Backup si hardisk imaging

113 013 vizualizări
42 răspunsuri
#16
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Windows CE
10 iunie 2008, 10:02:12
Hai mersi baieti. Eu intreb ceva acum si voi dati raspuns la un post vechi de jumatate de an.
Publicitate
Publicitate
#17
ANDi
MW Lurker
318 mesaje
din 27/08/2007
10 iunie 2008, 10:16:12
@Alecs: cu Norton Ghost cand iti faci un backup, aceasta iti salveaza starea curenta a discului sau a partitiei (depinde ce fel de backup faci), iar cand faci restore cu CD-ul bootabil discul/partitia este readus(a) la starea de inaintea backup-ului. Deci Ghost-ul nu iti instaleaza Windows-ul, doar reface starea de dinaintea backupului.
#18
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Windows CE
10 iunie 2008, 11:47:39
Aha,am inteles,mersi Andi. Si cam care e dimensiunea unui backup?(sa zicem la o partitie de 30gb,din care 20 ocupati)
#19
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
60 aprecieri
10 iunie 2008, 11:54:40
ANDi 10-06-2008 10:16:12
@Alecs: cu Norton Ghost cand iti faci un backup, aceasta iti salveaza starea curenta a discului sau a partitiei (depinde ce fel de backup faci), iar cand faci restore cu CD-ul bootabil discul/partitia este readus(a) la starea de inaintea backup-ului. Deci Ghost-ul nu iti instaleaza Windows-ul, doar reface starea de dinaintea backupului.
asta in cazul in care inca mai merge hardul. adica daca apar probleme minore cat de cat...  :P
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
#20
ANDi
MW Lurker
318 mesaje
din 27/08/2007
10 iunie 2008, 12:07:25 • actualizat 10 iunie 2008, 12:14:09 (1 ori)
@Alecs: dimensiunea backup-ului depinde de ce compresie alegi. Eu personal am folosit backup fara compresie ca este mult mai rapid, deci habar n-am cat o sa ocupe 20Gb la ceea mai buna compresie, ca asta depinde de natura datelor de pe disc... dar dupa cum stiu cu Ghost poti face backup si in volume.
@Cint: pai daca ai probleme hardware cum sa-ti corecteze un soft :hmm:
#21
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
60 aprecieri
10 iunie 2008, 12:15:42
singurul software care am auzit sigur ca repara hardware sunt alea gen 0 formating tools. adica iti rescriu tot hardul cu 0 ,insa e extrem de incet si poate dura cateva zile... nu stiu cine mai are rabdare sa stea cateva zile pentru asa ceva in momentul de fata.
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
#22
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
60 aprecieri
12 iunie 2008, 11:24:10
cateva unelte DEMO ,dar totusi destul de bune se gasesc pe http://partition-recovery.com/ :coolup:
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
#23
jing way
MW Luver
187 mesaje
din 15/08/2008
Nokia6680
20 ianuarie 2009, 11:51:36
Am instalat acronis home edition 2009 si am facut un backup la partitia c.
Am vazut ca l-a salvat unde am ales eu in format .tib
Pentru cei care au mai folosit acest program,se poate da restore de pe un dvd?Daca da,cum?
Potrivit expertilor OMS, in viitorul apropiat lumea va fi cuprinsa de o pandemie de guturai elefantin african, de diaree si gonoreea furnico-ariceasca din Rusia. Deosebit de ingrijoratoare pentru epidemiologi este amenintarea proliferarii a tulpinilor australiene de schizofrenie a ornitorincului si de hemoroizi “mama Kangaroo".
Dar oamenii de stiinta cred ca virusul cel mai periculos este cel al impotentei caprine, care, desi nu e o boala mortala, in mod fatal ameninta omenirea cu disparitia. Ca urmare a gripei aviare, ne vom confrunta cu boli cumplite, cum ar fi pojarul gandacului de bucatarie, guturaiul pisicesc, scolioza canina si diareea cetaceica.
Amenintarea sifilisului de popandau este mai puternica ca niciodata. Oamenii de stiinta cerceteaza in acest moment care sunt necazurile pe care ni le poate aduce vulpea polara.
Sa fim atenti !!
#24
Arrow
MW Addicted
9475 mesaje
din 30/07/2005
29 aprecieri
Windows CE
20 ianuarie 2009, 12:14:02
pai ma gandesc ca ai un restore si poti selecta de pe dvd.Eu nu sunt fan la programele aste.Da daca e alta partitie in afara de C:.Programele respective se adreseaza celor ce au un internet cafe mai mult si mai putin celor de acasa
#25
jing way
MW Luver
187 mesaje
din 15/08/2008
20 ianuarie 2009, 12:34:41 • actualizat 20 ianuarie 2009, 12:50:14 (1 ori)
Da am restore in program si te lasa sa creezi o imagine bootabila de unde pot da restore.
Doar ca nu vreau sa tin backup-ul pe hard ca ocupa spatiu si nu prea am.

Am gasit ceva pe un alt forum ce pare sa fuctioneze.

High Octane
Flawlessul




Join Date: May 2005
Location: Sebes
Posts: 328

--------------------------------------------------------------------------------

Quote:
Originally Posted by darkzone
Acronis True Image de la versiunea 9 în sus "știe" și de RAID.

@Dark

La recomandarea unui prieten care l-a folosit, am descarcat si eu versiunea 10, am instalat-o si am facut un backup la intreaga partitie C:\
Intrebarea mae este: pot sa pun pe acelasi dvd atat bootmenu cat si maginea de backup?


High Octane
View Public Profile
Send a private message to High Octane
Find More Posts by High Octane
02-01-2007, 17:42 #11
darkzone
Master of Darkness




Join Date: Dec 2005
Location: dark side of the Force
Posts: 485

--------------------------------------------------------------------------------

Evident. Creezi întâi CD-ul de boot cu Acronis, după care îi faci o imagine pe HDD pe care o deschizi cu UltraISO, adaugi fișierul *.tib în acea imagine și salvezi, iar la urmă îi dai burn cu Nero (sau ce ai la îndemână). La restaurare îi dai calea către fișierul .tib de pe DVD.
Potrivit expertilor OMS, in viitorul apropiat lumea va fi cuprinsa de o pandemie de guturai elefantin african, de diaree si gonoreea furnico-ariceasca din Rusia. Deosebit de ingrijoratoare pentru epidemiologi este amenintarea proliferarii a tulpinilor australiene de schizofrenie a ornitorincului si de hemoroizi “mama Kangaroo".
Dar oamenii de stiinta cred ca virusul cel mai periculos este cel al impotentei caprine, care, desi nu e o boala mortala, in mod fatal ameninta omenirea cu disparitia. Ca urmare a gripei aviare, ne vom confrunta cu boli cumplite, cum ar fi pojarul gandacului de bucatarie, guturaiul pisicesc, scolioza canina si diareea cetaceica.
Amenintarea sifilisului de popandau este mai puternica ca niciodata. Oamenii de stiinta cerceteaza in acest moment care sunt necazurile pe care ni le poate aduce vulpea polara.
Sa fim atenti !!
#26
Arrow
MW Addicted
9475 mesaje
din 30/07/2005
29 aprecieri
Windows CE
20 ianuarie 2009, 13:45:26
Daca nimeresc bine Q&Q defrag sau ceva de genu,partitia C era de 6gb a facut backup si a ajuns la 1,7gb.Ideea e ca instalezi xp-ul curat si dai restore la backup pe urma de pe hdd sau dvd dupa preferinta si gata la loc. xp-ul cum a fost
#27
jing way
MW Luver
187 mesaje
din 15/08/2008
20 ianuarie 2009, 16:00:00 • actualizat 20 ianuarie 2009, 16:00:34 (1 ori)
Mi-a dat bootload failed.
Asta e ideea unickull,ieri mi-am reinstalat windows-ul si acum vreau sa-i fac un backup.
Potrivit expertilor OMS, in viitorul apropiat lumea va fi cuprinsa de o pandemie de guturai elefantin african, de diaree si gonoreea furnico-ariceasca din Rusia. Deosebit de ingrijoratoare pentru epidemiologi este amenintarea proliferarii a tulpinilor australiene de schizofrenie a ornitorincului si de hemoroizi “mama Kangaroo".
Dar oamenii de stiinta cred ca virusul cel mai periculos este cel al impotentei caprine, care, desi nu e o boala mortala, in mod fatal ameninta omenirea cu disparitia. Ca urmare a gripei aviare, ne vom confrunta cu boli cumplite, cum ar fi pojarul gandacului de bucatarie, guturaiul pisicesc, scolioza canina si diareea cetaceica.
Amenintarea sifilisului de popandau este mai puternica ca niciodata. Oamenii de stiinta cerceteaza in acest moment care sunt necazurile pe care ni le poate aduce vulpea polara.
Sa fim atenti !!
#28
Bunyan
MW Lurker
386 mesaje
din 28/10/2008
08 martie 2009, 18:29:36 • actualizat 08 martie 2009, 18:35:12 (1 ori)
jing way 20-01-2009 11:51:36
Am instalat acronis home edition 2009 si am facut un backup la partitia c.
Am vazut ca l-a salvat unde am ales eu in format .tib
Pentru cei care au mai folosit acest program,se poate da restore de pe un dvd?Daca da,cum?
Cum? Pai foarte simplu:mai intai creeaza un CD-rom bootabil. Pentru asta alege optiunea Create bootable media sau ceva de genul si arde un CD. Cu acel CD restartezi calculatorul. Aplicatia este un mini sistem de operare care se lanseaza in RAM, deaceea poti extrage discul din dispozitiv si introduci DVD-ul cu imaginea, apoi din meniu selectezi: Recovery si asa mai departe. Ai sa vezi ca nu este greu. Atata doar ca el restabileste partitiile pe spatiu nealocat, adica sa nu creezi vreo partitie FAT32 sau NTFS cu gandul sa restabilesti datele pe ea ca nu merge. Si trebuie sa ai idee de structura unui hard disc, partitie primara/activa/logica, MBR. Mai multe informatii afli din manualul aplicatiei pe care il ai si in format PDF.
Cint 10-06-2008 12:15:42
singurul software care am auzit sigur ca repara hardware sunt alea gen 0 formating tools. adica iti rescriu tot hardul cu 0 ,insa e extrem de incet si poate dura cateva zile... nu stiu cine mai are rabdare sa stea cateva zile pentru asa ceva in momentul de fata.
Se poate si mai simplu: pornim calculatorul cu CD Linux
(Gentoo ori Slackware). Dupa aceea executam

dd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=2048/4096
Iar apoi aplicam lovitura de gratie:
dd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=1 count=512 .

Note: Posts were merged
DO NOT FEED THE TROLLS !
########################
YOU HAVE BEEN WARNED
#29
Draculea
MW Addicted
1513 mesaje
din 07/10/2005
18 aprecieri
09 martie 2009, 11:27:04
Stiti cumva daca Norton Ghost iti scrie partitia pe DVD-uri?? Eu am Vista si am ocupat C-ul vreo 20Gb cu toate programele care imi trebuiec. Vreau sa fac un back-up dar acesta depaseste dimensiunea unui DVD. Am incercat acronis si dimensiunea imaginii ajunge la 10gb.
Sau poate stiti un program care sa imi scrie imaginea pe DvD-uri fara sa o deterioreze? Adica ceva de genu: Cand se termina informatia de pe uun DVD sa imi ceara DVD-ul urmator. Nu vreau sa o imaprt in arhive si apoi sa trebuiasca sa o dezarhivez de fiecare data cand vreau sa o folosesc!
Publicitate
Publicitate
#30
Alecs
MW Addicted
3348 mesaje
din 27/04/2007
14 aprecieri
Windows CE
09 martie 2009, 12:12:41
De ce nu faci doua dvd-uri separate ( iti imparti programele in doua si faci doua imagini independente, iar la restore le pui una dupa alta si gata).
Înapoi la Aplicații PC
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
cumpi logo
Publicitate 158x70
Inițiator acum 12 ani
thebox
Începător
Ultimul acum 7 ani
Seby_MTS
Începător
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 26% ⋅ 34
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 130 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.028⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!