Ghid utilizare PocketPC

4 602 vizualizări
25 răspunsuri
autor subiect #1
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
06 noiembrie 2008, 13:52:11 • actualizat 06 noiembrie 2008, 13:55:51 (1 ori)
Sunt convins că majoritatea celor intre 13-50 ani sunt deja familiarizați cu termenul de pocketpc (eventual PALM pentru mulți dintre ei, chiar dacă nu e același lucru), și este evident că piața românească a cunoscut un progres impresionant în utilizatori de astfel de gadget-uri. Datorită faptului că, mulți utilizatori de PocketPC nu știu cum să își folosească device-ul și apelează la diferite forumuri, id-uri de messenger, cunoștințe, etc pentru unele întrebări (adeseori simple, plictisitoare), m-am decis ca pentru cei care urmăresc acest sit, să fac un ghid de utilizare generală a unui pocketpc. Cu ce putem începe prima dată (bineînțeles, având în spate o "ploaie" impresionantă de întrebări de genul) decât cu noțiunea și practica instalării unui joc/aplicație.

Cum să instalezi o aplicație sau un joc

În primul rând, orice aplicație sau joc, le veți descărca/cumpăra sub 2 modalități (in 2 extensii diferite): .cab sau .exe.
Aici aveți un mic ghid cum să instalați orice aplicație/joc.
Dacă procesul de instalare implică un .cab, faceți următoarele:
-sincronizați device-ul d-voastră cu PC-ul (bineînțeles prin activesync care este free oferit de cei de la microsoft - momentan, v. cea mai indicată este 4.5)
-copiați fișierul .CAB pe pocketpc (de preferat pe cardul de memorie, și să notați unde a-ți copiat, sau să rețineți)
-folosiți use file explorer (pe care îl veți găsi în Start/Programs) pe PocketPC pentru a naviga către locație (unde a-ți copiat fișierul .CAB - http://img46.imageshack.us/img46/4421/11kf8.jpg și http://img340.imageshack.us/img340/442/85881524we0.jpg ).
-click pe fișierul .CAB pe PPC (va începe procesul de instalare)
-urmăriți pașii de instalare care vor apărea (la un moment dat vi se va cere locația unde să instaleze aplicația/jocul. De preferat pe storage card, a2a locație, pentru a lăsa memoria internă liberă pentru RAM, însă unele aplicații/jocuri cer express instalare pe memoria internă (device).)
-urmăriți instrucțiunile de înregistrare (dacă aveți unele).
Dacă procesul de instalare implică un fișier .exe, faceți următoarele:
-sincronizați PPC-ul la PC
-click pe fișierul .exe pe PC nu pe device (va începe procesul de instalare)
-urmăriți pașii care apar pe PC și PPC pentru a termina instalarea
-La sfârși, după instalarea completă, urmăriți instrucțiunile oferite pentru înregistrare (dacă aveți unele).

Diferite metode de înregistrare:
-retail = funcționalitate completă. Bucurați-vă!
-cracked .exe, keygen, serial (nu cred ca e cazul să discutăm despre ele aici)
Notă:
Micro$oft .NET CompactFramework este posibil să fie necesar pentru a rula câteva aplicații/jocuri. Folosiți funcția căutare pe google, căci e oferit free de cei de la microsoft. Este necesar update-ul pentru câteva aplicații.
Notă: WinRAR sau aplicații similare sunt necesare pentru a extrage fișierele arhivate (cele din .zip, .rar, .7z, etc.).
Notă: Să citiți fișierele .nfo fiindcă de multe ori conțin pașii de instalare. Cum deschideți un fișier .nfo? Dacă folosiți total commander sau alt utilitar de genul dați click pe fișier si dați F4, dacă nu, dați click dreapta pe fișier și dați edit with notepad.

Voi continua in a posta si alte tutoriale de genul, insa, apelez si la contributia unora dintre userii de pe forum, pentru a face cat mai explicit totul.
SGS2
Publicitate
Publicitate
#2
TABela
MW Addicted
3952 mesaje
din 05/08/2008
77 aprecieri
Windows CE
06 noiembrie 2008, 14:32:45
http://exolon.allnokia.ru/pda/manuals/PDA_programming.zip [6,1mb]
http://exolon.allnokia.ru/pda/manuals/Pocket_PC.zip [24,8mb]
Nu le-am citit  :P
autor subiect #3
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
06 noiembrie 2008, 14:38:26 • actualizat 06 noiembrie 2008, 14:41:59 (2 ori)
No offence spvc100, insa, incerc/am sa cream un tutorial cat mai explicit pentru fiecare, nu cat mai stufos, si cu linkuri inutile (in rusa, care sunt convins ca nu sta nimeni sa traduca). Astept/am contributii utile, si sfaturi cat mai utile, nu invers.

Sa continuam...:P.
Extragerea unui fișier .cab dintr-un fișier .exe (pentru cei care vor să aibă în permanență fișierul .cab pe pda, sau care nu au PC)

De reținut că, fișierele .exe pot fi utilizate numai împreună cu PC-ul.

Prima variantă:

Uneori, cei care dezvoltă aplicația/jocul care vreți să îl instalați oferă spre descăcare pe sit-ul lor varianta .cab.

A doua variantă:

Pe desktop-ul PC-ului, redenumiți fișierul .exe în .zip și extrageți-l. Cu puțin noroc veți avea unul sau mai multe fișiere cu extensia .cab și eventual cu substring-ul "ARM" sau "XSCALE" în denumire. Acesta/acestea sunt fișierele care le vreți.

A treia variantă:

Dacă nu puteți dezarhiva fișierul .exe cum am menționat la varianta 2, atunci rulați-l pe PC. Dacă ActiveSync este instalat, programul va pune fișierele CAB într-un director specific, de cele mai multe ori în C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\xdirectory (numele jocului/aplicației).

Există cazuri în care fișierele CAB sunt amplasate în altă parte în C:\Program Files\... sau în :\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp. Apoi, poate a-ți vrea să aruncați o privire după noile directoare acolo sau /și să dați un search după extensie *.cab.
SGS2
autor subiect #4
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
06 noiembrie 2008, 15:46:38
Cum să instalezi un program folosind un fișier .cab

Una dintre cele mai abordate metode de a instala o aplicație pe Pocket PC este printr-un fișier .cab. "Ce este un fișier .cab"? Un fișier cabinet (CAB) este un fișier compresat ce conține toate item-urile necesare pentru instalarea unui program pe Pocket PC. Fișierele .cab sunt extreme de portabile pentru că nu aveți nevoie de activesync pentru a instala un program pe PPC. Atâta timp cât fișierul .cab este pe device, puteți instala oricând doriți.
Ca un mic exemplu, vom instala o aplicație care să schimbe modul de vizualizare al bateriei folosind metoda de instalare prin .cab.
Pentru a putea “purcede" spre instalare, trebuie să vedeți cum arată un fișier .cab. Mai jos, puteți vedea o imagine a unui fișier .cab pe un PC (iconița arată așa pentru că este instalat winrar pe PC). Este fișierul care se numește batt.arm:

http://img366.imageshack.us/img366/2052/96101297uj9.jpg

Pasul 1: Primul pas e să copii fișierul .cab pe Pocket PC. Dacă aveți un card reader, puteți să copiați pe card și apoi să il introduceți în Pocket PC. Dacă descărcați simplu fișierul .cab de pe internet puteți să îl luați așa. Oricum, pentru “sănătatea" tutorial-ului, vom copia fișierul prin Activesync. Așa că deschideți Activesync pe PC

http://img146.imageshack.us/img146/1958/48471468aa1.jpg

și dați click pe butonul Explore (trebuie să aveți PPC-ul conectat la PC).

http://img146.imageshack.us/img146/7201/66022022fb6.jpg

Pasul 2: Ar trebui să vedeți acum o fereastră de Explorer care are listat conținutul folderului "My Documents".

http://img223.imageshack.us/img223/9836/26500099zd7.jpg

Pasul 3: Drag & drop fișierul .cab de pe desktop (sau unde îl aveți) către Pocket PC.

http://img523.imageshack.us/img523/4968/21763746nk5.jpg

Pasul 4: Mergeți în Pocket PC și găsiți scurtătura către File Explorer (Start/Programs/File Explorer):

http://img223.imageshack.us/img223/8241/78344636hs7.jpg

Pasul 5: Navigați către folderul “My Documents" și veți vedea fișierul batt.arm.

http://img223.imageshack.us/img223/3636/94871563xk8.jpg

Pasul 6: Apăsați pe fișierul .cab o singură dată și se va instala!

Vă veți gândi că "E minunat! Dar de unde iau fișierele .cab?" Răspunsul îl găsiți în tutorialul “Extragerea unui fișier .cab dintr-un fișier .exe" de mai sus.
Concluzie
Fișierele .cab sunt mereu eficiente. Mulți călători le folosesc în cazuri de hard-reset accidental (restaurarea setarilor din fabrică a telefonului). Utilizatorii de Mac sunt dependenți de aceste .cab-uri pentru că nu există activesync pentru Mac. Şi în sfârșit, ce spuneți de acele programe care ne aruncă erori în timpul instalărilor? Folosiți aceste fișiere .cab - mereu funcționează!
SGS2
autor subiect #5
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
06 noiembrie 2008, 17:35:21
How to "Hard Reset" your Pocket PC

Hard reset-ul reprezintă restaurarea telefonului așa cum venea el din fabrică. O ștergere completă a setărilor, programelor, sms-urilor, contactelor, pozelor, și absolut orice fișier existent în memoria device-ului (memoria internă; nu se pierde nimic de pe SiM sau de pe cardul de memorie). Există 2 modalități de hard reset:
1.      mergeți în Start/Settings/System și dați click pe Clear Storage (în unele device-uri apare ca Restore factory settings). Vă va întreba dacă vreți cu adevărat să curățați și aveți opțiune Yes sau No.
2.      prin combinații de taste care le găsiți mai jos.

Dell Axim X3 / X3i / X30:
Apăsați și țineți apăsat butonul power și apăsați butonul reset (gaura de reset) pe spatele device-ului pentru 2-5 secunde. Dați drumul ambelor butoane și veți vedea un ecran de confirmare ce vă întreabă dacă vreți să curățați toată memoria (nu să ștergeți, doar să o faceți “curată"). Ca să faceți asta, apăsați butonul de Contacte.

Dell Axim x50 / x50v / x51 / x51v:

Asigurați-vă că device-ul este pornit înainte de a face hard reset. Apăsați și țineți apăsat butonul power și apăsați reset (gaura reset) pe spatele aparatului pentru 2-3 secunde. Dați drumul butoanelor și vă va apărea un ecran de confirmare ce vă întreabă dacă vreți să curățați memoria. Ca să faceți asta, apăsați butonul Contacte. Pentru a anula, apăsați butonul de Mail.

HTC Apache, Sprint PPC-6700, Verizon XV6700:

În timp ce țineți apăsat ambele taste soft (butoanele cu?-? pe ele), apăsați reset o dată. Fiți siguri că încă țineți cele 2 taste apăsate. Un ecran de confirmare va apărea și vă va întreba dacă vreți să resetați telefonul. Apăsați Y pentru resetare, N pentru anulare.

HTC Wizard, i-mate K-JAM:

În timp ce țineți apăsat butonul de Comm manager și pe cel de Comandă Vocală, apăsați reset (gaura de reset, de lângă mini usb) o dată. Țineți apăsat cele 2 butoane până când apare un ecran ce vă întreabă dacă vreți să curățați memoria internă. Pentru a face acest lucru, apăsați tasta verde (de apel).

HP iPAQ h1900 Series (1910 / 1915 / 1930 / 1935 / 1940 / 1945) and HP iPAQ h6300 Seies (6310 / 6315):

În timp ce țineți apăsat butonul power apăsați reset (gaura reset) cu stylusul pentru aproximativ 5 secunde.

HP iPAQ h2000 Series (2210 / 2215):
în timp ce țineți apăsat tasta de Calendar (stânga) și tasta de iTask (dreapta), apăsați reset de pe spatele device-ului pentru aproximativ 5 secunde. După ce vedeți un ecran apărând, dați drumul butoanelor. Puteți verifica dacă s-a comis hard resetul apăsând butonul power. Dacă device-ul nu pornește, atunci a-ți făcut hard resetul cu succes. Pentru a reactiva bateria trebuie ori să conectați iPAQ la o sursă de alimentare (încărcător) ori să apăsați simplu reset cu stylus-ul.

HP iPAQ h5000 Series (5450 / 5550 / 5555) and HP iPAQ h3800 Series (3830 / 3835 / 3850 / 3855 / 3870 / 3875):
În timp ce țineți apăsat butonul Calendar (stânga) și butonuliTask sau Today (dreapta) apăsați reset (gaura reset) cu stylus-ul pentru 2-3 secunde. După ce a-ți văzut un ecran apărând, dați drumul butoanelor. Puteți verifica dacă s-a comis hard resetul apăsând butonul power. Dacă device-ul nu pornește, atunci a-ți făcut hard resetul cu succes. Pentru a reactiva bateria trebuie ori să conectați iPAQ la o sursă de alimentare (încărcător) ori să apăsați simplu resetcu stylus-ul.

HP iPAQ hw6500 Mobile Messenger Series (6510 / 6515), iPAQ hx2000 Series (2415 / 2715) and HP iPAQ hx4700 / hx4705:
În timp ce țineți apăsat butonul Calendar (stânga) și butonul iTask (dreapta) apăsați reset (gaura reset) cu stylus-ulpentru 2-3 secunde. Pocket PC-ul ar trebui să se reseteze și să se reaprindă. Dacă device-ul nu s-a reaprins, fiți siguri că blocarea bateriei este schimbată către stânga (blocat).

HP iPAQ rx3115 / rx3715:
În timp ce țineți apăsat butonul Mobile Media (stânga) și butonul iTask (dreapta) apăsați reset (gaura reset) cu stylus-ul pentru 2-3 secunde.

HP iPAQ rz1700 Series (1710 / 1715):

În timp ce țineți apăsat butonul Mobile Media (stânga) și butonul iTask (dreapta) apăsați reset (gaura reset) cu stylus-ul pentru 2-3 secunde. Pentru a verifica dacă hard resetul s-a făcut corect, apăsați butonul power. Dacă device-ul nu pornește atunci a-ți efectuat cu succes hard reset-ul. Să reaprindeți PDA, ori conectați device-ul la încărcător ori apăsați simplu reset.

Palm Treo 700w:
Asigurați-vă că Treo nu e conectat la vreo sursă de curent. Apăsați și țineți apăsat butonul de power/End. În timp ce țineți apăsat, apăsați reset pentru 1-2 secunde. Când vedeți ecranul de confirmare ce vă întreabă dacă vreți să curățați memoria, puteți elibera tasta de power/end și apăsați butonul Sus de pe padul direcțional pentru a confirma hard reset-ul.

Toshiba e310 / e330/ e335 / e350 / e355 / e400 / e405 / e570 / e740 / e750 / e755 / e800 / e805:

Asigurați-vă că device-ul este închis. În timp ce țineți apăsat butonul power apăsați reset cu stylus-ul apoi dați drumul butonului power. Când un ecran apare dați drumul și reset-ului.

For the iPAQ rw6828 (Atom)
Apăsați butoanele power, apel și terminare apel (cel verde și cel roșu) apoi folosind stylus-ul apăsați reset. Veți primi un mesaj care va spune că PPC-ul a făcut hard reset-ul, apăsați butonul reset din nou ca PPC-ul să repornească.

ASUS A632 - A636N
Apăsați tasta Speaker( cea care indică -) în timp ce simultan apăsați butonul de Mode Switcher și apăsați reset cu stylus-ul.
SGS2
autor subiect #6
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
07 noiembrie 2008, 09:38:24 • actualizat 07 noiembrie 2008, 09:45:55 (3 ori)
Mio P550
se comuta PDA pe "off" - se tine apasat butonul de navigatie pe pozitia "sus" si se comuta switchul pe "on" - se tine apasat pe butonul de navigatie in pozitia "sus" pina la aparitia Windows Mobile.

Fujitsu Siemens C550/N560
Simultan apasă butonul de Suspend/Resume si cel de Calendar. Apăsați și butonul reset cu stylus-ul (ecranul se va înnegri). Continuați să țineți apăsate cele 2 butoane pentru câteva secunde până apare imaginea din nou. Resetul poate dura câteva minute și se va termina cu un semnal acustic.

HTC Diamond
Cu device-ul pornit, apăsați volum jos si butonul de Enter (cercul), si în timp ce țineți apăsate cele 2 butoane, apăsați reset (scoateți stylus-ul, și în lăcașul stylus-ului, este un buton roșu, care este reset-ul). Eliberați reset, și continuați să țineți apăsate cele 2 butoane până vă apare un ecran negru cu un mesaj care vă atenționează "că această operație va șterge toate datele personale, etc". Eliberați celor 2 butoane și apăsați volum sus pentru a efectua hard reset-ul.

HTC P3300
Apăsați ambele butoane soft (cele de deasupra apelului și închidere apel) și apăsați reset cu stylus-ul (gaura reset). Țineți apăsat cele 2 butoane. Când va apărea un mesaj care vă atenționează "că această operație va șterge toate datele personale, etc" apăsați tasta verde, de apel sau oricare altă tastă pentru anulare.

HTC P3600
Apăsați și țineți apăsat butoanele de soft (cele de deasupra apelului și închidere apel) și apăsați reset cu stylus-ul (gaura reset). Vă va apărea un meniu ce vă va întreba 'apasă SEND pentru a face hard reset, apasă END pentru anulare’. Apoi apăsați OK pentru a boota.

HTC Touch
Cu device-ul pornit, apăsați butoanele de apel și respingere și cu stylus-ul apăsați reset (gaura reset). Când vă apare meniul, dați drumul celor 2 butoane, și apăsați centru (pătrat).

HTC tytn/tytn2
Apăsați și țineți apăsate cele 2 butoane soft, și în același timp, folosiți stylus-ul pentru a apăsa reset (gaura reset). Vă va apărea un meniu care vă va comunica 'apasă R pentru reset, X pentru a anula'.

HTC X7500
Apăsați volum jos și apăsați cu stylus-ul reset.

HTC Touch Cruise
Apasă tasta de GPS/SMS și cea de Internet explorer și cu stylus-ul apasă reset (gaura reset). Dați drumul resetului, și continuați să țineți apăsate cele 2 butoane. Când vă va apărea mesajul de curățare a memoriei interne, apăsați tasta de apel (cea verde).

Qtek S200
Apăsați butoanele Camera și Comm Manager, și, în același timp, cu stylus-ul apăsați reset (gaura reset).

Qtek 9000
Țineți apăsate ambele taste soft "---" de pe tastatură și reset cu stylus-ul. Apoi apăsați tasta "0" pentru a efectua hard reset sau "X" pentru a anula.
SGS2
autor subiect #7
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
15 noiembrie 2008, 10:48:29
Cum să conectezi PPC-ul la laptop prin wifi

pentru Windows XP:
Instalează un access point manual:
1. Click Start, apoi Settings, apoi Control Panel.
2. Dublu-click pentru Network Connections.
3. Click dreapta pe Wireless Network Connection, și apoi click Properties.
4. Click pe tabul Wireless Networks.
O listă cu access point-uri wireless va apărea în box-ul "Available networks".
5. Sub Preferred networks, click Add.
6. În box-ul the Network Name (SSID), tastați numele access point-ului și selectați box-urile bifate apropiate, după cerințele rețelei voastre.
Posibil să trebuiască să întrebați pe adminii rețelei pentru setări specifice. Dacă sunteți pe un domeniu, posibil să trebuiască să cereți certificările clientului.
7. Click OK.
După ce ați adăugat noul access point, puteți să vă conectați la rețea.
După ce ați făcu acest lucru, porniți wifi pe PPC, vă va comunica că a găsit o nouă rețea, vă va întreba dacă ar trebui să se conecteze la ea, dați yes, introduceți key-ul WPA dacă ați setat una (care ar fi trebuit, sau, oricine se poate conecta la această rețea).

Odată setat, pe PPC:
1. Click Start -> Settings
2. Mergeți în tab-ul Connections de jos, selectați Wi-Fi.
3. Click pe tab-ul Network Adapters, și selectați ceva similar cu tiacxwin Compatible Wireless Etherne...
4. Aceasta vă va deschide o fereastră de setări, selectați Use specific IP address și în box-ul de IP address tastați: 192.168.0.1
5. Click pe tab-ul Name Servers, introduceți serverele DNS de la ISP-ul vostru (Providerul de internet), în box-urile DNS și Alt DNS.
6. Click X pentru a salva.
7. Restartați conexiunea wifi (disable/enable)

Înapoi pe PC, mergeți la pasul 4, în fereastra proprietăți.
1. Selectați Internet Protocol TCP/IP, click Properties
2. Click folosiți Use the following IP address și în box-ul IP address introduceți 192.168.0.2, în Subnet mask introduceți 255.255.255.0, în Default gateway introduceți 192.168.0.1 (dacă i-ați dat PPC-ului un IP diferit, atunci îl veți folosi pe acela).
3. Click Use the following DNS server addresses[b] și în box-urile Preferred DNS Server și Alternate DNS server introduceți aceleași servere DNS care le-ați folosit în pasul 5 din setările PPC-ului.
4 Click OK, apoi click Close.
Start GRPS-ul sau conexiunea internet EDVO pe PPC, și ar trebui să aveți conexiune prin wifi.
SGS2
#8
BigCall
MW Veteran
731 mesaje
din 01/04/2008
1 aprecieri
15 noiembrie 2008, 11:41:49
Prietene felicitari pt. munca depusa.Sa pui ceea ce ai postat aici si la totoriale pt. ca e obiect de studiu pt. cei care sunt novici in ale PPC-urilor.
[IMG]http://i295.photobucket.com/albums/mm139/BigCall/Demonoid-1.jpg[/IMG]
autor subiect #9
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
15 noiembrie 2008, 19:10:53
ms. uitasem de knowledge  ;)). ma bucur ca pot fi util!. vor mai veni cateva azi maine, cat am timp liber.
SGS2
autor subiect #10
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
16 noiembrie 2008, 12:26:50
Cum să creați un shortcut (scurtătură rapidă la un anumit joc/aplicație și nu numai)
O scurtătură este o iconiță folosită pentru a reprezenta un document, un director, o aplicație sau un joc. Puteți deschide un fișier sau să lansați o aplicație apăsând pe iconiță. Scurtăturile sunt de obicei folositoare deoarece puteți să le puneți în meniul de Start sau sub orice sub-director fără să trebuiască să faceți copie a fișierului în sine. Aceasta salvează spațiu permițându-vă să păstrați o singură copie a unui fișier destul de mare ca mărime, în timp ce plasați una sau mai multe scurtături către acel fișier oriunde vă convine.
Uneori un installer nu vă crează scurtături a programului/jocului instalat în meniul de Start și uneori nu există installer oferit de aplicație sau joc. În astfel de cazuri, putem manual să creăm scurtături și să le plasăm în meniul de Start.

• Executați explorer-ul de fișiere favorit și navigați către directorul unde aveți fișierul căruia vreți să îi faceți scurtătură.
• Apăsați pe el și țineți apăsat (va apărea alt meniu, "click dreapta") și selectați copy din meniul apărut.
• Acum mergeți spre Windows\Start Menu\Programs (tot din explorer-ul de fișiere), apăsați și țineți apăsat pe o zonă "goală" (cel mai indicat, mergeți in josul listei, si unde vedeți o porțiune albă, unde s-au terminat fișierele, e bine să apăsați acolo), apoi alegeți opțiunea Paste Shortcut.
• Apăsați și țineți apăsat pe scurtătură, selectați opțiunea Rename și specificați un nume care îl doriți pentru scurtătură
Notă: Comenzile de meniu pot varia în funcție de explorer-ul de fișiere care îl folosiți!
Mutând o scurtătură către un alt director nu cauzează nici o problemă, dar dacă e adăugată de către installer automat (scurtătura), va trebui să ștergeți scurtătura manual după dezinstalarea programului (scurtătura care ați mutat-o).

De reținut:
- Dacă scurtătura este adăugată în Windows\Start Menu și nu există spațiu pentru scurtături adiționale, va fi ștearsă automat
- Puteți crea directoare noi sub Windows\Start Menu\Programs pentru a organiza și categoriza scurtăturile
- Dacă lipiți scurtăturile în Windows\Start Menu\Settings, puteți să le accesați intrând în Start Menu\Settings\System
--------------------------------------------------------------------------
SGS2
#11
osama6680
MW Lurker
204 mesaje
din 11/09/2006
10% warn
Windows CE
29 decembrie 2008, 23:12:02
Cum deschideți un fișier .nfo? Dacă folosiți total commander sau alt utilitar de genul dați click pe fișier si dați F4, dacă nu, dați click dreapta pe fișier și dați edit with notepad.

Si de pe ppc cum il citesc? daca nu am computer
<a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/vipersig.jpg" border="0"></a><p><div style="font-family:Arial,sans-serif;font-size:11px;">Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">Get Your Free Sign</a></p></div>
#12
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Windows CE
30 decembrie 2008, 09:09:19
Vezi ca pentru pc sunt si vreo doua nfo viewer-e foarte bune. Pe ppc cea mai usoara solutie e sa schimbi extensia din nfo in txt si deschizi txt-ul din orice file manager.
#13
jeorije
Începător
27 mesaje
din 09/02/2009
12 februarie 2009, 19:48:46
unde pot sa gasesc si eu un wm6 pentru un pocket loox 710? un pvt va rog!
autor subiect #14
ady_uaic
MW Addicted
1823 mesaje
din 24/06/2006
3 aprecieri
19 februarie 2009, 10:20:21 • actualizat 19 februarie 2009, 12:11:36 (7 ori)
Sa continuam  :D:

"Am dezinstalat un program dar fereastra 'Programs' încă mai arată cateva iconițe ale programului dezinstalat ".
Aceasta se întâmplă de obicei când programul a fost dezinstalat fără a fi folosită opțiunea Start Menu/Setting/System/Instal uninstal application sau dacă procesul de încărcare al programului are ceva bug-uri. În acest caz puteți folosi File Explorer urmând calea: My Device\Windows\Start Menu\Programs. Găsiți aici iconița care vreți să fie ștearsă, apăsați & țineți apăsat pe ea până apare un meniu (click dreapta), apoi apăsați opțiunea Delete.

"Am instalat un program dar la fel nu a creat iconiță și link în fereastra Programs ".
Pentru a crea o scurtătură trebuie să intrați în File Explorer pentru a găsi programul către care vreți să creați scurtătura. Apăsați & țineți apăsat pe numele exe-ului până apare un meniu (click dreapta) și selectați opțiunea 'Copy'. Acum mergeți în folderul "\Windows\Start Menu\Programs" și apăsând & ținând apăsat pe ecranul "Programs" selectați din meniul ce va apărea "Paste as new link". Veți avea astfel scurtătura reprezentată de iconița aplicației respective.


"Aș vrea să adaug o nouă temă pe ecranul Today".
Temele (skin-urile) sunt o modalitate pentru a customize ecranul de Today și sunt disponibile ca fișiere cu extensia .tsk. Descărcați sau creați fișierul care îl doriți, conectați PPC-ul la prin ActiveSync și folosiți opțiunea Explore pentru a vizualiza folderele PPC-ului. Mergeți în folderol '\Windows' și prin metoda Drag & Drop (sau copy/paste) încărcați în acest folder fișierul .tsk al skin-ului vostru. Apoi folosind PPC-ul, mergeți în Start Menu/Settings și selectați opțiunea Today. În ecranul care a apărut veți găsi o listă ce conține nume ale temelor, deasemenea și ultima inclusă de voi. Selectați-o și apăsați OK. Noul skin a fost instalat ca default. Dacă doriți să îl schimbați iar urmăriți instrucțiunile de mai sus și selectați o temă diferită din listă.


" PocketPC-ul de obicei se “joacă" cu 3 tipuri de memorie ".
Care este cea mai bună modalitate pentru a le folosi. Memoria principală este de obicei o memorie RAM (Random Access memory) pe care PPC-ul o folosește ca două arii diferite (predefinit în procentaj de 50/50 din cantitatea disponibilă chiar dacă e posibil să modifici procentajul). Prima parte este folosită de obicei pentru a conține programele încărcate de user, a 2a parte ca memorie operantă (de ex. memoria de care PPC-ul are nevoie să ruleze programele.). Memoria internă, fișiere din memories sau nume similare, identifică o parte din Rom (Read Only Memory). Momentan PPC-ul folosește FlashRom care stochează O.S. (sistemul de operare) dar acest tip de memorie poate fi citit și scris deasemenea. Dacă userul are câteva părți de Rom disponibile, poate evita să piardă date importante atunci când rămâne fără baterie sau la hard reset.


"Există de asemenea și Cardul de memorie (SD, CF, miniSD, microSD, MMC, etc)".
Care PPC-ul o vede ca un folder adăugat și în interiorul căruia permite stocarea programelor și datelor personale pentru a le avea disponibile atunci când cardul a fost introdus în slotul dedicate memoriei de stocare (slot card). (Nici memoria ROM, nici cardul de memorie nu poate reprezenta o extensie a memoriei principale folosită pentru a rula programele și ambele sunt ceva mai lente dacă sunt comparate cu memoria RAM). Cu referință spre mai sus, pot spune că trebuie să folosiți memoria principală pentru a încărca programele care rulează numai de-acolo. Poți folosi în schimb memoria Rom pentru a instala programe și date care nu vrei să le schimbi frecvent sau care vrei să le păstrezi în caz că PPC-ul a rămas fără baterie. Cardurile de memorie pot fi folosite mai bine pentru stocarea altor tipuri de date (MP3, filme, arhive etc) sau programe (mult mai bine dacă sunt de sinestătătoare - nu necesită înstalare după restaurarea sistemului de operare) care le poți folosi doar introducând cardul de memorie.

"De asemenea am încărcat pe un card de memorie câteva filme sau mp3-uri însă player-ul nu le vede ".
De la începuturile OS-urilor nici o aplicație (excepție face Files Explorer) nu poate vedea folderele de system însă poate vedea doar folderul 'My Documents'. Astfel, dacă încarcați orice tip de fișier pe cardul de memorie nici un program nu va reuși să găsească fișierele respective (pot fie le mp3-uri, imagini, fișiere video, etc). Pentru a rezolva problema aveți nevoie, înainte de a încărca fișierele pe cardul de memorie, să creați pe card un folder numit My Documents ca cel original. Astfel, creând acel folder, PPC-ul va vedea noul folder ca o extensie a primului (cel original) și va le va selecta correct folosind programele aferente.


"De ce PPC-ul nu închide programele folosind butonul X de pe ecran și cum pot închide programele?".
Când Microsoft a pornit aventura PDA-urilor contra Palm-urilor, sistemul lor era prea lent pentru a reîncărca programele (procesoarele nu rulau la 624 mhy și unde Palm-urile foloseau doar 33mhz, Microsoft avea nevoie de cel putin 100 mhz pentru acelasi rezultat.). Astfel, soluția a fost nu să închidă programele ci să le pună într-o stare de hibernare în memorie. Astfel butonul X continuă să nu închidă programele cum userul se așteaptă, referindu-se la operațiunea în sine transhumată pe PC. Pentru a închide aplicațiile cea mai bună metodă este să folosiți un program de task manager (pe care de asemenea îl puteți găsi ușor, gratuit, pe net) sau, din ecranul statutului memoriei PPC-ului mergeți în ecranul cu aplicații active și închideți-le. Sau, există o scurtătură care este folosită ca o tastatură virtuală pentru a tasta CTRL + Q (control quit) pentru a închide cu adevărat aplicația curentă.

"Vreau să adaug un symbol printr-un font în Word în PPC, cum sa fac?".
Este oarecum ușor. Selectați fontul TT (TrueType) care vreți să îl folosiți și prin ActiveSync copiați-l în folderul Windows\Fonts pe device. Acum, deschizând Word-ul pe PPC veți reuși să selectați noul font folosind lista Font-urilor. PPC-ul meu nu mă lasă să șterg câteva fonturi instalate de o aplicație care am șters-o. Poate fi de la Windows, să nu vă lase să ștergeți un font, instalat inițial de o aplicație nemaifolosită de exemplu. Să rezolvați această problemă redenumiți font-ul respectiv, din"[FONT].TTF" în "FNT", de ex., fără a mai adăuga extensia TTF. Executați un simplu reset aparatului și, după restartarea sistemului folosiți File Explorer (sau Active Sync dacă doriți) să ștergeți fișierul redenumit.
SGS2
Publicitate
Publicitate
#15
Marian22
MW Veteran
783 mesaje
din 06/09/2008
Symbian
15 martie 2009, 16:06:21
Deoarece nu am gasit un topic pentru probleme pocket pc sunt nevoit sa postez aici. Daca gresesc ... Sunt solutii si pentru asta.

Nu stiu de ce naiba toate melodiile din card nu se pot deschide, vad ca in loc sa imi apara simbolul de la mp3 imi apare o fereastra. Cand dau click pe o melodie imi apare mesajul de eroare

" The file e-type- life cannot be opened. Either it is not signed with a trusted certificate, or one of its components cannot be found. If the problem persists, try reinstalling or restoring this file"

STIE CINEVA CE ARE ?
Înapoi la PocketPC
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 12 ani
ady_uaic
MW Addicted
Ultimul acum 10 ani
Adrrrian
MW Veteran
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 26% ⋅ 34
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 130 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.038⋅4⋅6
Portalul tău de telefoane mobile!