii nostrii semiunlocked de la aku2 orange cu ai lor.
ce zici?
sa luam un rom de la qtek cel mai nou si sa incercam sa aplicam patchu de la orange sau sa modificam romu de la orange *putin cam vechi dupa mine*
ce observ: putem sa luam romul cel mai clean de pe net, adica cel de la htc (qtek whatever) si sa rescriem driveru de tastatura, asa cum ai zis tu.
in sine romul de la orange din cate am vazut nare decat sim manager si nusj ce balarii, alea le putem muta noi.
in legatura cu decertificarea, cel mai frumos ar fi ca cineva care are rom de i-mate sau ceva cu aku2 decertificat total sa ne posteze registrii de la policies. asa am face o comparatie intre registrii nostrii semiunlocked de la aku2 orange cu ai lor.
ce zici?
sa luam un rom de la qtek cel mai nou si sa incercam sa aplicam patchu de la orange sau sa modificam romu de la orange *putin cam vechi dupa mine*
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
16 ianuarie 2007, 21:34:02
*putin cam vechi dupa mine* ? pai ultimul rom de la orange nu e mai nou decat ultimul rom de la qtek?
romul orange mai are inca ceva UTIL: PVPlayer (pt streaming).
Idee e ca eu nu am timp/chef sa experimentez/busesc telefonul , desi daca a fost "impachetat" k-lumea nu cred ca e risc sa-ti busesti telefonul (atata timp cat folosesti un ROM compatibil.. nu cred ca ar merge rom de spv c500 pe spv c600..). Ai gasit ceva tutorial pt modificare ROM la smartfoane WM 5.0?
decertificare totala:
0001001 = 1
0001005 = 40
0001006 = 1
0001017 = 16
0000101b = 1
OFF.. de s-ar scoate un ROM AKU 2.3 compatibil cu SPV C600 (cel de pe SPV C100/HTC MTeoR).. ar fi cool. pe situl HTC parca e ceva update de ROM pt HTC S310 (SPV C100). l-a testat cineva de pe aici (a incercat sa instaleze) si a zis ca nu a reusit.. daca s-ar putea modifica in asa fel incat sa ruleze si pe SPV C600 ar fi cool. totusi din cate am vazut AKU 2.3 are alt file manager integrat care e mai slabut decat cel de la SPV C600. Ar fi fain sa putem scoate file manager-ul de la SPV C600 si sa-l integram in ROM (si sa-l lasam si pe cel inclus in AKU 2.3 ca nu cred ca ocupa mult). Asta pt cei care nu vor file managere 3rd party
eu zic sa luam cel mai stabil rom + cel mai stabil radio + driveru de la joystick de la rom-ul orange uk + cateva programe incluse in rom-ul orange. si dupa aia scoase fisierele mui si sa lasam doar o limba (pt spatiu extra pe Storage) + aplicate tweakurile de care am zis si mai inainte
romul orange mai are inca ceva UTIL: PVPlayer (pt streaming).
Idee e ca eu nu am timp/chef sa experimentez/busesc telefonul , desi daca a fost "impachetat" k-lumea nu cred ca e risc sa-ti busesti telefonul (atata timp cat folosesti un ROM compatibil.. nu cred ca ar merge rom de spv c500 pe spv c600..). Ai gasit ceva tutorial pt modificare ROM la smartfoane WM 5.0?
decertificare totala:
0001001 = 1
0001005 = 40
0001006 = 1
0001017 = 16
0000101b = 1
OFF.. de s-ar scoate un ROM AKU 2.3 compatibil cu SPV C600 (cel de pe SPV C100/HTC MTeoR).. ar fi cool. pe situl HTC parca e ceva update de ROM pt HTC S310 (SPV C100). l-a testat cineva de pe aici (a incercat sa instaleze) si a zis ca nu a reusit.. daca s-ar putea modifica in asa fel incat sa ruleze si pe SPV C600 ar fi cool. totusi din cate am vazut AKU 2.3 are alt file manager integrat care e mai slabut decat cel de la SPV C600. Ar fi fain sa putem scoate file manager-ul de la SPV C600 si sa-l integram in ROM (si sa-l lasam si pe cel inclus in AKU 2.3 ca nu cred ca ocupa mult). Asta pt cei care nu vor file managere 3rd party
eu zic sa luam cel mai stabil rom + cel mai stabil radio + driveru de la joystick de la rom-ul orange uk + cateva programe incluse in rom-ul orange. si dupa aia scoase fisierele mui si sa lasam doar o limba (pt spatiu extra pe Storage) + aplicate tweakurile de care am zis si mai inainte
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
16 ianuarie 2007, 21:51:49 • actualizat 16 ianuarie 2007, 21:57:34 (1 ori)
deci, momentan ma chinui de pe la ora 5 sa modific romu de la orange, nu vrea sa fie decodat de nici o culoare.
contrar ce spui tu, romu de orange e foooarte vechi. sunt versiuni mult mai nou aparute, stiu ca e aiurea ce scrie la versiunea de la rom de la orange dar asta e.
well, asta-i prima zi doar.
** se pare ca romurile 2.x sunt mai greu de modificat
contrar ce spui tu, romu de orange e foooarte vechi. sunt versiuni mult mai nou aparute, stiu ca e aiurea ce scrie la versiunea de la rom de la orange dar asta e.
well, asta-i prima zi doar.
** se pare ca romurile 2.x sunt mai greu de modificat
MW Moderator
3089 mesaje
din 25/11/2005
181 aprecieri
16 ianuarie 2007, 22:00:22
din discutia asta am si eu o intrebare care e treba cu driveru de la joystick de la rom-ul orange uk cu ce e mais special decat cel original de la orange RO
.................................
ABSENT NEMOTIVAT !!!
Adevarul se afla dincolo de noi ...
ABSENT NEMOTIVAT !!!
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
16 ianuarie 2007, 22:10:35
pai, in primul rand cel de la orange ro are probleme mari in ceea ce priveste sensibilitatea, timpu de raspuns etc.
la romu din ro tre sa bagi urat degetu in joystick sa se miste, pe cand la romul uk merge foarte foarte frumos.
la romu din ro tre sa bagi urat degetu in joystick sa se miste, pe cand la romul uk merge foarte foarte frumos.
MW Moderator
3089 mesaje
din 25/11/2005
181 aprecieri
16 ianuarie 2007, 22:15:52
pai nu vreau sa fiu dar cum pot instala aces driver pe romul de la orange Ro se poate
.................................
ABSENT NEMOTIVAT !!!
ABSENT NEMOTIVAT !!!
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
16 ianuarie 2007, 22:42:16
momentan nici noi nu stim daca este vorba de acel dll cum a zis DSF. o sa incerc zilele astea sa vad daca asa e pe alt rom.
daca o sa mearga, o sa fac o modificare la romul orange ro sa il poti folosi.
pfft.. e mult de munca la modificari. metoda oferita de dsf acum cateva posturi nu este posibila pe htc tornado.
daca o sa mearga, o sa fac o modificare la romul orange ro sa il poti folosi.
pfft.. e mult de munca la modificari. metoda oferita de dsf acum cateva posturi nu este posibila pe htc tornado.
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
17 ianuarie 2007, 00:56:21 • actualizat 17 ianuarie 2007, 01:32:48 (1 ori)
on1x1 sa ne tii la curent . Bafta!
edit: m-am dus in \Windows si nu am gasit fisieru ala . Probabil are alt nume driveru de la joystick&tastatura.. mai sapam
on1x1 vezi si aici:
Replacing keyboard driver (joystick problem solved):
http://www.spv-developers.com/forum/showthread.php?t=394
pare ceva interesant. am vazut si ceva de dump acolo (nu am citit, doar am tras o privire..)
edit: m-am dus in \Windows si nu am gasit fisieru ala . Probabil are alt nume driveru de la joystick&tastatura.. mai sapam
on1x1 vezi si aici:
Replacing keyboard driver (joystick problem solved):
http://www.spv-developers.com/forum/showthread.php?t=394
pare ceva interesant. am vazut si ceva de dump acolo (nu am citit, doar am tras o privire..)
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
Windows CE
17 ianuarie 2007, 10:36:10
corectez: fișierul e prezent în rom. eu am încercat ieri cu activesync și nu l-a văzut.. oricum nu îl pot copia cu file managerul inclus . nici cu resco explorer..
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
17 ianuarie 2007, 20:28:56 • actualizat 17 ianuarie 2007, 22:23:25 (1 ori)
mersi mult de tot.
o sa instalez romul de la qtek si cel de la i-mate si o sa le compar performanta.
apoi bineinteles ca voi scrie driveru de la keyboard in romul cel nou. asa nu vor mai fi probleme cu decertificarile and s&&&.
romul de la tornado are alta metoda de encriptie. va trebui sa folosesc niste scripturi perl din cate am inteles.
still working on it, momentan am fost ocupat. mersi mult inca o data, presimt ca va iesi un lucru bun
LATER EDIT: big news ppl. in cateva zile veti avea cel mai nou rom posibil pentru c600 + patchu de joystick de la orange aku2 + t9 romana => best rom ever
o sa instalez romul de la qtek si cel de la i-mate si o sa le compar performanta.
apoi bineinteles ca voi scrie driveru de la keyboard in romul cel nou. asa nu vor mai fi probleme cu decertificarile and s&&&.
romul de la tornado are alta metoda de encriptie. va trebui sa folosesc niste scripturi perl din cate am inteles.
still working on it, momentan am fost ocupat. mersi mult inca o data, presimt ca va iesi un lucru bun
LATER EDIT: big news ppl. in cateva zile veti avea cel mai nou rom posibil pentru c600 + patchu de joystick de la orange aku2 + t9 romana => best rom ever
zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
18 ianuarie 2007, 00:15:00 • actualizat 18 ianuarie 2007, 00:16:50 (1 ori)
no prob
coool. poti baga si pe aici ceva tutoriale?
PS: ar fi ok sa includem si profilul "Normal" modificat (pt loop ringtones si eventual loop alarm). Si sa nu uitam de celelalte chestii
- mui files + lasat doar lb Engleza in meniu
- pvplayer (din orange Rom)
- sim manager (din orange rom)
- cateva tweakuri
- other stuff
de am avea ROM-ul AKU 2.3 ar fi cool ..
coool. poti baga si pe aici ceva tutoriale?
PS: ar fi ok sa includem si profilul "Normal" modificat (pt loop ringtones si eventual loop alarm). Si sa nu uitam de celelalte chestii
- mui files + lasat doar lb Engleza in meniu
- pvplayer (din orange Rom)
- sim manager (din orange rom)
- cateva tweakuri
- other stuff
de am avea ROM-ul AKU 2.3 ar fi cool ..
Începător
6 mesaje
din 01/10/2006
18 ianuarie 2007, 00:38:17
salut!
ma bag si eu.
ps. eu am bagat rom-uri de: orange, modaco, cingular, vodafone si qtek.(aku2)
pana acum cel mai rapid imi par cingular si qtek.
de "busit" nu va faceti probleme e floare la ureche.
ma bag si eu.
ps. eu am bagat rom-uri de: orange, modaco, cingular, vodafone si qtek.(aku2)
pana acum cel mai rapid imi par cingular si qtek.
de "busit" nu va faceti probleme e floare la ureche.
ptr
MW Liker
71 mesaje
din 29/11/2006
18 ianuarie 2007, 09:48:00 • actualizat 18 ianuarie 2007, 09:49:30 (1 ori)
ce am reusit sa fac pana acum. sper ca nu va deranjeaza daca se posteaza mult in topicul asta.
deci, am cautat extrem de mult cum pot extrage romul de tornado. doar cu un tool numit typhoonnbfdecode.pl se poate face asta. de aici rezulta mai multe fisiere gen os spl ipl etc cu extensia .nb. de aici utilizand imgfs_tools am reusit sa decodez os.nb. de aici a rezultat fisierele romului.
am copiat driveru de la tastatura in romul nou de la imate *cel mai recent rom dintre cingular vodafone qtek etc*. insa aici intervin niste probleme. nu pot sa recompilez osu. de aici nu pot sa recompilez nk.nbf.
acum cautam modalitati cum sa compilez porcaria aia de dump.
singura problema e ca daca reusez sa compilez si busesc splu si iplu se duce tot telefonu il poti arunca la gunoi
deci, am cautat extrem de mult cum pot extrage romul de tornado. doar cu un tool numit typhoonnbfdecode.pl se poate face asta. de aici rezulta mai multe fisiere gen os spl ipl etc cu extensia .nb. de aici utilizand imgfs_tools am reusit sa decodez os.nb. de aici a rezultat fisierele romului.
am copiat driveru de la tastatura in romul nou de la imate *cel mai recent rom dintre cingular vodafone qtek etc*. insa aici intervin niste probleme. nu pot sa recompilez osu. de aici nu pot sa recompilez nk.nbf.
acum cautam modalitati cum sa compilez porcaria aia de dump.
singura problema e ca daca reusez sa compilez si busesc splu si iplu se duce tot telefonu il poti arunca la gunoi
Înapoi la Discuții tehnice Windows Smartphone
Topicuri similare
cine e aici?
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.