Hello guest, welcome to MobileWave forum. Login using the form from right. If you don't have an account you can open one freely. Please read the forum rules.
Curently browsing this topic: (0 members & 1 guests) 592 replies, 4990 views
Poster
MW Lurker
Mobile: nokia n95 8gb
Posted on: 06-10-2009, 17:02:32
personal sunt ultimul an la o facultate de inginerie. De cateva luni tot intreb pe cativa prieteni, absolventi ai aceleiasi facultati unii anul trecut, altii vara aceasta, si...surpriza: din circa 15 persoane cu care am discutat, una singura s-a angajat pe specializarea terminata, una pe un alt domeniu care nu are nici o legatura cu studiile absolvite, iar restul... inca mai cauta. Suntem generatia ratata, date fiind situatia economica a tarii si criza economica globala. Apoi, daca prin nu stiu ce minune (spaga, pile, noroc etc) te-ai angajat observi cu stupoare ca esti exploatat la maximum de patronul cu 8 clase si-o profesionala, si iti ofera un salariu cu care abia reusesti sa-ti platesti utilitatile. Stai si te gandesti: faci o facultate 4-5 ani, poate mai platesti si taxe de scolarizare 15-25 milioane pe an, termini si te angajezi pentru 12 ore de munca/zi, 6 zile din 7, si un salariu de 8-15 milioane. :-w Se merita?
Location: statul politienesc si corupt Romania :| / vezi semnatura
Mobile: Qtek S200 (+SD HS 4 Gb) & HTC Touch Dual (+microSD 4Gb)
Posted on: 06-10-2009, 17:21:04
masterul e cel mai misto cand nu ai si job
iti dai seama sa nu faci absolut nimic nimic? in afara de ...eee...
din pacate nu sunt in situatia aia si nici la camin nu stau .
spinner ,nu se merita dar asta e traim in ro. sa le multumim alesilor. ps,sa zici mersi daca mai iei 15 acum.
stiu pe una s-a angajat la skoda, ia 10 mil. dupa ce a facut finante-banci. deci... se poate (si mai prost,la asta ma refeream ):p
sunt si cereri aberante,unii nu vor sa ia fara experienta in domeniu deloc. vezi cum se cere minim 3 ani ,sau 5...dar de unde sa faci atata daca tu abia ai iesit din facultate?
Posted on: 06-10-2009, 19:39:52
@cint. Prietena mea a terminat anul trecut management. A cautat aproape un an in zadar. A trimis cv.uri peste tot. Nimic. Intr.un tarziu, prin martie anul asta, s.a gasit un patron "cu suflet mare" si a angajat.o la hotelul sau. Avea atributiile unui manager, insa i se cerea sa ajute si la bucatarie din cand in cand. Prima saptamana o tinea cate 14-15 ore pe zi. A vrut sa renunte. I.a schimbat programul intr.unul de 8 ore. Cand a venit vorba de plata, patronul a anuntat.o ca nu poate sa.i ia in considerare studiile superioare, ci doar liceul si i.a dat 8 milioane.
Asta e Romania!
On 06-10-2009 17:02:32, spinn3r wrote:
personal sunt ultimul an la o facultate de inginerie. De cateva luni tot intreb pe cativa prieteni, absolventi ai aceleiasi facultati unii anul trecut, altii vara aceasta, si...surpriza: din circa 15 persoane cu care am discutat, una singura s-a angajat pe specializarea terminata, una pe un alt domeniu care nu are nici o legatura cu studiile absolvite, iar restul... inca mai cauta. Suntem generatia ratata, date fiind situatia economica a tarii si criza economica globala. Apoi, daca prin nu stiu ce minune (spaga, pile, noroc etc) te-ai angajat observi cu stupoare ca esti exploatat la maximum de patronul cu 8 clase si-o profesionala, si iti ofera un salariu cu care abia reusesti sa-ti platesti utilitatile. Stai si te gandesti: faci o facultate 4-5 ani, poate mai platesti si taxe de scolarizare 15-25 milioane pe an, termini si te angajezi pentru 12 ore de munca/zi, 6 zile din 7, si un salariu de 8-15 milioane. :-w Se merita?
Nu se merita. Mai bine pleci afara, stai 4-5 ani, iti iei o masina, o casa, si investesti ce-ai strans. Afara nu te intreaba ce studii ai..
Posted on: 06-10-2009, 19:48:44
4-5 ani? Am fost vara asta in UK. Sincer iti spun, nu m-as mai intoarce in veci in Romania. Munca e rasplatita pe deplin. Chiar ma bate gandul serios sa-mi termin studiile acolo (masterul). In Romania e sclavie.
Mobile: Nokia N70 (card mmc 1GB) Nokia N73 Music Edition (card miniSD 2GB), Nokia N95 (card microSD 1GB)
Posted on: 06-10-2009, 20:30:45
Si ce ai lucrat in UK? Unde te-ai cazat? Da mai multe detalii, costurile vietii de acolo, daca stii engleza e suficient? Imi dau si eu seama ca e mai civilizat traiul acolo decat la noi. Mi-ar face placere macar sa vizitez UK, daca nu mai mult.
Posted on: 06-10-2009, 20:52:02
nu am lucrat. Am fost doar in vacanta la ai mei. Deci m-am cazat la ei. Engleza o stapanesc destul de bine, nivel mediu. Preturile? In general alimentele sunt ieftine. Scumpe sunt viciile: tutun, alcool, cafea. Am luat contact si cu alti romani, unii care aveau copiii la scoala acolo. Din cate am inteles e mult mai usor: se pune accent pe practica si mai putin pe teorie. De asta sunt tentat sa fac masterul acolo. Apoi, stiu sigur ca imi voi gasi un loc de munca pe specializarea pe care studiez. Fara spagi, pile, relatii. Fara sa.si bata joc patronul de tine. Program fix si salariul pe masura efortului depus.
Posted on: 06-10-2009, 21:19:46
atata timp cat nu am nici un venit si aveam dorinta de a-mi face o viata in tara natala, iar statul roman nu-mi ofera conditiile unui trai decent, nu sunt tot un muritor de foame? Intradevar, sunt sustinut financiar de parinti. E si normal sa ma sprijine. Dar pana cand? Curand va trebui sa ma ridic pe propriile picioare. Si la ce pot spera de la Romanica? Cand vezi atatea greve, scumpiri, mariri de tva, restructurari, coruptie, si alte cele prezentate la stirile de la ora 5. Tara asta imi provoaca sila pe zi ce trece.
Mobile: Nokia 6680
Posted on: 06-10-2009, 21:52:18
@spinn3r vroiam sa-ti citez unele mesaje dar nu mai are rost,deja ai spus totul. Ma regasesc pe deplin in posturile tale! Asta incercam si eu sa explic odata pe forum,ca nu prea ai ce face cu facultatea,si toti mi-au sarit in cap...
Posted on: 06-10-2009, 22:01:01
si stii care e partea cea mai nasoala? Ca orice cioban care isi vinde mai bine branza are bani sa faca o facultate la ID si poate iti ia locul de munca la care sperai si aspirai 4 ani cat iti toceai coatele pe bancile facultatii. Si vine un terchea-berchea din asta de a dat spaga sa-si ia diploma, ca deh, e la moda sa faci facultatea, da' el nici nu stie ce e ala un colocviu de laborator. Si il doare in pedala de sesiune, cand altii au ochii cat cepele de la atatea nopti nedormite invatand pentru sfantul 5.