Large Hadron Collider (LHC) de la CERN

3 103 vizualizări
217 răspunsuri
LucianGL
MW Addicted
2247 mesaje
din 22/08/2006
-2 aprecieri
13 decembrie 2009, 23:55:59
ma intreb daca nu cumva exista "leacuri" relativ super ieftine ce nu se vrea a fi date "publicitatii" iar ceea ce vor face ei acolo va fi complet necunoscut noua . iar ca justificare se vor aduce diverse "descoperiri" ce probabil dateaza de ani buni de zile , dar au fost "tacute" pana acum . oricum pt ani buni de acum in colo petrolul va ramane o industrie profitoare , atat timp cat vor fi aceste corporatii la "putere" prea multe lucruri nu se vor schimba...
Dacă am face cu toții lucrurile pe care suntem capabili să le facem,ne-am uimi pe noi inșine - set by Lucian
[img]http://img32.imageshack.us/img32/5485/sexygirlsok.jpg[/img]
Publicitate
Publicitate
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
60 aprecieri
28 februarie 2010, 19:53:09
Cel mai mare accelerator de particule din lume, LHC (Large Hadron Collider), întrerupt din decembrie, a fost repornit duminică dimineață, a anunțat Centrul european pentru cercetări nucleare.

LHC, a cărui misiune este de a face lumină asupra originilor Universului prin recrearea condițiilor de după 'Big Bang', a fost lansat inițial la 10 septembrie 2008, oprit după câteva zile și relansat la 20 noiembrie 2009 după o pauză determinată de o serie de defecțiuni.

După oprirea din decembrie, CERN a anunțat că acceleratorul va fi repornit în februarie, "după o scurtă pauză tehnică, în vederea inițierii programului de cercetare principal". CERN are ca obiectiv pe 2010 creșterea nivelului de energie al fasciculelor de protoni pentru a obține coliziuni la 7 TeV (terra-electron-volți), 3,5 pe fascicul, și a menține acest nivel timp de 18 până la 24 de luni. Până acum s-a obținut un nivel de energie de 2.36 TeV, deja un record.

Se prevede că LHC va lua o nouă pauză tehnică în al doilea semestru al lui 2011. Construirea acestui instrument științific de o precizie neegalată a durat mai mult de 12 ani, a mobilizat peste 7.000 de fizicieni și a costat 3,76 miliarde de euro. Cei 27 km ai circuitului acceleratorului se află la 100 m sub pământ, de o parte și de alta a frontierei franco-elvețiene, în apropiere de Geneva.

Cercetătorii de la CERN au ambiția de a găsi dovada existenței particulelor efemere cum este bosonul Higgs, așa-zisa "particulă a lui Dumnezeu", care stă la originea noțiunii de masă în teoria fizicii. Cercetătorii speră în egală măsură să elucideze misterele "materiei întunecate" și ale "energiei întunecate", sau negre, despre care se știe că formează 96% din Univers.
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
40% warn
11 martie 2010, 08:28:14
LHC-ul intra în reparații capitale în 2012, timp de un an, din cauza unor greșeli de construcție.

Drama care pare să înconjoare cel mai puternic accelerator din lume, LHC (Large Hadron Collider), a luat o altă cotitură. Din cauza unor greșeli în timpul construcției, LHC-ul va trebui să fie închis, timp de un an, la sfârșitul lui 2011.


Deși se pare că acceleratorul este "blestemat" sau atacat de bosoni din viitor care încearcă să saboteze descoperirea particulei (după cum se putea citit într-o lucrare publicată de doi fizicieni în urmă cu jumătate de an), aceste probleme sunt comune la frontierele fizicii. LHC-ul este un instrument revoluționar, doar unul va fi construit, iar cele mai bune minți din lume încearcă să îl facă să funcționeze.

"LHC este propriul său prototip", a declarat Dr. Steve Myers, directorul acceleratorului de particule de la Geneva, pentru BBC. "Împingem tehnologia la limită. Nu auzim nimic de sutele de mii de zone ale științei care au mers foarte bine. Un instrument ca LHC-ul va fi doar unul și va fi construit doar o dată".

Din nefericiere, mai multe greșeli la construcția acceleratorului îl împiedică acum să opereze la capacitate maximă, așa că se pare că anul 2012 va însemna o reparație capitală pentru cel mai mare experiment științific din istoria omenirii.

Sursa: realitatea.net


Mie sincer incepe sa mi se para o mare porcarie acceleratoru' asta! E o abureala,au urmarit doar sa ia banii de la lume si atat. N-o sa descopere ei nimic niciodata. :down:
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
11 martie 2010, 12:15:53 • actualizat 11 martie 2010, 12:23:10 (3 ori)
Zise Raoul... Daca lasai articolul asa, fara sa bagi comentariul era perfect. De ce e o abureala? Daca nu erau oamenii de stiinta si daca nu se investea in stiinta tu ai fi ascultat si acum muzica la gramofon.
Eu sunt ferm convins ca accelerarea unor particule la viteza luminii va avea rezultate importante. Nu prea cred eu in particula lui Dumnezeu despre care vorbesc ei, insa de multe ori s-a intamplat ca intr-un experiment care vrea sa obtina un rezultat, sa se faca alte descoperiri importante. Asa poate fi si cazul cu LHC. De exemplu, prin intermediul lui s-ar putea afla cum sa obtinem plasma sintetica stabila ( care ar putea fi un combustibil al viitorului), ori s-ar putea descoperi o metoda mai eficienta de accelerare a ionilor dintr-un motor ionic (motoarele ionice par a fi urmatoarea etapa tehnologica in misiunile spatiale) sau cine stie cate alte chestii. Intr-adevar, investitia in LHC este mare, practic e o gaura imensa facuta in avutia intregii planete, dar daca atatia fizicieni "prosti" s-au strans in jurul acestui proiect si l-au facut realitate, inseamna ca stiu ei ce stiu...

Asta daca n-o fi si aici mana Francmasoneriei, care conduce lumea din umbra, si care foloseste filmul Avatar pentru inducerea de mesaje subliminale in subconstientul colectiv, iar LHC este de fapt o uriasa masina electromagnetica, care o data pornita, va spala creierele a 7 miliarde de oameni, prin intermediul unui puls electromagnetic care ne va praji sistemul nervos central, transformandu-ne in humano-boti, dand astfel nastere Noii Ordini Mondiale! :lol: Pentru tine Raoul cred ca e mai plauzibila aceasta ipoteza decat ipoteza ca LHC va contribui la descoperiri fizice importante.
wurdulak
MW Addicted
2320 mesaje
din 11/02/2006
30% warn
11 martie 2010, 13:52:58
masoneria?! noi nu avem legatura cu asta! :))
dar binecuvantati cei care au facut-o!
ideea e alta: cui va folosi informatia descoperita?

http://www.lovendal.net/wp52/avatar-cel-mai-mare-succes-al-francmasoneriei-si-satanismului/ (ceva funny)
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
40% warn
11 martie 2010, 21:34:50
@Alecs,esti prea naiv. Daca intr-adevar se va descoperi ceva important,crezi ca va fi spre folosul (beneficiul) nostru,al oamenilor de rand? Nu prietene,tot parvenitii lumii vir fi cei care vor profita! De exemplu de ce nu se introduce motorul pe apa,sau sa se mareasca productia masinilor pe curent? Pentru ca e o mafie IMENSA in jurul petrolului,totul e controlat,intelegi? Daca ar fi cum zici tu si altii... inseamna ca ce bine ar duce-o intreaga omenire.. dasr nu e asa. Cati bani au bagat in LHC mai bine ii donau familiilor din Africa sau ii investeau in combaterea poluarii globale etc etc.
soryn
MW Addicted
1050 mesaje
din 08/12/2005
11 martie 2010, 22:00:36 • actualizat 11 martie 2010, 22:53:12 (1 ori)
Alecs,bucura-te ca nu traiesti pe vremea inchizitiei!Aveai soarta lui Giordano Bruno!De ce indraznesti sa privesti-n viitor?Priveste in trecut si,doar cu cerere de la marele comitet ceresc intergalactic,priveste si putin in prezent!
Raoul,am modificat!Mersi!
relu
MW Moderator
2383 mesaje
din 10/03/2006
165 aprecieri
12 martie 2010, 00:18:28 • actualizat 12 martie 2010, 00:25:50 (1 ori)
Orice descoperire majora, in orice domeniu, va fi folosita prima data de ARMATA, pt a crea noi arme, munitii, etc. Dupa ceva timp va afla lumea in mod neoficial ca s-a descoperit ceva, la scurt timp dupa asta se va afla ca deja sunt folosite descoperirile respective de catre armata, care va nega totul, iar intr-un sfarsit dupa o perioada mare de timp va fi facut public totul, armata va recunoaste si etc... (Vedeti exemplul SR-71 Blackbird si B-2, primul fiind mai relevant, nu continui pt ca nu e topicul adecvat pt avioane).
Asa a fost intotdeauna si va ramane asa. Omul va folosi prima data o descoperire pt a crea noi arme pt a se impune in fata altora, iar dupa aceea pt a face un bine pt omenire(energia nucleara ca exemplu), iar asta puteti afla si singuri daca studiati putina istorie.

Concluzie, @Alecs: se va descoperi sigur ceva, dar vorba lui @Raoul noi(oamenii de rand in general) vom avea mult si bine de asteptat pt a beneficia de ea.

funny indeed... dar pt cine vrea sa i-a in serios, Illuminati nu au fost satanisti, ci doar au respins ideea Bisericii care spune "crede si nu cerceta", pe vremea cand clericii stabileau toate legile(si toate fiind proaste, exemplu cu pamantul in centrul universului si soarele care se invarte in jurul lui), iar Biserica i-a perscutat si omorat pt asta. O sa vedeti chestia asta si in Angels & Demons si va puteti documenta singuri dupa aceea.
"Chiar și moartea e un început!"
Raoul
MW Addicted
12436 mesaje
din 09/01/2006
18 aprecieri
40% warn
12 martie 2010, 00:23:43
Felicitari @relu,vad ca tu nu citesti printre randuri,si esti impartial,spre deosebire de altii care ar fi in stare sa scrie orice numai sa fie impotiva mea! Vad ca au o satisfactie imensa in a ma contrazice. Saracii de ei... ii compatimesc!
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Opera Mini
12 martie 2010, 09:09:55 • actualizat 12 martie 2010, 09:33:51 (1 ori)
Raoul, incepi sa fii fanfaron. Eu te contrazic pentru ca pur si simplu nu ai dreptate (adica uneori ai dreptate, alteori nu, ca sa fiu si eu corect acum), si pentru ca in general ce afirmi tu pe-aici e nascut dintr-o logica indoielnica. Desi nu ai un sac de cunostinte intr-o anumita directie tu vii mereu si iti postezi ideile ca si cum ar fi idei oficiale, aprobate de specialisti.
Uite-asa ajungi sa fii de acord automat cu o parere care vine oarecum in sprijinul tau, desi respectiva poate fi usor combatuta .

De ex ce spune Relu e in parte gresit. In primul rand "crede si nu cerceta" nu este o idee lansata de Biserica ci de un calugar razvratit si sectant.
In al doilea rand, exemplele cu B2 si SR71 sunt cam irelevante; acestea au fost finantate de buget militar si investitii private (Lockheed si Northrop-Grumman), fiind aparate destinate exclusiv uzului militar. Era normal sa fie tinute secrete un timp. Unde e legatura cu LHC? Acesta este un program public de la inceput, finantat pe filiera civila.
E drept ca de anumite descoperiri in general a beneficiat intai armata- ceea ce s-a datorat in principal razboiului rece- dar asta pentru intervale mici de timp. Omul de rand beneficiaza actualmente de multe tehnologii initial militare (GPS) si are la dispozitie inovatii tehnologice de ultima ora, cel putin teoretic. In realitate, lipsa resurselor financiare si logistice e o cauza principala care impiedica aplicarea in masa a multor tehnologii. Si pana la urma ce ati vrea de la LHC? Sa va dea fiecaruia cate o particula subatomica sa va jucati cu ea? Normal ca de aceste descoperiri eventuale vor beneficia intai statele participante, insa ritmul alert al progresului tehnologic va face ca orice descoperire sa poata fi replicata usor de concurenta, astfel ca pe viitor descoperirile vor intra si mai repede in domeniul public.
In concluzie, daca tot faceti speculatii, macar incercati sa "speculati" mai credibil. A te baza numai pe precedente nu-i o solutie buna.

PS: Raoul, vezi ca Relu a pus gresit o cratima! nu "iei masuri"?! sau tu faci asta numai in functie de interesul tau? macar nu ma vorbi de impartialitate...

PS2: a nu se simti Relu atacat. Eu am venit cu niste contra-argumente, nu pun in discutie cunostintele tale.
relu
MW Moderator
2383 mesaje
din 10/03/2006
165 aprecieri
12 martie 2010, 10:09:39
Dupa cat timp a benificiat toata lumea de GPS?
In exemplul cu SR-71 ma refeream la metode de prelucrare a titaniului, care au fost dezvoltate special pt construirea acestui avion(la mach3 se incalzeste fuzelajul foarte mult) si care au putut fi folosit in constructii civile cu putin timp inainte ca aviatia sa recunoasca existenta lui in mod oficial. Acest avion a fost fabricat de Lockheed cu proprii bani, dupa livrarea primului exemplar au primit bani de la aviatie.
B2 a fost intr-adevar finantat din buget militar, dar cine stie cate tehnologii au mai dezvoltat pt el si care ar putea fi folosite si de civili in alte domenii, dar vor fi tinute secrete mult timp...
A te baza te precedente e chiar o idee foarte buna, pt ca o sa mai treaca mult timp pana cand chestii de genul asta nu se vor mai repeta. Pt asta e necesar ca omenirea sa-si schimbe mentalitatea complet, ca cei puternici sa nu-si mai doreasca sa domine lumea si etc...

Nu ma simt atacat si nu m-as fi simtit chiar daca ar fi fost asa.

Oricum, deja prea mult offtopic, ne mutam in alta parte daca e.
"Chiar și moartea e un început!"
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
12 martie 2010, 11:44:25 • actualizat 12 martie 2010, 11:45:17 (1 ori)
In legatura cu GPS-ul: presedintele Ronald Reagan a emis inca din 1983 o directiva care facea din GPS un bun comun, liber pentru uz civil (asta dupa ce URSS doborase un avion civil corean care intrase din greseala in spatiul aerian sovietic); conceptul de GPS in forma lui actuala exista de la mijlocul anilor '60, deci din 60 pana in 80 nu e asa mult. Mai departe, accesul civililor la aceasta tehnologie a tinut numai de costuri, evolutie tehnologica si logistica, si mai putin de politica militara( satelitii gps au fost lansati intre 1989 si 1994).
Tehnologia in prelucrarea titaniului era folosita concomitent si in programele civile ( scuturile protectoare ale rachetelor Apollo), iar ulterior tehnologii superioare celei de pe SR71 s-au aplicat in programe civile ( de ex. scutul termic din carbon-carbon al navetelor shuttle). In plus, titanul e un element rar, utilizarea lui la scara larga (exemplul cu constructiile) fiind scumpa si deloc fezabila.
In fine, inchei si eu offtopicul, daca e sa continuam discutia ne cautam un topic mai potrivit.
laur1989
MW Addicted
8382 mesaje
din 17/04/2007
4 aprecieri
12 martie 2010, 12:54:18
Raoul 11-03-2010 21:34:50
@Alecs,esti prea naiv. Daca intr-adevar se va descoperi ceva important,crezi ca va fi spre folosul (beneficiul) nostru,al oamenilor de rand? Nu prietene,tot parvenitii lumii vir fi cei care vor profita! De exemplu de ce nu se introduce motorul pe apa,sau sa se mareasca productia masinilor pe curent? Pentru ca e o mafie IMENSA in jurul petrolului,totul e controlat,intelegi? Daca ar fi cum zici tu si altii... inseamna ca ce bine ar duce-o intreaga omenire.. dasr nu e asa. Cati bani au bagat in LHC mai bine ii donau familiilor din Africa sau ii investeau in combaterea poluarii globale etc etc.
Tot timpul s-a descoperit ceva important, chiar daca nu vrei sa intelegi sau nu poti. Petrolul va mai rezista 50 de ani dupa aceea ce se va intampla ? Daca nu ai un bagaj de cunostinte calumea nu ai sa intelegi despre ce se discuta in topicul acesta.

Raoul, incepi sa fii fanfaron.
Eu zic ca este.
N-ter
MW Addicted
4287 mesaje
din 08/12/2005
1 aprecieri
12 martie 2010, 19:21:58
s-a mai descoperit recent petrol in Brazilia. se pare ca deocamdata tinem pasul cu descoperirile in comparatie cu consumul, si ca ne mai tine un tip nedefinit.
Publicitate
Publicitate
virusONwap
Acces restricționat
1228 mesaje
din 16/10/2005
83% warn
12 martie 2010, 19:32:06
Nu mai sunt la curent cu acest experiment!! stie careva cind se va mai relua experimentul? sau au lasato asa in umbra!!!
[img]http://mobilewave.ro/forum/thumbs/photos/535_375.gif[/img]SCRIS DE PE MARTE  :D
Înapoi la Știință & Paranormal
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 12 ani
admin
MobileWaveR
Ultimul acum 10 ani
redhot
MW Lurker
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 26% ⋅ 34
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 130 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.026⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!