Hello guest, welcome to MobileWave forum. Login using the form from right. If you don't have an account you can open one freely. Please read the forum rules.
Am terminat Liceul Pedagogic din Iasi cu 9.75.Media la BAC 9.28.As vrea sa ma indrept spre Facultatea de Telecomunicatii.Voi ce parere aveti? Se merita?
Mobile: Nokia N73 ME, Nokia 1110i, SE k300i
Posted on: 11-07-2009, 06:29:49
On 10-07-2009 19:40:44, Marius wrote:
Aveti grija ce universitati va alegeti!
Azi am aflat de la stiri ca Universitatea Spiru Haret nu mai este autorizata (ha ha, ce bine imi pare, era un JEG de universitate)! Insa, imi pare rau de acele persoane care au ales aceasta universitate. Acum, diplomele lor nu mai au nici o vaolare! Pot sa se stearga cu ele la fund (nu ca inainte ar fi avut cine stie ce valoare tinand cont ca majoritatea specializarilor erau DOAR AUTORIZATE!).
Concluzia: alegeti o universitate autorizata cu specializari ACREDITATE! ca sa dormiti linistiti noaptea.
Parca esti tot la Spiru Haret , te-ai interesat daca primim ceva pentru anul terminat la ei ? Eu de cand am intrat mi-am facut o impresie rea , decanul ne tinea discurs despre cum altii de abia i-si tencuiesc facultatile , si Spiru este o cladire mare
Mobile: Nokia N70 (card mmc 1GB) Nokia N73 Music Edition (card miniSD 2GB), Nokia N95 (card microSD 1GB)
Posted on: 11-07-2009, 12:10:22
Dar in Bucuresti lucrurile stau ok cu Spiru Haret?
Posted on: 11-07-2009, 14:02:04
On 11-07-2009 06:29:49, audculori wrote:
Parca esti tot la Spiru Haret , te-ai interesat daca primim ceva pentru anul terminat la ei ?
Eu nu sunt la Spiru. Doamne fereste! Pai eram nebun sa ma duc la universitatea aia plina de analfabeti?
Pai in Bucuresti sunt probleme mari. Peste 40 de specializari de la Spiru nu mai sunt AUTORIZATE!
Eu cand trebuia sa-mi aleg universitatea, nici nu am vrut sa aud de Spiru fiindca era cea mai proasta. Foarte putine erau acreditate, majoritatea fiind doar autorizate.
Asta ce inseamna? Facultatile din cadrul universitatii pot functiona legal, insa diplomele nu au nici o valoare. In comparatie cu cele de stat, nu valoreaza 2 lei. In schimb, atunci cand sunt acreditate...se poate spune ca nu sunt cu nimic mai prejos decat alte facultati de stat....deci diplomele sunt acceptate de catre orice institutie, firma etc.
In momentul de fata, Spiru Haret nu mai este privita ca o unitate de invatamant ci ca o firma, fiindca nici autorizatie nu mai are. Studentii nu trebuie sa-si faca griji, fiindca diplomele de la Spiru oricum nu faceau 2 bani. Cand o sa mergeti sa va angajati si o sa aveti curajul sa spuneti ca ati invatat la Spiru, o sa aveti surprize .
PS: eu ma refer la Universitatea Spiru Haret din BUCURESTI!
PS2: multi isi dadeau seama de calitate chiar si dupa taxe, pai la Spiru erau cele mai mici taxe (chiar si 1000 lei pe an)...
PS3: oricum, Spiru Haret o sa fie inchisa in curand, fara autorizatie nu are cum sa functioneze...
si mai exact:
"Pentru ca o facultate sa poata sustine examene de licenta trebuie sa fie acreditata. O universitate nu are dreptul sa organizeze cursuri fara a avea acreditare. Toate facultatile care organizeaza cursuri fara a avea acreditare sunt in afara legii"
"Astfel, studentul nu-si poate lua licenta nici la facultatea la care a terminat cursurile, dar nici la o alta facultate de stat sau privata pentru ca studiile sale nu sunt recunoscute din cauza lipsei acreditarii facultatii, potrivit secretarului de stat. Din punctul de vedere al legii, el nu exista ca student"
Edited by Marius, on 11-07-2009, 14:08:11 (2 times)
Mobile: Nokia N73 ME, Nokia 1110i, SE k300i
Posted on: 11-07-2009, 14:07:40
On 11-07-2009 14:02:04, Marius wrote:
Asta ce inseamna? Facultatile din cadrul universitatii pot functiona legal, insa diplomele nu au nici o valoare. In comparatie cu cele de stat, nu valoreaza 2 lei. In schimb, atunci cand sunt acreditate...se poate spune ca nu sunt cu nimic mai prejos decat alte facultati de stat....deci diplomele sunt acceptate de catre orice institutie, firma etc.
Pana termin eu facultatea obtin si ei autorizatie si acreditare de la stat
Edited by audculori, on 11-07-2009, 14:08:21 (1 times)
eu din pacate la aia din bucuresti sunt(sau am fost).....am fost pe primul semestru la vreo 3 examene...dupa ce am vazut cam cu ce se mananca,m-am lasat...tre sa ma duc zilele astea sa imi iau diploma.....daca o mai au
Posted on: 11-07-2009, 14:10:30
Trebuie sa indeplineasca multe conditii!
Pentru a obtine acreditare stiu ca trebuie sa existe minim 3 generatii de studenti care au terminat la acea facultate + multe alte conditii.
Curtea de Apel din Bucuresti a eliminat Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti, la cererea acesteia, din structurile institutiilor de învatamânt superior !
1.Curtea de Apel din Bucuresti, Sectia a 8-a Contencios Administrativ si Fiscal, prin Sentinta civila nr. 3.326 pronuntata în sedinta publica din data de 2 decembrie 2008, a eliminat Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti, la cererea acesteia, din Hotarârea Guvernului nr. 676/2007 privind domeniile de studii universitare de licenta, structurile institutiilor de învatamânt superior si specializarile organizate de acestea, cu completarile ulterioare, si din Hotarârea Guvernului nr. 635/2008 privind structurile de învatamânt superior si specializarile/programele de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, republicata.
Note: Posts were merged
Edited by Marius, on 11-07-2009, 14:19:35 (2 times)
Universităţile "Spiru Haret" şi "Petre Andrei" nu pot organiza admitere
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că, pentru sesiunea din această vară, universităţile "Spiru Haret" din Bucureşti şi "Petre Andrei" din Iaşi nu pot organiza concurs de admitere în anul întâi, întrucât au nişte probleme, după rezolvarea acestora putând să-şi reia activitatea complet.
"Este vorba de o hotărâre de Guvern pe care ministerul o emite anual şi care cuprinde toate structurile din fiecare universitate, care, fie funcţionează provizoriu, deci cu aprobare provizorie, fie sunt acreditate", a declarat ministrul Educaţiei, adăugând că în cazul celor două instituţii sunt situaţii speciale.
Una este cea legată de Universitatea "Spiru Haret" care a dat în judecată ministerul din cauza hotărârii similare de anul trecut, a spus Ecaterina Andronescu. Potrivit demnitarului, există o decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care Universitatea "Spiru Haret" iese din această hotărâre de Guvern cu toate structurile ei.
Cea de-a doua situaţie este cea de la Iaşi unde nu s-a respectat legea de înfiinţare. Conform legii de înfiinţare, la Iaşi, trebuia transferate structurile, personalul didactic, studenţii şi patrimoniul, de la Fundaţia "Petre Andrei" la persoana juridică "Petre Andrei". "Le-am dat termen celor de la Iaşi să regleze acest lucru şi dacă se va regla, vom emite o propunere de anexă la hotărârea de Guvern cu aceste universităţi", a susţinut ministrul Educaţiei.
Andronescu a precizat că acelaşi lucru este valabil şi pentru Universitatea "Spiru Haret", unde trebuie să se termine procesul. "Dacă decizia finală, hotărârea judecătorească finală, le va da dreptate, vor funcţiona în afara structurilor definite prin hotărârea de Guvern în conformitate cu Legea învăţământului. Dacă judecata nu le va da dreptate, atunci vom pune o anexă la hotărârea de Guvern şi vom fixa acele specializări care au autorizare provizorie de funcţionare sau acreditare", a adăugat Andronescu.
Consiliul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a hotărât, în unanimitate, în mai, în cadrul şedinţei lunare, ca, având în vedere problemele apărute la specializarea "Medicină dentară" din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, să propună Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării ca la această specializare să nu se organizeze examen de admitere pentru anul universitar 2009 - 2010.
Preşedintele ARACIS, profesorul Ion Curtu, anunţa în mai că Facultatea de Medicină Dentară de la "Titu Maiorescu" a fost desfiinţată, rămânând numai ca specializare în cadrul universităţii.
În legătură cu Universitatea Apollonia, aceasta nu figurează în HG din 2009, dar nu a figurat nici în ultimii doi ani, potrivit experţilor din educaţie.
Sursa: MediFax
Edited by klax187, on 11-07-2009, 15:17:09 (1 times)