Maparea butoanelor hardware

1 411 vizualizări
22 răspunsuri
autor subiect #1
DSF
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
28 ianuarie 2007, 23:29:51
In acest topic vorbim despre maparea (customizarea) butoanelor hardware ale telefonului WM smartphone.
Atentie!! Trebuie sa aveti telefonul decertificat in totalitate pt acest lucru. Daca nu-l aveti decertificat, cititi topicul despre decertificare din aceasta arie.

Pasi:
- faceti scurtaturi la aplicatiile pe care vreti sa le asociati butoanelor hardware
- redenumiti scurtaturile (sa va asigurati ca au si extensia .lnk la sfarsit) dupa cum doriti sa asociati aplicatiile butoanelor harware, urmarind lista de mai jos
- scurtaturile le copiati in \Windows, suprascriind fisierele existente

Lista:
(nume - buton)
Short_Home - Home
Long_Home - Home (apasarea lunga)

Short_AP1 - softkey stanga
Long_AP1 - softkey stanga (apasarea lunga)

Short_AP2 - softkey dreapta
Long_AP2 - softkey dreapta (apasarea lunga)

Short_CAMERA - camera
Long_CAMERA - camera (apasarea lunga)

Long_POC - IE (cel deasupra tastelor de volum)
Short_POC- IE (apasarea lunga)
-----------

(cand voi afla cum se mapeaza si celelalte butoane - apasare lunga volum - atunci voi completa lista.. daca stie cineva sa nu ezite sa ne spuna)

Un exemplu:
Daca vreau sa se deschida CoolCamera la apasarea mai lunga a butonului Camera atunci urmez urmatorii pasi:
- fac o scurtatura la aplicatia CoolCamera.exe
- redenumesc scurtatura in Long_CAMERA.lnk
- o copiez in \Windows . se va rescrie peste scurtatura existenta

Eu am testat cu Long_CAMERA.lnk si merge.

Bafta!

Vrei si tu o semnatura asemanatoare? Vezi topicul de creare timeline telefoane mobile.
Publicitate
Publicitate
Blandu
Art Director
6161 mesaje
din 25/08/2005
20 aprecieri
Opera Mini
28 ianuarie 2007, 23:39:14
super util! :clap:
unick
MW Lurker
374 mesaje
din 03/05/2006
2 aprecieri
29 ianuarie 2007, 20:02:06
asa ceva mai era si pe rowens(sau cam asa ceva)de unde am luat romul de wm5 pt c500,dar am crezut ca merge doar pe romul ala :hmm:
JuSt CliCk HeRe[img]http://www.metges.net/alcaine/noguerraen.jpg[/img]SPV GAMES
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=unick.png[/img]
relu
CleanUP Crew
2448 mesaje
din 10/03/2006
195 aprecieri
Windows CE
30 ianuarie 2007, 09:08:26
mi-am pus și eu CoolCamera la apăsarea lungă a butonului de camera și file managerul pe apăsarea lungă a butonului Home...
am încercat și la SoftKey dreapta dar nu a mers...
oricum, good job
"Chiar și moartea e un început!"
stargate
MW Addicted
2400 mesaje
din 22/02/2006
30 ianuarie 2007, 11:26:33
Dar pentru butonul de answer de pe casti stie cineva? Pana una alta, mi-am pus StarTimeul pe butonul de short IE (pe care nu-l foloseam niciodata).
[img]http://www.fightersoft.ro/sigs/sig.php?username=stargate.png[/img]
visit my blog
autor subiect #6
DSF
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
30 ianuarie 2007, 22:26:36
da, se pare ca *_AP* (Short_AP1, etc) nu sunt pt softkeys. sunt pt tastele alea multimedia ce le au unele telefone cu WM (ex: SPV C550, SDA, etc..)

ciudat ca Long_POC nu mi-o ia..

Vrei si tu o semnatura asemanatoare? Vezi topicul de creare timeline telefoane mobile.
Blandu
Art Director
6161 mesaje
din 25/08/2005
20 aprecieri
Windows CE
15 februarie 2007, 05:44:59
se pare ca butonul de la handsfree nu e recunoscut de programe! pacat... :-(
relu
CleanUP Crew
2448 mesaje
din 10/03/2006
195 aprecieri
16 februarie 2007, 00:34:22
ar fi interesant sa gasim un programel cu care sa putem modifica functia butonului de pe handsfree pt anumite functii, dar in acelasi timp sa putem raspunde cu el in timp ce suna cineva...
o sa caut pe google si daca gasesc ceva o sa postez...
"Chiar și moartea e un început!"
autor subiect #9
DSF
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
15 septembrie 2007, 19:44:17 • actualizat 15 septembrie 2007, 19:46:37 (3 ori)
Cum mapam butonul Long Volume Down?
- Mergem in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\KeyMaps , schimbam 195 in 0 (sau stergem ) --> acesta va dezactiva comenzile vocale *
- Creeam o scurtatura la programul dorit cu numele Long_VolDown.lnk si o copiem in \Windows

* Daca lasam acea cheie programul se va executa DAR se va activa si modul comanda vocala.

Cum mapam butonul Long Volume Up?
- Mergem in [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Rai\:MSTNOTES]
Schimbam "1"="\calea-catre-program\aplicatie.exe"
exemplu: "1"="\sphelper\sphelper.exe
**
- Creeam o scurtatura la programul dorit cu numele Long_VolUp.lnk si o copiem in \Windows
**
Valoare default este: "1"=":MSPOUTLOOK notes"
Am observat ca nu accepta spatii in path. Probabil merge sa faceti o scurtatura la un program de pe card si sa copiati undeva scurtatura unde nu se folsoeste spatiu in numele directoarelor.
Daca nu schimbati in registrii, vor rula ambele aplicatii deodata (aplicatia Voice Notes si aplicatia dorita)

Astea le-am descoperit dupa ceva sapaturi  :D.
Faza cu KeyMaps-ul am gasit-o aici

Eu acum am mapat SPHelper la apasarea lunga a butonului de VolUp.

moalesipufos
MW Addicted
1760 mesaje
din 08/02/2007
Windows CE
16 septembrie 2007, 10:27:17
Nu inteleg: De ce sa mai fac atatea modificari .ink,cand telefonul are in meniu fct.respectiva(Start-Meniu-Add speed dial)? :hmm: Probabil ca imi scapa ceva...
autor subiect #11
DSF
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
Windows CE
16 septembrie 2007, 12:32:16
scurtăturile din speed dial unde sunt valabile? numai în homescreen.

astea sunt globale. adică de oriunde merg. și în plus la speed dial nu poți mapa butoanele despre care scriu aici .

voxxx
MW Addicted
2144 mesaje
din 31/03/2006
5 aprecieri
Windows CE
24 septembrie 2007, 15:32:34 • actualizat 24 septembrie 2007, 16:43:54 (1 ori)
am mapat si eu butonul long_voldown cu aplicatia asta pt activat BT-ul....e foarte utila aplicatia,apasare lunga si activeaza bt,aparare din nou dezactiveaza  :D
seraf
MW Addicted
1519 mesaje
din 17/09/2005
23 aprecieri
Opera Mini
05 decembrie 2007, 15:37:07
DSF 15-09-2007 19:44:17
Cum mapam butonul Long Volume Up?
- Mergem in [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Rai\:MSTNOTES] Schimbam "1"="\calea-catre-program\aplicatie.exe"
exemplu: "1"="\sphelper\sphelper.exe
**
- Creeam o scurtatura la programul dorit cu numele Long_VolUp.lnk si o copiem in \Windows
**
Valoare default este: "1"=":MSPOUTLOOK notes"
Am observat ca nu accepta spatii in path. Probabil merge sa faceti o scurtatura la un program de pe card si sa copiati undeva scurtatura unde nu se folsoeste spatiu in numele directoarelor.
Daca nu schimbati in registrii, vor rula ambele aplicatii deodata (aplicatia Voice Notes si aplicatia dorita)
La mine merge fara sa mai fac scurtatura numita Long_VolUp.lnk. Am schimbat doar [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shell\Rai\:MSTNOTES] "1"=":MSPOUTLOOK notes" în "\Storage Card\Program files\aplicatie.exe". Path-ul l-am scris între ghilimele (exact ca in exemplul de mai sus) si merge fara probleme. Fara ghilimele, nu merge!
autor subiect #14
DSF
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
09 februarie 2008, 17:45:31
stargate 30-01-2007 11:26:33
Dar pentru butonul de answer de pe casti stie cineva?
Cica, pt apasare lunga buton de la handsfree (cu fir):
HKLM > Software > OEM > VoiceCommand si la Path puneti locatia programului, de ex: \Windows\wmplayer.exe

Sursa

Publicitate
Publicitate
seraf
MW Addicted
1519 mesaje
din 17/09/2005
23 aprecieri
Opera Mini
21 martie 2008, 22:04:04
Pe SPV E650 cu WM6, cum se pot mapa apasare lunga buton camera, apasare lunga tasta Home si apasare scurta tasta Comanda Vocala/Nota Vocala? Sau... se pot mapa?
Eu am reusit doar urmatoarele: apasare lunga tasta Volum Up - se pune in Windows o scurtatura catre aplicatia vizata modificata in forma Long_VolUp.lnk.
Apasare lunga tasta Volum Down - se pune in Windows o scurtatura catre aplicatia vizata modificata in forma Long_VolDown.
Apasare lunga tasta Comanda Vocala/Nota Vocala (tasta din stanga, sub tastele Volum) - in HKLM -> SOFTWARE -> Microsoft -> Shell -> Rai -> :MSTNOTES se modifica "1" in felul "\Storage Card\Program Files\aplicatie.exe" sau calea corespunzatoare daca aplicatia vizata se afla in alta locatie. Daca in cale sunt si spatii, puneti si ghilimele la inceputul si sfarsitul acesteia.
Topicuri similare
DSF
acum 17 ani
3
335 vizualizări
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
fortnite map
mowned logo
Inițiator acum 19 ani
DSF
zZz ツ
Ultimul acum 17 ani
tr1ppo
Începător
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 28% ⋅ 39
  • E frumos dar nu prea 23% ⋅ 32
  • Laser frate! 48% ⋅ 66
Au votat 137 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.041⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!