Alianta romtelecom, Zapp si cosmote impotriva orange, Vodafone si ANRC

986 vizualizări
7 răspunsuri
autor subiect #1
Titi
MW Addicted
914 mesaje
din 09/07/2005
07 noiembrie 2006, 18:50:22 • actualizat 07 noiembrie 2006, 18:54:39 (2 ori)
Cosmote, Romtelecom si Zapp ameninta cu plangeri la UE

“Atitudine dispretuitoare", “spargerea duopolului", “primul ministru trebuie sa intervina", “atitudine impartiala" sunt doar cateva dintre cuvintele si expresiile pe care reprezentantii Romtelecom, Cosmote si Telemobil(operatorul Zapp) le-au folosit in discursul acid impotriva ANRC.

Reprezentantii celor trei companii au anuntat, marti, intr-o conferinta de presa comuna ca vor actiona in instanta Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si vor depune o plangere la Comisia Europeana.

Reprezentantii celor trei companii au anuntat, marti, intr-o conferinta de presa comuna ca vor actiona in instanta Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si vor depune o plangere la Comisia Europeana, daca ANRC va pune in aplicare proiectul privind amanarea reducerii tarifelor de interconectare pentru Vodafone si Orange.

De asemenea, companiile solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa intervina pentru aplicarea corecta a atributiilor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) privind reducerea tarifelor de interconectare.

"Solicitam public premierului Tariceanu, in subordinea caruia se afla ANRC, sa asigure faptul ca ANRC aplica propriile reguli intr-o maniera corecta si echitabila", a declarat James Hubley, directorul general al RomTelecom.

Directorii generali ai Romtelecom, Cosmote si Telemobil considera ca proiectul de decizie al ANRC prin care se intentioneaza amanarea cu un an a celei de a doua etape de micsorare a tarifelor de interconectare pentru operatorii de telefonie mobila Vodafone si Orange este nefundamentat si aduce prejudicii intereselor consumatorilor romani.

Potrivit acestora, peste cinci milioane de utilizatori de servicii de telefonie fixa si mobila ar fi prejudiciati de decizia ANRC. Mai mult decat atat, reprezntantii celor trei companii au demonstart ca inclusiv clientii Vodafone si Orange sunt afecatti de decizia ANRC

Reprezentantii celor trei operatori au aratat ca, prin acest proiect, ANRC isi incalca obligatia de a fi impartiala si, contrar rolului sau de a promova concurenta, actioneaza in favoarea intaririi duopolului Vodafone-Orange.

Acestia au aratat ca prin revenirea fara motive intemeiate asupra propriei hotarari la numai trei luni de la decizia sa initiala, Autoritatea genereaza un grad mare de imprevizibilitate pe piata romaneasca a comunicatiilor.

ANRC a stabilit deja ca Vodafone si Orange au obligatia de a percepe tarife de interconectare in functie de costuri si orice intarziere in implementarea acestei decizii presupune plata unor tarife mai mari de catre utilizatori.

Conform reprezentantilor celor trei companii, o astfel de decizie ar avea un impact negativ asupra planurilor de investitii cumulate de aproximativ un miliard de euro.

Argumentele ANRC care incearca sa sustina ideea ca tarifele de interconectare ar ajunge astfel cele mai mici din Europa nu sunt valabile.

Piermario di Pietro, CEO al Telemiobil a precizat ca in nici un caz tarifele de interconecatre nu ar ajunge printre cele mai mici din randul statelor europene, un alt argument fiind acela ca fiecare piata are costuri diferite, cele din Romania fiind net inferioare din acest punct de vedere.

Chiar daca reprezentantii celorlalti doi operatori importanti de telefonie de pe piata, RCS&RDS si UPC nu au participat la aceasta conferinta de presa, Piermario di Pietro a declarat ca acestia sunt de acord cu protestul manifestat.

Proiectul de a amana punerea in aplicare a celei de a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare pentru Orange si Vodafone a fost supus in regim de urgenta consultarii publice la numai trei luni dupa ce ANRC a emis o decizie prin care companiile Orange si Vodafone urmau sa fie obligate sa reduca tarifele de interconectare, in perioada septembrie 2006-ianuarie 2009, cu cate 11,3% in patru etape, la 0,0503 euro pe minut.

Prima diminuare a tarifelor de interconectare a avut loc la 1 septembrie si ar fi fost urmata de alte reduceri in 2007, 2008 si 2009.

Tariful de interconectare reprezinta suma platita de o companie pentru ca proprii clienti sa apeleze utilizatorii altei retele.

In acest moment Orange si Vodafone detin impreuna o cota de piata de aproximativ 95%, in anul 2005 inregistrand venituri cumulate de aproximativ doua miliarde de dolari. Peste 15 milioane de romani beneficiaza de serviciile acestora din urma.
7 noiembrie 2006 - Romtelecom, Telemobil și COSMOTE consideră că proiectul de decizie al Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații (ANRC) prin care se intenționează amânarea cu un an a celei de a doua etape de micșorare a tarifelor de interconectare pentru operatorii de telefonie mobilă Vodafone și Orange este nefundamentat și aduce prejudicii intereselor consumatorilor români, au declarat astăzi directorii generali ai celor trei companii reunite într-o conferință de presă comună.

Reprezentanții celor trei operatori au arătat că, prin acest proiect, ANRC își încalcă obligația de a fi imparțială și, contrar rolului său de a promova concurența, acționează în favoarea întăririi duopolului Vodafone-Orange. Mai mult, prin revenirea fără motive întemeiate asupra propriei hotărâri la numai 3 luni de decizia sa inițială, Autoritatea generează un grad mare de imprevizibilitate pe piața românească a comunicațiilor.

Peste 5 milioane de utilizatori de servicii de telefonie fixă și mobilă ar fi prejudiciați de decizia ANRC, așa cum rezultă din numeroasele luări de pozitie ale operatorilor, cu excepția Vodafone si Orange. ANRC a stabilit deja că Vodafone și Orange au obligația de a percepe tarife de interconectare în funcție de costuri și orice întârziere în implementarea acestei decizii presupune plata unor tarife mai mari de către utilizatori. În plus, o astfel de decizie ar avea un impact negativ asupra planurilor de investiții cumulate de aproximativ 1 miliard euro, anunțate pentru următorii ani de cei trei operatori (peste 500 milioane euro - Romtelecom, 200 milioane euro pentru Telemobil și peste jumătate din cele 450 milioane euro anunțate de COSMOTE).

"Este absurd să încerci să manipulezi pe față opinia publică, invocând un argument pe care l-ai respins în mod corect în urmă cu câteva luni și încercând să justifici această decizie prin procesul de aliniere la realitățile europene, când ANRC știe foarte bine că în această etapă de fixare a tarifelor de interconectare nu contează decât costurile reale înregistrate de operatori. Amânarea deciziei de scădere a tarifelor de interconectare pentru Orange și Vodafone ne-ar provoaca pierderi directe de 6 milioane de euro numai în 2007, iar aceasta este o situație pe care nu o vom accepta," a declarat James Hubley, director general Romtelecom.

"Este anormal ca, odată ce o decizie este luată cu întârzieri de ani de zile, ANRC să își schimbe poziția la numai câteva săptămâni după ce a fost adoptată în mod oficial, mai ales când obiectul acesteia are un impact semnificativ asupra planurilor de afaceri ale operatorilor și asupra utilizatorilor finali", a adăugat Piermario Di Petrio, director general Telemobil.

"Reglementările Uniunii Europene asupra tarifelor de interconectare sunt menite să promoveze concurența și să protejeze interesele consumatorilor. În contrast, prin faptul că nu ia în considerare realitățile pieței românești, propunerea ANRC va permite Vodafone și Orange să își exploateze poziția dominantă pe piață în detrimentul competitorilor și al consumatorilor", a afirmat Nikolaos Tsolas, CEO al COSMOTE.

Conferința de presă comună a celor trei operatori de comunicații a fost organizată la o săptămână după încheierea perioadei de consultare pe marginea unui proiect de decizie al ANRC. Proiectul de a amâna punerea în aplicare a celei de a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare pentru Orange România și Vodafone România a fost supus în regim de urgență consultării publice la numai trei luni după ce ANRC a emis o decizie prin care companiile Vodafone România și Orange România urmau să fie obligate să reducă tarifele de interconectare, în perioada septembrie 2006-ianuarie 2009, cu câte 11,3% în patru etape, la 0,0503 euro/minut. Prima diminuare a tarifelor de interconectare a avut loc la 1 septembrie și, conform deciziei ANRC, ar fi fost urmată de alte reduceri la 1 ianuarie 2007, 1 ianuarie 2008 și 1 ianuarie 2009.

Tariful de interconectare reprezintă suma plătită de o companie pentru ca proprii clienți să apeleze utilizatorii altei rețele, în cazul de față Vodafone România și Orange România, sumă care se regăsește în final în prețurile plătite de utilizatori.

Note: Posts were merged

Rezumat comunicare publică Romtelecom - Octombrie, Noiembrie 2006

Romtelecom a acuzat ANRC de lipsă de imparțialitate în reglementarea pieței și de suprareglementare a companiei, în contextul inadvertențelor majore dintre actualul cadru de reglementare din România și realitățile de astăzi ale pieței de comunicații.

Cadrul de reglementare implementat de ANRC a fost copiat în premieră în Europa după cel stabilit în UE, prin directiva din 2002, fără ca acesta să fe adaptat la specificul pieței naționale, deși ANRC avea obligația legală să facă acest lucru. Drept urmare, politica ANRC nu stimulează investițiile în infrastructură și nu protejează cu adevărat interesele consumatorilor pe termen lung. Cadrul de reglementare din UE a fost elaborat avându-se în vedere piețe complet diferite față de cea din România, unde azi fiecare dintre cei doi operatori de telefonie mobilă dominanți, Vodafone România și Orange România, au de două ori mai mulți clieni decât Romtelecom, iar rata de penetrare a cablului TV este egală cu cea a Romtelecom. în schimb, Romtelecom este identificat ca operator cu putere semnificativă pe 13 piețe și reglementat în consecință, în timp ce cei doi mari operatori mobili sunt astfel considerați numai pe o piață, iar cei de cablu TV - pe nici o piață.

Romtelecom este aproape de a pierde în 2005 și 2006, cumulat, aproximativ un milion de clienți, dintre aceștia aproximativ jumătate migrând către operatorii de telefonie mobilă, iar cealaltă jumătate către operatorii de cablu. Substituția fix-mobil, deși este o realitate incontestabilă, nu este însă luată în considerare în nici un fel prin reglementările emise de ANRC.

Scăderea numărului de clienți si a veniturilor din telefonia fixa este un trend care se manifesta in cazul tuturor operatorilor de telefonie foști monopolisti din Europa. Din acest punct de vedere, Romtelecom se confrunta cu un fenomen similar care, insa, este puternic exacerbat de particularitățile pieței din România. In România se produce o substituție fix-mobil accelerata, confirmata de faptul că aproximativ jumătate din clienții noștri care renunța la serviciile de telefonie fixa ale Romtelecom aleg sa păstreze doar telefonul mobil. Aceasta se intampla în condițiile în care raportul dintre rata de penetrare a telefoniei mobile si a celei fixe este de aproximativ 4 la 1, mult diferite față de condițiile din alte țări europene.

Operatorilor de cablu nu li se aplică în acest moment nici un fel de reglementări din partea ANRC. Nu există deci nici o limitare legală pentru aceștia de a vinde anumite servicii sub costuri, de ex. servicii de telefonie fixă, pot să facă subvenție încrucișată, folosind veniturile din business-ul de cablu TV pentru serviciile de telefonie fixă.

Rămânând la tarifele de interconectare, putem spune că Romtelecom si clienții sai au un interes major in legătura cu acest subiect, având in vedere tarifele foarte mari plătite pentru apelurile din rețeaua Romtelecom către rețelele celor doi operatori de telefonie mobila, Vodafone și Orange, care se regăsesc si în prețurile plătite de clienți.

Romtelecom considera ca deciziile ANRC privind reducerea tarifelor de interconectare ale celor doi operatori de telefonie mobila constituie un minim care trebuie asigurat de ANRC. In plus, Romtelecom considera ca este de datoria ANRC sa constrângă in mod legal si eficient cei doi operatori de telefonie mobila sa furnizeze datele complete privind nivelul real al costurilor lor (inclusiv modelul de calculatie a costurilor de tip "top-down"), astfel incat deciziile ANRC sa fie revizuite in cel mai scurt timp in sensul ajustării tarifelor de interconectare in funcție de costurile reale ale celor doi operatori si nu in funcție de un model teroretic de calculatie a costurilor, asa cum a făcut ANRC.

ANRC are obligația legala sa fie imparțiala fata de toți operatorii si consideram absolut scandaloasa diferența de tratament aplicat de ANRC intre Romtelecom (ale cărei tarife de interconectare au fost reduse de la 1.01.2006, in 2 trepte, pe parcursul unui singur an de zile) si, respectiv, fata de cei doi operatori de telefonie mobila (ale căror tarife au fost reduse mai târziu, respectiv de la 1.09.2006 si in 4 trepte, pe parcursul a 2 ani si 4 luni de zile). Romtelecom și clienții săi au plătit către mobili peste 3,5 milioane euro mai mult decât dacă tarifele s-ar fi redus de la 1 ianuarie 2006, așa cum se prevăzuse inițial.

In cazul în care pasul următor de reducere a tarifelor de interconectare Ia mobili, care este prevăzut inițial pentru 2007, s-ar amâna, așa cum intenționează ANRC, Romtelecom și clienții săi ar pierde alte peste 6 milioane euro.

Prin proiectul de decizie prin care propune amânarea aplicării reducerii tarifelor de interconectare pentru operatorii mobili Vodafone și Orange ANRC revine de fapt asupra unei decizii pe care a luat-o cu aproximativ 3 luni în urmă.

Considerăm că ANRC se descalifică iremediabil acceptând acum un argument pe care l-a respins în mod corect în urmă cu trei luni, motivul invocat atunci de Autoritate fiind că "raportarea la o medie europeană relativ eterogenă și volatilă nu poate fi considerată un punct de referință în orientarea pe costuri a tarifelor de interconectare în România". Explicația dată atunci de ANRC a fost una corectă, ținând cont că în nici o altă țară din Europa nu există doi operatori de telefonie mobilă care să aibă fiecare de două ori mai mulți clienți decât fostul monopol de telefonie fixă si care să se bucure de atâta suport din partea autorității de reglementare în condiții de duopol pe piață.

Comparația cu tarifele practicate în Uniunea Europeană era relevantă numai pentru perioada 2003-2006, începând din 2006 fiind necesară o fundamentare a acestor tarife pe costurile efective înregistrate de operatori (pentru care Romtelecom a furnizat datele necesare, iar cei doi operatori de telefonie mobilă - nu).

În afară de imparțialitatea pe care ANRC ar trebui să o demonstreze, prin recenta decizie de a amâna reducerea tarifelor de interconectare cu operatorii mobili se creează un precedent care va face ca de acum încolo orice decizie a ANRC să poată fi revizuită ca urmare a unor presiuni. Aceasta dă naștere unei stări de imprevizibilitate care va afecta negativ investițiile de pe piața românească de comunicații.

Dorim totodată să precizăm că Romtelecom a reușit sa treacă bine peste impactul liberalizării pieței. Fata de acum 3 ani de zile, compania este azi foarte sănătoasa din punct de vedere financiar, fiind curățata de datorii de aproximativ 700 milioane de euro si având capacitatea de a-si finanța programul de investiții si chiar de a face achiziții. Din păcate, Romtelecom este puternic defavorizata in competiția din piața romaneasca a comunicațiilor electronice de un cadru de reglementare anacronic, care din motive suspecte nu este adaptat la realitățile de azi ale pieței, asa cum le-am menționat mai sus.

Astfel, este de neexplicat in mod rațional de ce Romtelecom, rămasa acum cu un număr de clienți de aproximativ 3,5 milioane, este inca reglementata pe tarifele cu amănuntul, in vreme ce cei doi mari operatori de telefonie mobila, care au fiecare in jur de 7 milioane de clienți, nu au nici un fel de control pe aceste tarife.

Este incredibil, in acest context, proiectul de decizie al ANRC privind controlul tarifelor cu amănuntul de la Romtelecom, publicat spre consultare publica in septembrie 2006, care in loc sa slăbească acest control asupra Romtelecom, intenționează sa ii facă si mai strict. De exemplu, ANRC are pretenția ca Romtelecom sa-si supună in permanenta spre aprobare politica comerciala, ceea ce este de neacceptat si denota un grad de alienare foarte ridicat al ANRC in raport cu realitățile pieței.

Deși practica europeana este in sensul stabilirii unui plafon maxim al tarifelor, in limita căruia operatorul sa aibă flexibilitatea de a majora sau micșora tarifele conform politicii sale comerciale, proiectul deciziei ANRC instituie un mecanism prealabil de control extrem de strict și absolut inacceptabil al ANRC asupra tarifelor cu amănuntul ale Romtelecom. Acest proiect impune, între altele, cerința aprobării prealabile de către ANRC a introducerii unor pachete de servicii sau a unor scheme de reduceri tarifare. Conform proiectului de decizie, documentele legate de modificări trebuie transmise ANRC cu cel puțin 60 de zile înaintea datei de la care se dorește implementarea. Este un exemplu clar de întârziere a reacției companiei la provocările pieței și de împiedicare a sa să lupte în condiții egale cu competitorii pentru clienți.

Romtelecom nu poate face subvenționare încrucișată între servicii și nu poate vinde sub costuri (din cauza reglementărilor), în timp ce competitorii săi pe acest segment (operatorii CATV) pot face orice oferte clienților. De altfel, jumătate dintre clienții care renunță la serviciile companiei se îndreaptă spre operatorii CATV.

Toate exemplele de mai sus (care sunt doar cele mai strigătoare la cer, nefiind insa singurele) arata ca exista o politica a ANRC de dezavantajare a Romtelecom in competiția din aceasta piața (prin supraregiementare) si de favorizare a principalilor competitori ai Romtelecom (cei doi mari operatori de telefonie mobila si cei doi mari operatori de cablu TV).

Discursul domnului James Hubley (foto), director general Romtelecom

Bună dimineața, doamnelor și domnilor. Vă mulțumesc pentru participarea dumneavoastră la această conferință de presă.

Romtelecom, Telemobil și Cosmote v-au adresat această invitație pentru a vă comunica poziția comună a celor trei companii, în legătură cu atitudinea incorectă și fără precedent de care dă dovadă Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații (ANRC).

Până în acest moment, acțiunile ANRC legate de stabilirea tarifelor de interconectare pentru cei doi operatori de telefonie mobilă, Vodafone și Orange au stat sub semnul concesiilor făcute celor doi operatori, chiar prin încălcarea propriilor reguli ale Autorității.

Celor doi operatori mobili Ie-a fost permis să ignore decizia ANRC, conform căreia cei doi operatori aveau obligația de a furniza informații detalitate asupra costurilor pe baza cărora ar fi trebuit stabilite tarifele de interconectare.

În schimb, ANRC i-a amendat pe cei doi operatori cu 400 € pe zi, o sumă ridicolă, pentru două companii care recent au anunțat că vor înregistra fiecare venituri în valoare de 1 miliard de euro.

Apoi, ANRC a stabilit tarifele de interconectare ale celor doi operatori în absența informațiilor legate de costuri, pe baza a ceea ce Autoritatea a susținut că sunt recomandările consultantului său internațional.

Aceste afirmații au fost demonstrate recent de presă ca fiind false, consultanții recomandând de fapt, se pare, un nivel al tarifelor la jumătate față de cele stabilite de ANRC.

Demonstrând în continuare o totală lipsă de obiectivitate, ANRC a acordat celor doi operatori o perioada de 2 ani și 4 luni pentru implementarea deciziei, față de doar 12 luni acordate Romtelecom pentru implementarea tarifelor de interconectare impuse în cazul său.

Şi, într-un gest final dispreț șocant față de încrederea publică, ANRC a supus în mod discret consultării, în regim de urgență, amânarea perioadei de implementare cu încă un an, oferindu-le, astfel, 3 ani și 4 luni celor doi operatori mobili, față de 12 luni, în cazul Romtelecom.

Atitudinea puternic favorabilă a ANRC față de cei doi operatori este susținută mai departe, prin refuzul oficialilor Autorității de a reglementa prețurile cu amănuntul ale celor doi operatori, deși fiecare dintre cei doi susține că are 7 milioane de abonați.

Pe de altă parte, prețurile cu amănuntul ale Romtelecom sunt reglementate de ANRC, deși compania are jumătate din numărul de clienți al fiecăruia dintre cei 2 operatori mobili.

Cea mai recentă încălcare flagrantă a mandatului legal al Autorității va costa Romtelecom 6 milioane de euro, doar în 2007.

Aceasta reprezintă diferența dintre suma pe care Romtelecom ar fi plătit-o către cei doi operatori mobili pentru terminarea apelurilor din rețeaua Romtelecom, dacă s-ar fi respectat decizia inițială, față de proiectul noii decizii, emis de ANRC, în așa-zis "regim de urgență".

Fiind un investitor major în România, care a investit peste 1 miliard euro și are planuri de investiții de încă peste jumătate de milliard de euro, este firesc ca Romtelecom să își dorească un tratament corect, echitabil și predictibil din partea autorității de reglementare.

Având în vedere că s-a dovedit că nu există un astfel de tratament, solicităm public, în mod respectuos, Primului Ministru Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de șef al Guvernului României, în subordinea căruia se află ANRC, să asigure faptul că ANRC aplică regulile sale într-o manieră corectă și echitabilă.

Distorsiunile create de ANRC au un impact major asupra prețurilor percepute consumatorilor, precum și asupra unuia dintre cele mai importante sectoare ale economiei românești, care a adus României miliarde de euro în investiții străine, sute de milioane de euro în taxe anuale și zeci de mii de locuri de muncă bine plătite.
Vă mulțumesc.


Note: Posts were merged


Edited by bunelu at 07-11-2006, 18:59
Publicitate
Publicitate
#2
tinky
MW Lurker
459 mesaje
din 28/02/2007
02 octombrie 2007, 18:29:26
mai citeste si tu regulile... nu da copy si paste, scrie un rezumat la ce ii in articol si pui si link-ul cu sursa pentru cine vrea sa citeasca tot :) ca asa adormi pana citesti tot
[img]http://img523.imageshack.us/img523/9633/coffeexa3.png[/img]
[img]http://img91.imageshack.us/img91/6585/ubd9596yg3.png[/img]
[img]http://img229.imageshack.us/img229/4766/iamboredusersp8.jpg[/img]
#3
Cint
好人礼服黑色
15174 mesaje
din 05/10/2005
60 aprecieri
Windows CE
02 octombrie 2007, 18:33:51
astia parca ar juca travian :lol: pai daca nu vor sa piarda clienti sa diversifice si sa fie calitativ ce ofera ei
Usually I should post my phone name, PC config here... but IT'S NOT ABOUT THE HARDWARE ANYMORE. May you live in interesting times!
TIME is the greatest gift of all. "Waste" your time wisely.Don't waste your time with someone who doesn't have it to spend it with you
#4
alliin
MW Addicted
4901 mesaje
din 07/07/2007
Nokia3220
02 octombrie 2007, 18:45:07
Eu sunt fericit, ca nu mai plătesc convorbirile, la romtelecom! :coolup:
sters - nu respecta regulamentul
#5
emmy
MW Addicted
2890 mesaje
din 27/04/2006
23 aprecieri
02 octombrie 2007, 18:56:09
si eu sunt fericit...oricum abonamentul este un pic mai scump decat cel standard...da` se merita  :D
#6
mircea
MW Addicted
4121 mesaje
din 21/08/2005
1 aprecieri
02 octombrie 2007, 19:35:31
titi, ce branza ai facut acolo, omg! daca aveai bunavointa sa citesti macar ce ai postat, observai ce sunt texte intregi care se repeta de 3x!

romtelecom se duce la vale, in cativa ani nu mai auzi de el, cosmote la fel, zapp se mai tine.
#7
NFS
MW Addicted
4477 mesaje
din 09/08/2007
20 aprecieri
Symbian
02 octombrie 2007, 21:16:32
pai si ce sa inteleg din ce a spus tili, ca daca ANRC aplica ace a lege noi vom plati mai putin pe convorbiri la voda si orange?
Ati vazut ca cei de la www.emag.ro au si carti de vanzare?
Carti - Te fac neprost!
autor subiect #8
Titi
MW Addicted
914 mesaje
din 09/07/2005
02 octombrie 2007, 21:28:00
e stire veche. acum lucrurile stau altfel
Înapoi la Operatori
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
Hei! Pentru a putea interacționa cu comunitatea Mobilewave trebuie să ai un cont (care e gratuit) și să fii autentificat.
Inițiator acum 13 ani
Titi
MW Addicted
Ultimul acum 12 ani
Titi
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
  • Arăta mai bine înainte.. 26% ⋅ 34
  • E frumos dar nu prea 24% ⋅ 31
  • Laser frate! 50% ⋅ 65
Au votat 130 utilizatori
^
Mobilewave.ro logo
MobileWave.ro 2005-2014
© MW v1.0a PhoeniX
0.050⋅6⋅4
Portalul tău de telefoane mobile!